USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

VİCDANINIZA GÜVENİN

VİCDANINIZA GÜVENİN

VİCDANINIZA GÜVENİN
03-04-2023 15:13
Gaziantep CHP 28. Dönem Milletvekili aday adayı Yüksek Mimar Vijdan Aktaş il binasında basın açıklaması yaparak partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.Yoğun ilgi ve katılımın olduğu basın toplantısında Vijdan Aktaş gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Aktaş’ın açıklamaları şöyle;
Ülkemiz tarihinin en ağır felaketlerinden birini yaşıyoruz.
Resmi rakamlara göre 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettik, yüz binden fazla yaralı ve yüzlerce uzuv kaybı yaşayan vatandaşlarımız var.
Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.
Uzmanlar depremin yol açtığı mali zararın da 100 milyar dolardan fazla olduğunu belirtiyorlar.
Evet depremin şiddeti büyük, ancak  kayıplarımızın bu kadar büyük olmasının nedeni ise 20 yıldır ülkeyi, akıldan, bilimden liyakatten uzak yöneten, ülkemizin zenginliklerini, varlıklarını talan eden, bu rantçı yönetimdir. 
20 yılda bu iktidar tarafından, başta KIZILAY gibi hepimizin gözbebeği kurumlar talan edildi.
Salgın, deprem, ekonomik kriz, gıda krizi, kriz, kriz, kriz…
Kurumların hafızaları, bilgileri, birikimleri yok sayıldı ve liyakat bir kenara bırakılarak yönetim kademelerine “benden olsun da ne olursa olsun” zihniyetiyle yandaş atamalar yapıldı.
Kurtuluş savaşını başlatan modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yarattığı tüm değerlere, zenginliklere, kazanımlara savaş açan bu iktidar zihniyeti Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılında ülkemizi ekonomik, kültürel ve sosyal bir karanlığa sürükledi.
Ama bir yandan da her fırsatta her dik duruşta tazelenen umut…
Bu karanlık günleri geride bırakacağız ve ülkemiz yeniden aydınlık günlere kavuşacak.
Özlediğimiz, demokrasiye, özgürlüklere, eşitliğe, adalete, hukuka, dayanışmaya, zenginliklerimizi paylaşmaya doğru giden yola katkı sunmak yurttaşlık görevimiz.
Bu yolda hepimizin sorumluluğu büyük, hepimize görev düşüyor, hepimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız.
21 yıllık talan ve yalan iktidarına karşı umudu, baharı, gelecek aydınlık günleri örgütlemek, bilimin, bilginin, liyakatin esas alındığı bir yönetime destek olmak için ben de yola çıkıyorum.
Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda yola çıkan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgim, birikimim, deneyimlerim doğrultusunda katkı sunmak için ben de yola çıkıyorum.
Ben bir Cumhuriyet Halk Partisi emekçisiyim.
2011 yılında üye olduğum partimde her aşamada görev aldım.
Gaziantep İl Sekreterliği, ve iki dönem 
Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı yaptım.
12 Yıldır  Eğitim Komisyonunda Eğitici Eğitmen olarak görev yapıyorum ve Cumhuriyet Halk Partisi Emek Büroları Gaziantep sorumlusuyum.
Çiftçi bir babanın  ev hanımı bir annenin 9 çocuğundan birisiyim. İlk, Orta ve Ticaret Lisesi eğitimimi Gaziantep’te tamamladım. 1989 yılında stajyer olarak çalışmaya başladığım Sanko Holding’de üst düzey yönetici (Maliyet Muhasebesi) olarak çalışırken tüm çalışan annelerin en büyük sorunu olan çocuklarımın bakımı için çalıştığım işten ayrıldım. Bu süreç zarfında çocuklarım ile birlikte kişisel gelişimime katkı sunmak adına üniversite sınavlarına girdim. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Lisans bölümünü bitirdim. 2014 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümüne burslu olarak girdim ve ilk dönem İç Mimarlık bölüm 1’incisi oldum. 2’inci dönem Çift Ana dal Programı yaparak Mimarlık ve İç Mimarlık Lisans Eğitimimi 3 yılda 1.lik derecesi ile bitirdim.
Gelecek güzel günlere olan inancımla eğitimimi daha ileri taşımak için yüksek lisans yaptım.
2018 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalında yapı alanında tezli yüksek lisansımı yaptım. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalı Mimarlık Doktora eğitimim devam etmektedir. Uluslararası 3 makalem yayınlandı. En son yazmış olduğum makalem “Sıfır Enerjili Bina Tasarımında Kerpiç yapıların Avantajları” dır.
Evli İki çocuk annesiyim, bir yandan çocuklarımı büyüttüm bir yandan üniversite eğitimimi tamamladım.
Gazi şehrim Gaziantep’in ve ülkemizin yeniden aydınlık günlere kavuşması için bilgim, birikimim deneyimlerim ölçüsünde katkı sunmak istiyorum.
Yüksek mimarım, iç mimarım ve Kamu Yönetimi mezunuyum,
Yapı Denetimi, Depreme dayanıklı yapılar, Çelik yapılar, Sürdürülebilir Mimari Yapılar, Ekolojik Mimari Tasarımlar, Proje Yönetimi, Mimari yapılarda Yapı Bilgisi, Malzeme, Restorasyon, Kentsel Tasarım, İç Mimari Tasarım, Çevre Tasarımı, gibi alanlarda uzmanım.
Kendi Doğası ve ekosistemi  ile barışık, kentlerin yaratılması için yola çıkıyorum.
Demokrasinin, hukukun, adaletin, eşitliğin, kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşmanın egemen olduğu, çocukların aç yatmadığı, İstanbul Sözleşmesinin hayata geçtiği, kadınların sokaklarda katledilmediği, iş cinayetlerinin işlenmediği, tarımın, hayvancılığın, üretimin, eğitimin desteklenip büyütüldüğü bir ülke için yola çıkıyorum.
Depreme dirençli kentlerin inşa edilmesine katkı sunmak için yola çıkıyorum.
Ülke ekonomisine, sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle katkı sunan Gaziantep’in hak ettiği yerde olmasına katkı sunmak için yola çıkıyorum.
Çalışan kadınların toplumsal çalışma alanlarından koparılmaması için kreşlerin ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve mobing uygulanmaması için yola çıkıyorum.
Milletvekili değil, milletin vekili olmak için yola çıkıyorum.
Rantçıların değil, emeğin hakkı için yola çıkıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılını inşa etmek için kurtuluşun ve kuruluşun kenti Gaziantep’ten yola çıkıyorum.
Umudu yeşertmek büyütmek için, ekmeğimizi büyütmek bölüşmek için, çocuklarımız-geleceğimiz için Gaziantep’ten yola çıkıyorum.
Eğitimli gençlerimizim, bilim insanlarımızın, doktorlarımızın, mühendislerimizin ülkelerini terk etmeden başları dik, alınları açık güven ve gelecek güzel günlere inançla çalışmaları için yola çıkıyorum.
Ben Yüksek Mimar Vijdan Taşdemir Aktaş, Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Gaziantep milletvekili aday adayıyım.
CHP Gaziantep il ve ilçe örgütleri, onun üye ve gönül dostları ve tüm Gaziantep’liler ile birlikte başaracağımıza olan inancım tamdır. Tüm yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
Vicdanınıza güvenin, vicdanınıza inanın! O sizi hiç yanıltmayacak…
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler