USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Reklam

Resimleriniz risk altında - İnternette resimlerinizi korumaya yönelik ipuçları.

Resimleriniz risk altında - İnternette resimlerinizi korumaya yönelik ipuçları.
15-03-2022 08:14
Gaziantep

Instagram'a bir resim yüklediğinizi ve aniden medya yığınını kapmaya başladığını varsayalım. Fotoğraflarınızın mükemmel bir etkileşime sahip olduğunu fark etmek harika bir duygu. Ama çabalarınızı mahvedebilecek gizli bir tehdit olduğunu biliyor muydunuz? Şimdi! Başka amaçlar için resimlerinizi yeniden kullanan bir beslemeyle karşılaştığınız farklı bir durum varsayalım. Eh, resimlerinizin birçok yönden risk altında olduğunu bilmelisiniz. Ve kendinizi fotoğraf göndermekten alıkoymak yerine, onları hareket halindeyken korumanın yollarını bilmelisiniz. Profesyonel ipuçlarını öğrenmek için bu gönderiyi okuyun.

Görüntülerinizin Nasıl Risk Altında Olduğunu Anlamak?

Resimlerinizi güvenli hale getirmenin ipuçlarını ve püf noktalarını incelemeden önce, resimlerinizin nasıl ve neden risk altında olduğunu anlamalısınız. Genel olarak, Görüntüler insanlar için günümüzün cazibesidir. Çoğu insan, görüntülerin, amaçlarına, hatta yanlış amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olabilecek anahtar olduğunu bilir. Bilmiyor olabilirsin ama kötü düşünen herkes senin yerini, banknotlarını, arzularını ve bunun gibi birçok bilgiyi belirleyebilir.

Öte yandan fotoğrafçılar ve birçok içerik oluşturucu, çalışmalarının kasıtlı olarak kullanıldığını belirtti. Facebook, Instagram ve WordPress gibi önde gelen platformlar, görsel yapıları ve daha yüksek kullanıcı tabanı nedeniyle görsellerin çalındığı bir yer haline geldi. Resimlerinizi ve gizliliğinizi güvende tutmak için onları çevrimiçi ortamda korumanın bazı yollarını bulmalısınız.

Hareket Halindeyken Görüntülerinizi Çevrimiçi Korumak İçin Profesyonel İpuçları

Temel bilgileri öğrendiğinize göre, şimdi onları nasıl koruyabileceğinizi ve hayatınıza rahatlık katabileceğinizi konuşmanın zamanı geldi. Aşağıda, profesyonel ipuçlarından bazılarını topladık. Bir göz at!

Tersine Çevirme Görsel Arama

Herhangi bir üçüncü taraf siteye veya platforma resim gönderdiğinizde, fotoğraflarınız artık o kadar güvenli olmayacak.yardımıyla içeriğinizi yayınladığınız yerleri sürekli olarak takip etmek görsel arama iyi bir fikir olacaktır. Bu yöntem, görüntüleri temel alarak benzer ve özdeş görüntüleri bulmak için çalışır. Bir resmin gerçek sahibi olduğunuz ortaya çıkarsa, bu tekniği bir fotoğrafla keşfedebilir ve resminizi kimin kullandığını kredi vermeden öğrenebilirsiniz.

Birçok resimli arama motoru size yardımcı olabilir görselle arama. Benzer sonuçlar elde etmek için istediğiniz görüntüyü sürüklemeniz, hedeflenen arama motorlarını seçmeniz ve onay düğmesine girmeniz gerekir. Bunu yaptığınızda, araç size birçok aynı fotoğrafı ve ilgili bilgiyi gösterecektir, böylece hareket halindeyken taklitçilere karşı önlem alabilirsiniz.

Filigran Ekleme

Resimlerinizi nazardan ve amaçlardan korumanın bir başka en iyi yolu da fotoğraflarınıza filigran eklemektir. Elbette, hiç kimse bir başkasının adını veya kredisini gösteren bir resmi kopyalamayı veya yeniden kullanmayı tercih etmez.. filigran eklemelisiniz Resmin kırpılamayan yerlerine

Sahip olduğunuzu gösteren şeffaf veya yarı şeffaf filigranlar kullanmayı deneyin. Görsel, işletme profiliniz veya herhangi bir resmi çalışma ile ilgiliyse, şirket logonuzu filigran olarak kullanabilirsiniz. Sıradan bir blog için kendi fotoğrafınızsa, adınızı filigran olarak kullanmayı deneyin.

Yüksek Çözünürlüklü Görüntüler Göndermeyin.

Elbette kimse düşük çözünürlüklü fotoğraflarla oynamayı sevmez. Sen de öyle. Ancak bazen, düşük kaliteli resimler yayınlamak, resimlerinizi çıktı almayı düşünenlerden korumak için iyi bir fikir olabilir. Web sitenizde görsel kullanıyorsanız, düşük kaliteli fotoğrafları göz önünde bulundurmanız web sayfasının daha hızlı yüklenmesine de yardımcı olacaktır. İndirildiklerinde, genişletildiklerinde veya yazdırıldıklarında bulanıklaşırlar ve bu nedenle taklitçi için hiçbir faydası olmaz.

Sağ Tıklama Seçeneğini Devre Dışı Bırakma

İnsanların resimlerinizi yeniden kullanmasını engellemenin bir başka en iyi yolu da sağ tıklama Seçeneğini devre dışı bırakmaktır. Web dünyasında rastgele gezinen ve güzel fotoğraflarla karşılaşan kişiler, sağ tıklama ile onları kaydetmek istiyor. "Resmi farklı kaydet" düğmesine tıklamayı kısıtlamak en kolay yoldur. Pek çok kişi, sitelerinde bu özelliği kolayca baltalayabileceklerini ve diğer standartlardan habersiz teknoloji meraklısı dolandırıcılardan çekimleri kurtarmak için fotoğraflarını durdurabileceklerini bilmiyor.

Dijital imza kullanın.

Sonuncu ama bir o kadar önemli. Dijital işaretler, görüntülerinizi yeniden kullanmak isteyen kişilerden korumak için de en iyi sonucu verir. Herhangi bir resim düzenleme yazılımı yardımıyla dijital imza oluşturabilirsiniz ve size kredi vermesi planlanmaktadır. Filigranlar içeriğin görsel etkisini etkileyebilir. Yani dijital imza eklemek, fotoğrafınıza onları koruyarak hoş bir his katacaktır.

Son Sözler

Okuyucular, hareket halindeyken resimlerinizi bu şekilde koruyabilirsiniz. Birinin resminizi yeniden kullandığını fark ettiğinizde, taklitçilerin izini sürmek ve onlara karşı harekete geçmek istersiniz. Peki! Bu, yalnızca ters görüntü arama araçlarının yardımıyla yapılabilir. Bu nedenle, fotoğraflarınızı yeniden kullanmayı düşünen kişilere göz kulak olmak için bu tekniği düzenli olarak uyguladığınızdan emin olun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler