USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Reklam

Kedi Maması (Ödül, Kuru, Yaş, Konserve, Açık) Seçerken Bunları Unutmayın!

Kedi Maması (Ödül, Kuru, Yaş, Konserve, Açık) Seçerken Bunları Unutmayın!
19-08-2021 09:04
Gaziantep

Kediler için mama seçilirken farklı pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gereklidir. Örneğin kedilerin damak zevkinden besin ihtiyaçlarına kadar her detay son derece önemli olabilir. Açık kedi maması alırken, ödül maması seçerken, konserve mama tüketmeden önce mutlaka pek çok farklı unsura dikkat ederek bu mamaları seçmek gerekir. Kedilerin yaşı, ırkı, sahip oldukları yatkınlıklar ve benzeri pek çok durum onlar için seçeceğiniz mamanın olumsuz etkiler göstermesini tetikleyebilir. Eğer farklı unsurları göz önünde bulundurarak kediniz için mama seçerseniz yaşayabileceğiniz problemleri en aza indirmeniz de mümkün olabilecektir.



Kedi Maması Seçerken Bunları Unutmayın

Kediler için mama seçerken onların ırkından yaşına, damak zevkinden kilosuna ve günlük aktifliğine kadar her detayı göz önünde bulundurmanız gerekir. Sağlıklı beslenme için farklı içeriklerin en iyi şekilde tüketimi önemlidir. Kediniz için mama seçeceğiniz zaman şu unsurlara dikkat etmelisiniz:
    •    Kedinizin Yaşı: Kedilerin yaşlarına göre aktiflikleri değişir, hastalıklara olan yatkınlıkları ve çeşitli problemleri değişiklik gösterir. Ayrıca kedilerin her birinin hazmı da birbiri ile aynı değildir. Bu sebeple de kedinizin beslenme düzenini değerlendireceğiniz zaman mutlaka onun yaşını da göz önünde bulundurmanız önerilmektedir. Yavru kediniz için küçük boyutlu ve kolay sindirilen bir mama seçebilirsiniz. Benzer şekilde aşırı aktif yeni yetişkin kediniz için de yüksek kalorili bir mama tercih etmeniz mümkün olabilir.
    •    Kedinizin Irkı: Kedilerin ırksal özellikleri de onlar için mama seçeceğiniz zaman büyük öneme sahiptir. Irksal özellikler sebebiyle kediler pek çok rahatsızlığa karşı yatkınlık gösterebilir, genel özellikleri farklı mama içeriklerini tüketmelerini tetikliyor olabilir, tüy özellikleri kedilerin tüylerini besleyecek içeriklerini tüketmesini gerektiriyor olabilir. Bu tip farklı özellikler nedeniyle mama seçimi sırasında kedilerin ırksal özelliklerinin mutlaka göz önünde bulundurulması şarttır.
    •    Kedinizin Kilosu: Kediler kimi zaman tembel, kimi zaman ise son derece aktif olabilen evcil dostlardır. Gün içinde yatmaktan ve genel anlamda tembellik etmekten hoşlanan kediler daha düşük kalorili içeriğe sahip mamalar ile beslenmelidir. Bu sayede sağlıksız şekilde kilo almaları önlenebilir. Benzer şekilde sürekli aktif olan kedilerin ise dengeli ve protein içeriği ağırlıklı olacak şekilde beslenmesi onların sağlıklı bir aktiflik sürmelerine yardımcı olacaktır.
    •    Besleyici ve Sağlıklı İçerik: Mamanın içeriğinin mutlaka dengeli ve besleyici olması şarttır. Her ne kadar içeriğindeki protein kedinizin damak tadına hitap etse de çeşitli içerikler kediniz için zararlı olabilir. Bu sebeple de her tür kedi mamasının içeriğinde koruyucu, yapay renklendirici gibi ürünlerin olmamasına özen göstermeniz ve mama içeriğinin dengeli olmasına dikkat etmeniz şarttır.


Açık Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Açık kedi maması seçerken şu unsurlara dikkat etmelisiniz:
    •    Açık kedi mamalarının taze olması önemlidir. Son kullanma tarihi ya da üretim tarihi bilgi olmayan açık kedi mamalarının tercih edilmemesi, taze ve yeni üretilmiş olan açık kedi mamalarının seçilmesi gerekir.
    •    Kedilerin genel sağlık problemlerine yönelik şekilde açık mama tüketmesi gerekmektedir. Örneğin kalp ya da obezite gibi problemlere sahip olan kedilerin daha az yağlı şekilde beslenmesi önerilir.
    •    Kedilerin yaşı da ayrıca açık kedi maması seçerken son derece önemlidir. Yavru kediler için tercih edilen açık kedi mamalarının boyutuna, genel içerik özelliklerine dikkat etmeniz şarttır. Yetişkin ve yaşlı kediler iri parçalara sahip olan açık kedi mamalarını tüketebilirler ancak yavrular tüketmekte zorlanabileceği için dikkatli olmak gerekir.
    •    Açık kedi mamalarının güvenilir bir satış noktasından satın alınması, içeriğinin de kaliteli olmasına destek sağlayabilir. Ayrıca mamanın bayat olması olasılığını da ortadan kaldırır.

Kuru Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Kuru kedi maması seçerken dikkat edilmesi gerekenler:
    •    Kuru kedi maması seçerken kedinizin yaşını, ırksal özelliklerini, mamanın genel içeriğini, kedinizin sahip olduğu ya da yatkınlık gösterdiği rahatsızlıkları göz önünde bulundurmanız şarttır.
    •    Kedilerin kısırlaştırılması, hamile olması ya da yeni doğum yapmış olması gibi özel durumlarına dikkat edilerek kuru kedi maması satın alınabilir.
    •    Kuru mamanın içeriğinin herhangi bir yapay koruyucu, tatlandırıcı ya da renklendirici içermemesi son derece önemlidir.
    •    Mama içeriğinin dengeli olması şarttır. Vitamin, mineral, protein, karbonhidrat gibi içerikleri dengeli şekilde içeren kuru kedi mamalarının tüketimi çok daha sağlıklı olacaktır.

Konserve Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Konserve kedi maması satın alır iken şunlara dikkat edilmeli:
    •    Konserve mamaların içeriklerinin kaliteli proteinden elde edilmiş olması gerekir. yani aslında parça etli ya da ezme etli olan konserve kedi mamasının içeriğindeki proteinin doğal bir hayvan kaynaklı ürün olması şarttır.
    •    Konserve mamanın kedinizin damak zevkine hitap etmesine dikkat etmelisiniz. Kediler konserve mamaları yemeyi çok severler ve damak zevklerine hitap eden konserve mama içeriğini de keyifli şekilde tüketebilirler.
    •    Kedinizin genel özelliklerini konserve mama seçerken unutmamalısınız. Kedinizin yaşı, genel besin ihtiyacı ve benzeri pek çok unsura dikkat ederek konserve mama seçmelisiniz.
    •    Mamanın içeriğinde yapay koruyucuların, renklendirici ya da tatlandırıcıların yer almaması gerekir. Bu sayede ona yapay ürünleri içermeyen sağlıklı bir beslenme sunabilirsiniz.

Yaş Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaş kedi maması seçeceğiniz zaman şu unsurlara dikkat edin:
    •    Yaş mamanın içeriğinin zengin olması gereklidir. Zaten protein bakımından zengin olan yaş mama içeriklerinin ayrıca vitaminler ve mineraller bakımından da zengin olması son derece önemlidir. Karbonhidrat içeriklerini de içeriğinde bulunduran yaş mamaların tamamıyla dengeli olması, sağlıklı ve yeterli bir beslenme için şarttır.
    •    Yaş mamaların içeriklerinde yapay koruyucu maddelerinin, yapay renklendirici ya da tatlandırıcıların yer almaması şarttır. Bu içerikler kedilere zarar verebileceği gibi mamanın doğallığını da bozar. Bu sebeple mümkün olduğunca tamamen doğal içeriğe sahip olan yaş mamaları tercih edin.
    •    Kedinizin damak zevkini yaş mama seçimi sırasında göz önünde tutun. Kediler yaş mamaları çok sever ve damak zevklerine hitap eden yaş mamaları yemekten de keyif alırlar. Bu sebeple kedinize farklı yaş mamaları denetebilir, sonrasında en beğendiği yaş mamayı düzenli şekilde vermeyi ya da ara sıra yaş mamayı değiştirmeyi ve farklı içerikleri sırası ile tattırmayı düşünebilirsiniz.

Kedi Ödül Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler



 Kedi ödül maması seçerken şunlara dikkat edilmeli:
    •    Ödül mamaları kedileri genellikle teşvik etmek için verilen mamalardır. Bu sebeple de aslında kedilerin keyifle tükettiği mamalar olduğundan onların beğeneceği şekilde olması son derece önemlidir.
    •    Ödül mamaları yüksek kalorili ve karbonhidrat ile yağ içerikli olabileceğinden kısırlaştırılmış kedilerin tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekir. Ayrıca yeteri kadar aktif olmayan kedilerin de bu ürünleri tüketmesi onların hızlı şekilde sağlıksız olarak kilo almasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle de mamanın kalorisi ile genel içerik dengesine dikkat etmeniz önerilir.
    •    Mamanın boyutu son derece önemlidir. Ödül mamasının boyutunun kedinizin ağız genişliğine göre uygun bir boyutta olması, kedinizin tek seferde keyifli şekilde ödül mamasını yemesini çok daha kolay hale getirir.

Kedilerin ihtiyaç duyabilecekleri her tür içeriği barındıran leziz ve sağlıklı tüm mama çeşitlerine Pet shop Zoo’dan ulaşabilir, kedinizin sağlıklı şekilde gelişim göstererek yeterli ve dengeli beslenmesini de sağlayabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler