USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

SERVİS İŞLETMECİLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

SERVİS İŞLETMECİLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYOR
13-08-2021 11:03
Gaziantep

Yaklaşık olarak 16 aydır kapalı olan ve mesleğini ufak tefek işlerce icra etmeye çalışan okul servisçileri, önümüzdeki dönemde okulların açılması konusunda umutlu. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılması konusundaki kararlı duruşunu takdir eden okul servisçileri vaka sayılarının yükselmesi ile birlikte insanların aklına takılan okullar açılmayabilir mi sorusunu düşünmek dahi istemiyor. Konu ile alakalı konuşan Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, “Okullar açılmazsa sektör çökme noktasına gelebilir” dedi.

İki yılı aşkın süredir kapalı olan okullar, bu süreçte her anlamda vatandaşların belini büktü. Sadece eğitim anlamında değil aynı zamanda ailevi olarak birçok sorunun baş göstermesi ile birlikte, aynı zamanda okul servisçilerinin bu süreçte herhangi bir iş yapamaması borçlarının birikmesine ve bunun yanı sıra araçlarının durdukları yerde yaşlarının geçmesine sebep oluyor.

Özellikle pandemi sürecinden birinci elden etkilenen sektörlerin başında gelen okul servisi sektörü bu süreçte birçok farklı destek alsa da bu destekler sadece kısa süreli olarak yaralarına merhem oldu. İşlerini tekrar yıllardır severek yaptıkları bu işlerini tekrar icra etmek ve bu süreçte desteklerle değil kendi emekleri ile para kazanmak için okulların açılmasını dört gözle bekliyorlar. Özellikle birok borçlarının ve taksitlerinin biriktiğini dile getiren servisçiler bu anlamda vaka sayılarındaki artış ile okulların açılmaması ihtimalini akıllarından geçirmek istemiyor.

Her ne kadar bu süreçte ufak tefek organizasyonlarda işlerini icra etseler de bu organizasyonlar geçimlerini sağlamak adına bir gelir kaynağı oluşturmadı. Bundan dolayı vatandaşların aşılarını olmaları konusunda dileklerini sunan servisçiler, bu süreci atlatıp işlerine tekrar dönmenin umudunu taşıyor.

OKULLARIN AÇILMASINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, okulların önümüzdeki dönemde açılması ile ilgili olarak, okulların açılmasını dört gözle beklediklerini ve bu süreçte 2 sezondur iş yapamadıkları için borçlarının, taksitlerinin biriktiğini araç yaşlarının ise gün geçtikçe boşu boşuna arttığını söyleyerek, “Yaklaşık olarak 16 aydır kapalıyız. Bu bizim 2 dönemimize tekabül ediyor. Bu süreçte ufak tefek organizasyonlarla ve normal şoförlük maaşlarımız ile geçimimizi sürdürmeye çalıştık. Önümüzdeki dönemde okulların açılacağı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda kararlı olduğunu görüyoruz. Bu bizim için umut verici. Okulların açılmasını umutla bekliyoruz. Eğer okulların açılmama gibi bir durumu söz konusu olursa bu bizim sektörümüzü derinden etkileyecek. Zaten 2 sezondur iş yapamazken, tekrar aynı duruma gelmek okul servisçileri sektörünü bitirecek. Çünkü bu esnafın artık bunu kaldıracak gücü kalmadı. Borçlar, geriden gelen taksitler ve kullandığımız araçların yaşları geçiyor. Bu faktörler sektörümüzü son derece olumsuz etkiliyor. Bu sebeple okulların açılmasını dört gözle bekliyoruz diyebiliriz.” Dedi.

DESTEKLER YARAMIZA MERHEM OLDU

Pandemi döneminin başlaması ile birlikte birçok farklı destek aldıklarını ve bu desteklerin her ne kadar kısa süreli ve geçici destekler olsa da hatırlanmanın güzel olduğunu dile getiren Özcan, bu süreçte okul servisi sektörüne destek sağlayan Cumhur başkanı Recep Tayip Erdoğan ve Gaziantep Belediye Başkanlarına teşekkürlerini iletti.

Toplamda yaklaşık oalrak 15 bin TL destek sağlandığını açıklayan Özcan, Şahinbey’de ikamet eden okul servisçilerinin devletten 9 bin Şahinbey Belediyesi’nden 4 bin Büyükşehir’den bin 500 olmak üzere 14 bin 500 TL destek aldığını, Şehitkamil’de ikamet eden okul servisçilerinin ise devletten 9 bin Büyükşehir’den bin 500 ve Şehitkamil Belediyesi’nden de çeşitli erzak yardımlarını aldıklarını söylerken özlerine şu şekilde devam etti:

Pandemi sürecinde birçok farklı destek aldık. Her ne kadar bu destekler ufak tefek destekler de olsa, hatırlanmak güzel şey. Yaramıza bir nebze de olsa merhem oldu bu destekler, genel olarak bu desteklerden bahsedecek olursak, Devletten toplam 9 bin TL, Şahinbey Belediyesi’nden 4 bin TL, Büyükşehir Belediyesi’nden bin 500 TL ve Şehitkamil Belediyesi’nden de belli başlı gıda yardımları yapıldı. Kısacası Şahinbey’de yaşayan ve bu mesleği icra eden servisçilerimiz devletten 9 bin Şahinbey’den 4 bin ve Büyükşehir’den de bin 500 TL olmak üzere toplam 14 bin 500 TL yardım alırken, Şehitkamil İlçesi’nde ikamet eden servisçilerimiz ise Devletten 9 bin, Büyükşehir’den bin 500 ve çeşitli gıda yardımları ile toplamda 10 bin 500 TL ve gıda paketleri yardımı aldı. Bu süreçte bizlere yardımları dokunan Sayın Cumhurbaşkanımız ve belediye başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

OKULLARIN AÇILMAMA İHTİMALİ

Vaka sayılarındaki artış ile birlikte birçok vatandaş tedirginlik yaşamaya başladı. Günlük vaka sayılarının 20 binlerin üzerine çıkması ile birlikte birçok vatandaşın akıllarına okullar açılacak mı sorusu geldi. Bu sürecin ardından vaka sayılarındaki artış ile birlikte sadece vatandaşlar değil okul servisçileri de aynı tedirginliği yaşıyor. Özellikle okulların 6 Eylül tarihinde açılacağı haberleri ile birlikte mutlu olan okul servisçileri tekrar işlerine dönecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bunun yanı sıra vaka sayısındaki artış ile birlikte okulların açılmama ihtimali gündeme geldi. Okul servisçileri ise bu durumdan duydukları tedirginliklerini dile getirerek okulların açılmama ihtimalini akıllarının ucundan dahi geçirmek istemediklerini söyledi. Bunun üzerine açıklamalarda bunun Özcan, “Vaka sayılarındaki artış bizleri son derece korkutuyor. Fakat okulların bu vaka sayıları ile birlikte açılmama ihtimalini aklımızın ucundan dahi geçirmek istemiyoruz. Daha önce de bahsettiğim gibi bir sezon daha okullar açılmazsa bu sektör çökme noktasına gelebilir. Birçok borç ve taksitler birikmiş durumda tek umudumuz okulların açılması ve bizlerinde severek yaptığımız bu işi devam ettirmemiz. Bununla ilgili olarak vatandaşlarımızı aşı olmaları konusunda daha ilgili olmaya davet ediyorum. Onlar aşı olsunlar ki okullarımız açılsın eğitim ve öğretim devam etsin. Hem çocuklarımız eğitimlerini okullarda yüz yüze alabilsin hem de bizler yıllarımızı verdiğimiz okul servisçiliği mesleğimizi tekrar yapabilelim. Aksi halde bu şekilde devam ederse okul servisçilerinin zarar görmemesi kaçınılmaz bir hale gelecek ve bu sektör bundan çok derin yaralar alacaktır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler