USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

ŞAHİN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Meclisi 1.Birleşim Toplantısı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

ŞAHİN AÇTI AĞZINI  YUMDU GÖZÜNÜ
14-02-2022 11:32
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gündeme ilişkin eleştirilere meclis toplantısında cevap verdi. Toplantıda gündemde yer alan 79 ve gündem dışından gündeme alınan 4 madde olmak üzere toplam 83 madde görüşüldü. Toplantı öncesinde bir sunum yapan GBB Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, kentte devam eden ulaşım projeleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

GASKİ BORÇLANACAK

Gündemin 3.maddesinde GASKİ Genel Müdürlüğüne içme suyu, kanazlizasyon, yağmursuyu, hat bakım, onarım ve elektrik borçlarının ödemelerinde kullanılmak üzere İlbank, Kamu Bankaları ya da özel bankalardan kullanılmak üzere 130 milyon TL’lik borçlanmayı imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi gündemde görüşüldü. GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, GASKİ hizmetlerinin aksamaması, artan elektrik faturalarını karşılamak ve vatandaşlara yüksek faturaları yansıtmamak adına böyle bir talepte bulunduklarını söyledi. Sönmezler’in açıklamasının ardından oylanan madde CHP Grubunun ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

"DOĞAL FELAKETLER KARŞISINDA ÖNLEMLERİ ALDIK"

Toplantıda kardan zarar gören çiftçilere destek konusu da gündeme geldi. Şahin, “Karla mücadele süresince yoğun yağış dolayısıyla çatılarda çökme meydana geldi. Biz hemen hasar tespiti yaptık. AFAD’dan temin edilmesi gereken ihtiyaçlar vardı. Bu süreci biz dahil olduk ve hızlandırdık. Bunun yanı sıra telef olan hayvanlarımız vardı. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu konudaki desteğini devreye sokana kadar vatandaş için acil bir eylem planı hazırladık. Gelen talepler ışığında vatandaşlarımıza yem desteği vermeyi kararlaştırdık.” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERE FİDE DESTEĞİ…

Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı tarafından 600 bin dolmalık Antep biberi, 400 bin dolmalık patlıcan, 200 bin domates ve 25 bin Nizip patlıcan fidesi yüzde 60 hibeyle çiftçilere dağıtılacak. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Tarımsal Hizmetler  ve Gıda Daire Başkanlığının yetki alanı içerisinde olan tarımsal hizmet ve faaliyetlerin zamanında uygulanması ve takip edilmesini sağlamak amacıyla Belediye Meclis üyelerinden oluşan Tarım Komisyonu kuruldu.

HAKAN TANRIÖVER MECLİS TOPLANTISINDA GÜNDEM OLDU

Ocak ayında kent genelinde etkili olan kar yağışı sırasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile tartışma yaratan GAZİ Kültür Genel Müdürü Hakan Tanrıöver ile ilgili tartışma damga vurdu. CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç, Tanıröver’in paylaşımının halkın büyük tepkisine neden olduğunu belirtti. Kireç, “İçinden geçtiğimiz süreçte yaşanan olaylar, hizmet üretimi ve liyakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu kapsamda 15 gün süren kar yağışı öncesi, sırası ve sonrasında ders çıkarmak ve daha profesyonel bir belediyecilik anlayışının oluşmasına katkı sağlamak muhalefet olarak bizden bekleniyor. Son dönemlerde sıklıkla görüyoruz ki bazı klavye belediyecileri, aklına geleni yazıp kamuoyu ile paylaşarak, ortaya konulan çalışmaları baltalamaya çalışmaktadır. GAZİ Kültür A.Ş. Genel Müdürü Hakan Tanrıöver’in kötü bir örneğin önemli bir timsali olduğunu unutmuyoruz, unutturmayacağız. Bu Belediye, Ankara’da konforlu ofislerde oturup Gaziantep ile ilgili ahkam kesilecek adres değildir. Kadrosu Kültür Bakanlığında, kendisi Ankara’da ve ahkamı Gaziantep’te olanlara unvan dağıtılacak bir yer olarak da görmüyoruz. Sosyal medyada kar sebep olduğu sıkıntılardan halkın sorumlu tutulduğu bir disiplinsizlik örneği görmekteyiz. CHP Grubu olarak Gaziantep adına üzülüyor ve fazlasıyla utanç duyuyoruz. Liyakatin bir an önce teslim edilmesini ve küçümsediği Gaziantep Halkına bir özrü bile çok gören Hakan Tanrıöver’in görevden alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

“ÖZÜR DİLEMEK MARİFETTİR”

Kireç’in ardından konuşan GBB Başkanı Fatma Şahin, “Hakan Beyin, Kültür Bakanlığında 20 yıllık tecrübesi var, Belediyedeki görevinden dolayı hiçbir ücret almıyor gönüllü çalışıyor. Arkeoloji Enstitüsündeki, AB’den aldığımız projelerde Kültür Bakanlığı üzerinden destek alınması konusunda ciddi destekleri oldu. Bakanlık ile Belediye arasındaki işbirliği sağlamak için büyük gayret gösterdi. Sorun nedir? Bu 150 kelimelik sistem çok ciddi gönül yaraları açıyor. Hakan Bey, ‘Ben bunu söylemedim” diyor ancak halk bundan rahatsız oluyorsa biz de rahatsız oluyoruz. Özür dilenmesi konusunda bir ihtiyaç varsa özür dilemekte bir marifettir.”

“HAYVANLAR HASTA MI OLSAYDI?”

2 milyonluk şehrin kendilerine emanet olduğunu söyleyen Şahin, “Burada en büyük sıkıntıyı yaşayan biziz. Tarım Bakanlığından bize yapılan bildirimde aşılama zorunlu, çiftçinin aşılama için ücret ödemesi gerekiyor. Bu sıkıntı içerisinde çiftçimizin derdine derman olmak için aşı desteği konusunda Tarım ve Orman Bakanlığımız ile görüştük. Bu kapsamda hayvanlara kuduz aşısı, brusella ve şap aşısı. 1950’li yıllardan bu yana yapılan aşılar. Biz bu aşılar için protokolleri yaptık ardından sosyal medyada, “Fatma Şahin cevap ver” başlığı açılmış. Neye cevap vereyim ben? Hayvanlar kuduz mu olsun, brusella ya da şap hastalığına mı yakalansın? Dolayısıyla bu bizim genel sorunumuz.”

“HASAN ŞENCAN DA ÖZÜR DİLEMELİ”

Sözlerini sürdüren Şahin, “Sosyal medyada geçtiğimiz hafta büyük tartışmalara neden olan ve CHP’li Şahinbey Belediye Meclis üyesi Hasan Şencan tarafından yapılan paylaşımı dile getiren Şahin, “Biz insanların hastalığından neden nemalanıyoruz? Eğer bir yanlış anlaşılma varsa buna neden meydan veriyoruz? Genel Başkanın Genel Başkana, ‘Geçmiş olsun’ dediği yerde seçilmiş bir meclis üyesi, “Milyonlar, tek bir duada birleşti” diye paylaşım yapıyor. Eğer Hakan özür dileyecekse, Hasan da özür dileyecek. Siyaset çözüm üretme ve adam kazanma sanatıdır. Bir Gaziantep Modeli oluşturduk ve bu bozulmasın istiyoruz.”

“BU MİLLETİ KİM KIRIYORSA ÖZÜR DİLEMELİ”

Bu konuda çok fazla mağduriyet yaşadığını söyleyen Şahin, “Bir programda herkes maskeyi çıkardı bir fotoğraf verdik, maskemizi geri taktık. Bir insan üç gün sosyal medyada ve ulusal basında gündem olduk. Klavye yaraları gönül yaralarına dönüşüyor. Doğru ayağa kalkana kadar, yalan dünyayı dolaşıyor. Hakan bey ile görüştüm, demek istediğini açıkladı. Özür ihtiyacı varsa özür de dilemeli. Hasan Şencan da özür dilemeli. Kim bu milleti kırıyorsa özür dilemesi gerekir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler