USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“Vaatler Havada mı Kaldı”

Gaziantep CHP milletvekili Hasan Öztürkmen basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Öztürkmen Gaziantep gündemini ve sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi;

“Vaatler Havada mı Kaldı”
19-06-2023 13:56

“ Konuşmama başlamadan öncelikle Tatvan da görevini yapan namuslu dürüst bir gazeteciye Sinan Aygül’e yapıla saldırıyı nefretle kınıyor ve acil şifalar diliyorum. Demokrasiye tahammülü olmayan bir siyasi anlayışın son örneği olan bu mefhum olayı da şiddetle kınıyorum.

“Vaatler boşa çıktı”

İslahiye ilçemizin Kırıkçalı Köyündeki  basına da yansıyan olaylarla ilgili olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Ülkemiz de tarımın gözden çıkarılmış olmasının bir başka göstergesi  orada yaşanmakta. Yaklaşık elli yıllık bağ ,fıstık, zeytin ağaçları  deprem konutları yapılacak diye katlediliyor. Geçim kapısı bu ürünler olan köylüler bu nedenle mağdur olacaklarını söylüyorlar. Köylülerin verdiği bilgiye göre bölge bir dere yatağı ve sık sık sel baskınlarına uğruyor. Bu nedenle orada yapılacak olan konutlarında risk  altında olduğu iddia ediliyor. Köy muhtarlığının bölgede zemin etüdünün yapılmadığı yolunda iddiası üzerine bizimde yaptırdığımız araştırmada bize bir zemin etüdü raporu gösterildi. Bizde yetkili arkadaşlarımızla belgeyi paylaştığımız da, bölgenin dere yatağı olduğu ve üç katlı binadan fazla yapılmasının risk olduğu tarafımıza bilgi verildi.

İktidarın seçim öncesi yapılacak deprem konutlarının yüzde atmışlık kısmının iktidar tarafından karşılanacağı yüzde kırkının da uzun vadeli taksitlerle ödeneceği söylenmesine rağmen kaymakamlığın kendilerine yapılan konutların tamamının ücretlerinin vatandaşlar tarafından ödeneceği söylenmiş. Birçok vaadinden olduğu gibi iktidarın bu vaadi de boşa çıkmış olarak gözüküyor.

“Mülakatlara devam”

Yine bir başka boşa çıkan vaadi mülakatların kaldırılacağı yönünde idi. Son günlerde bize her gün gelen şikayetler de KPSS de 80 -85 puanlar alıp mülakatta elendikleri yönünde oluyor.Sayın Cumhurbaşkanı seçim vaadinde mülakatların kaldırılacağını söylese de uygulamanın devam ettiği örneklerle ortaya çıkıyor.

“Malımızla Rezil Oluyoruz”

Yine iktidarın vatandaşa sahip çıkamaması örneği, son zamanlarda  Barak, İslahiye, Nurdağı  bölgesinde  buğday ve arpa üreticileri iktidar tarafından bir taban ücret açıklanmasına rağmen TMO nin alım yapmadığı iddiaları olmakta. Bize bu konuyla ilgili başvuran İslahiyeli bir vatandaşımız bütün TMO ları  dolaşmasına rağmen randevu alamadığını ,ürününü teslim edemediğini ve bu nedenle de tüccarın eline düşerek zararına vermek zorunda kaldığını söylüyor. Bunun bizde kayıtları da mevcut.

“Sağlıkta sorunlar çok büyük”

Diğer bir sorunumuzda devlet hastanelerinde acil servislerinde yer ve yatak ve ilaç  bulunamaması ve bununla ilgili şikayetlerinin artması.  Vatandaşlar yer sıkıntısı yüzünden hastalarını özel hastaneye götürmek zorunda kalarak yüksek ücretler ödemek zorunda kalıp, imkanları da olmadığı için  mağduriyet yaşadıklarını iletiyorlar.Her ne kadar Sağlık Bakanı, Gaziantep İl Sağlık Müdürü  bir sıkıntı yok dese de, Gaziantep gibi iki buçuk milyonluk bir şehirde vatandaşın devlet hastanelerinde yer bulamaması bu gerçeğin yaşandığını gösteriyor. İktidarın ülkeyi yönetemediği iddialarımızın bir başka gerçekliliği gösteriyor.

“Samimiyetlerine güvenmiyoruz”

Bugünlerde iktidar kanadı cumhur ittifakı yeni bir anayasadan bahsediyor. Mevcut anayasayı uygulamayan bir iktidarın özgürlükçü sivil bir anayasa yapma vaadine inanmak mümkün değil. Seçilmiş milletvekili Şerafettin Can Atalayı, anayasaya,  Avrupa insan hakları mahkemesi kararlarına rağmen serbest bırakmayan görevini yapması için meclise girmesini engelleyen bir iktidarın ne kadar özgürlükçü bir anlayış içinde olduğunu halkımızın vicdanlarına bırakıyorum. Bu nedenle de bir iktidarın iyi niyetle samimiyetle özgürlükçü sivil bir anayasa hazırlama iddialarına inanmıyoruz.

“Şehir Hastanesi başka baharlara kaldı”

Şehir Hastanesi ile ilgili olarak, konunun ilgililerinde aldığım yeni  bilgilere göre hastanenin yıl sonuna ulaşabileceği şeklinde idi. Vatandaşlarımız seçim öncesi millet hastanesinde işe başlatılacağı vaadiyle  kandırıldı. Yandaş olup olmaması da önemli değil yeter ki insanımız işsiz kalmasın geçimini sağlasın. Ama görüyoruz ki ötelene ötelene bu sefer de bir yerel seçim vaadi olarak  kullanılacağı iddia ediliyor. Buda mevcut işlerinden de olan vatandaşın umudunu kırma hayallerini söndürme oluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün bu sıkıntıların çözümü için takipçisi olacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler