USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

KURBANLIK HAYAL OLDU!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde küçük baş kurbanlık koyunun kilo fiyatının 70 liraya dayandığı ifade edildi.

KURBANLIK HAYAL OLDU!
14-06-2022 15:17
Gaziantep

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Gaziantep'te kurbanlıklar adeta el yakıyor. Gaziantep'te koyun bugün itibariyle ortalama 4-5 bin liraya, büyükbaş hayvan ise ortalama 30-40 bin liraya kadar satılıyor. Kurban Bayramı için şimdiden hazırlıklar yapılmaya başlandı. Son zamlardan sonra et fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini zorlarken, kırmızı et alımı da geçen yıllara oranla geriledi. Evine kırmızı et alamayanlar ise beyaz ete yöneldi.

KURBAN KESİMİNDE AZALMA YAŞANIR MI?

Ramazan Bayramı'nda fahiş fiyatlardan dolayı kısık bütçeyle alışveriş yapan vatandaşın yüzü Kurban Bayramı'nda da gülmeyeceğe benziyor. Kurban Bayramı'na aylar kala yaşanan zamlardan dolayı şimdiden kurbanlık bakan vatandaş kara kara düşünmeye başladı. Kimleri kurbanını şimdiden alırken kimisi ise yüksek fiyatlardan dolayı ne yapacağını düşünür hale geldi. Geçen yıla oranlar kurban kesiminde azalma olacağı düşünülen kurbanlık talebi ekonomik sorunlardan etkileneceğe benziyor.

KURBAN SATICILARI DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Kurban satıcıları bayram öncesinde yaptığı açıklamalarda, "Doğu bölgesinden gelen kurbanlıklarda bu yıl büyük bir azalma var. Bazı yaşananlar kurban piyasasını etkiledi. Bu yüzden elimizdeki kurbanlıklar Alanya'ya yetmeyecek. İnsanlar da bu durumu fırsat bilerek fiyatlarda artış yaptılar. Bu ister istemez bize de yansıdı. Biz vatandaşa hizmet etmek istiyoruz ama fiyatlar yüksek. Yetkililerin bu duruma bir çare bulması gerekiyor. Normal bir kasaptan alınan etle kurban aynı paraya geliyor" şeklinde konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler