USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

YAMAÇTEPE'DE "BALLI" İŞLER TAHMAZOĞLU BUNA NE DİYECEK?

YAMAÇTEPE'DE
21-12-2021 14:32
Gaziantep

Şahinbey ilçesinde bir süre önce imara açılan Yamaçtepe Bölgesinde ilginç işlere imza atıldı. Yamaçtepe'de imar uygulaması başlatıldıktan sonra arazi sahiplerinden arazilerine karşılık İmar Kanunun 18. maddesine göre parselasyon kesintisi uygulandı. Uygulama sadece Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ait arazide uygulanmadı. Belediye başkanının kendisine ait arazide imar uygulaması gerçekleştirmeyerek suç işlediği iddia edildi.

Bir süre önce imara giren Yamaçtepe'de 7425 Ada 1 Parsel'de Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ait arazide belediye (DOP) Düzenleme Ortaklık Payının uygulanmadığı iddia edilidi. Aynı bölgede Ak Partili bir milletvekilinin arazisinde de aynı durumun yaşandığı iddia edildi. İddiaların daha korkuncu ise tapu kayıtarında ve belediye encümen kararlarında Tahmazoğlu'na ait olan arazinin bir anda metrekare bazında kesinti olmadığı için büyümesi.

İDDİALAR DOĞRU İSE TAHMAZOĞLU NE YAPACAK?

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yamaçtepe'de kendisine ait arazide DOP uygulamadı. Tahmazoğlu'yla ilgili bu iddialara ilişkin tapu ve diğer kayıtları kişisel verileri koruma kanunu çerçevesinde sorumlu gazetecilik gereği yayınlamıyoruz. Fakat imar uygulamalarında vatandaşlara uygulanan uygulamalardan belediye başkanı kendisini neden muaf tuttu? Şu an inşaatın deavm ettiği arazi uzun süre kent gündeminde tartışılacak gibi duruyor.
Şimdi sormak istiyoruz; Yamaçtepe'de 180 ada, 31 parselin büyüklüğü ne kadardı? 3536 metrekareydi. Normal vatandaşlardan kesinti yapılsaydı, 1945 metrekare kesinti yapılırdı. Tahmazoğlu'na ait arsa ne kaç metrekareye düşecekti? Tahmazoğlu kesilmesi gereken arazi tutarını nasıl üzerine geçirdi?

BELEDİYE BAŞKANI TAHMAZOĞLU'NUN "HUKUKSUZ" İŞLEMİ

Yamaçtepe'nin imara açılmasının ardından çok sayıda iddia muhalefetin diliyle kamuoyuna duyurulmuştu. Fakat bu gelişme karşısında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun nasıl bir açıklama yapacağı, iddia doğru ise görevinden istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu. Siyasi yaşamına Ak Parti'nin ilk yıllarından dönemin il başkanı Ökkeş Eruslu'nun yönetiminde aktif olarak başlayan Tahmazoğlu, sosyal projeleriyle dikkat çekti. Belediye bütçesinden gerçekleştirdiği yardımlarla yoksul ailelerin göz bebeği olan Tahmazoğlu'nun kendi arazisi üzerinde gerçekleştirdiği bu durum siyasette de gündem olacak gibi görünüyor.

ADI GEÇEN MİLLETVEKİLİ VE YAKINLARI KİM?

Yamaçtepe'de yine bir Ak Parti Gaziantep Milletvekilinin adı arazi alımıyla tartışma konusu oldu. Milletvekili ve yakınlarından da aynı şekilde imar uygulaması yapıldığı iddialar arasında yer aldı. Haksız ve hukukuz şekilde imar uygulamasının uygulandığı milletvekilinin bu durumdan rahatsız olmadığı ifade ediliyor.

SABİHA KOCAMAN-BÜLENT ÖNER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler