USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“RUHSATSIZ İŞLETMELERE TAVİZ VERİLMEMELİ”

Gaziantep Valisi Davut Gül kent genelinde ruhsatsız çalışan işyerlerine yönelik denetimlerin artırılmasını istedi. Vali Gül, “Ruhsatsız çalışan kim olursa olsun ister 100 yıllık Antepli olsun isterse 5 ay önce kente göç eden olsun gereği yapılacak” dedi.

“RUHSATSIZ İŞLETMELERE TAVİZ VERİLMEMELİ”
10-08-2021 12:31
Gaziantep

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu’nun koordinesinde gerçekleştirilen esnaf toplantısında önemli konulara masaya yatırıldı. Toplantıda kent genelinde ruhsatsız çalışan işletmeler ana gündem maddesi oldu. Gaziantep Valisi Davut Gül, kent genelinde ruhsatlandırma işlemlerinin ilçe belediyeleri tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Ruhsatsız çalışan 100 yıllık Antepli olsun veya 5 ay önce kente göç eden biri olsun. Kim olursa olsun ruhsatsız çalışan işletmeler kapatılacak” diye konuştu.

“İŞYERİNİN KİME AİT OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL”

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, meslek odalarının temsilcileri ile yerel yönetimlere bağlı görev yapan bürokratlar katıldı. Toplantının öncesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cafer Yılmaz, esnafa yönelik yapılan çalışma ve tespitlerle ilgili sunum gerçekleştirdi. Gaziantep Valisi Davut Gül, işyerlerinin ruhsatlandırılması yönünde yapılan çalışmaların artırılmasını istedi. Vali Gül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Gaziantep genelinde ruhsatsız çalışan işletmeler kısa süre içerisinde tespit edilmeli ve gereği yapılmalı. Ruhsatsız çalışan işletmenin kime ait olduğu önemli değil. Bu çalışmalarda ilçe belediyelerimiz yetkili. Gereken çalışmanın gerçekleştirilmesini takip edeceğiz.”

“ESNAFIMIZIN SORUNLARINI DİNLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Esnaf odalarımızın temsilcileriyle her zaman görüşüyoruz. Onların sorunlarını dinliyor çözüm yolları arıyoruz. Pandemi döneminde işyerleri kapalı kalan esnafımıza elimizden geldiği kadarıyla yardımlarımızı sürdürdük. Şehrimizde şayet bir sorun varsa o sorunun çözümü için ortak akılla hareket ediyor ve sorunun çözümü noktasında çaba harcıyoruz. Çabamız ve gayretlerimizi esnafımız noktasında göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“TEMMUZ VE HAZİRAN AYLARINDA ZİYARETÇİ REKORU KIRILDI”

Gaziantep Valisi Davut Gül, pandemiyle mücadele süreci olmasına rağmen Temmuz ve Haziran aylarında Gaziantep’e yerli ve yabancı turist akını yaşandığına dikkat çekti. Vali Gül konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

“Gaziantep’e Temmuz ve Haziran aylarında pandemi süreci yaşanmasına rağmen ziyaretçi rekoru kırıldı. Bu başarının sağlanmasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in önemli tanıtım katkıları bulunuyor. Başkanımızın gayret ve çabalarıyla Gaziantep’in tanırımı yurt içinde ve dışında çok iyi şekilde gerçekleştirildi. Ziyaretçi rekorunun kırılmasıyla uzun süre işyerleri kapalı kalan esnafımız ekonomik olarak rahat bir nefes aldı. Bu sürecin devam edebilmesi için aşılama çalışmalarına esnafımızdan da katkı bekliyoruz. Her bir esnafımızın 2 arkadaşını ikna ederek aşı çalışmalarına destek vermesini bekliyoruz. Bu sağlanırsa Sonbahar ’da kültür turizmi için Gaziantep’e gelen ziyaretçi sayısında artış gözleyebiliriz. Kente gelmek isteyen turistler o kentin aşılamada hangi kategoride olduğuna bakıyor. Gaziantep olarak aşı haritasında mavi renkte yer alırsak bunu başarmış olacağız. Şu an Gaziantep aşılamada oran olarak yüzde 61’lerde. Hedef oranımız en kısa sürede yüzde 75’e ulaşmak. Bunu sağladığımız taktirde kent olarak daha büyük başarılara imza atacağız.”

“KENT MERKEZİNDE HURDACI KALMAYACAK”

Gaziantep merkezinde hurdacıların şehir dışına kaldırılması yönünde çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çeken Gaziantep Valisi Davut Gül açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;
“Gaziantep şehir merkezinde yer alan hurdacıların kaldırılması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Diğer yandan kent merkezinde çöplerden hurda toplayan kişilere dikkat edilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere şehrimizde çöp toplama işi ilçe belediyelerimizin uhdesinde. Bu nedenle çöpten çıkan hurdaların ilçe belediyelerimiz tarafından değerlendirilmedi gerekiyor. Bu konuda da titiz bir çalışma ortaya konması gerekiyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler