USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kasko Sigortası Nasıl Ucuz Yaptırılabilir?

Kasko Sigortası Nasıl Ucuz Yaptırılabilir?
20-05-2022 06:02
Gaziantep

Mümkün olan en düşük bedelle en iyi kaskoyu yaptırmak, çoğu motorlu taşıt sahibinin yenileme dönemlerinde en önemli hedefleri arasında yer alır. Ancak çoğu sürücü, bu konuya yönelik somut çözümleri, genelde deneme yanılma yoluyla ya da çevrelerinden gelen öneriler doğrultusunda bulmaya çalışır. Oysa aşağıda sıralanan yöntemler uygulandığı takdirde ihtiyaca yönelik kasko paketlerine uygun fiyatlarla sahip olunabilir.

Meslek Gruplarına Özel Kampanyaları Takip Edin

Sigorta firmaları, sektörde artan rekabetin doğal bir sonucu olarak, yıl boyunca belirli meslek gruplarına özel kampanyalar düzenler. Bu kampanyaları takip ederek aracınızı başta kaza olmak üzere birçok riske karşı uygun fiyatlarla güvence altına alabilirsiniz. Yenileme döneminde ya da yeni kasko yaptırırken cazip indirim oranlarından yararlanmak için farklı kampanyalardan da faydalanabilirsiniz. Örneğin sigorta firmaları, belirli bir süre boyunca kendilerinden kasko yaptıran müşterilerine sadakat programları dâhilinde çeşitli avantajlar sağlar. Benzer şekilde DASK, konut, iş yeri ve bireysel emeklilik poliçelerini tek bir şirketten yaptırmak da indirimli kasko imkanını beraberinde getirebilir.

Hasarsızlık Oranını Asgari Düzeyde Tutun

Sigorta şirketleri, kasko tekliflerini oluştururken başvuran konumundaki araç sahibinin geçmişteki kasko kullanımlarını ve hasar geçmişini inceler. Gerçekleştirilen bu inceleme sonucunda sürücünün hasarsız geçirdiği yıl oranında indirim yapılır. Siz de bu avantajı elde etmek isterseniz, trafikte güvenli sürüş tekniklerini uygulayarak araç kullanmaya odaklanabilirsiniz. Böylece kasko kullanım oranını artıran en önemli etken konumundaki kaza risklerini minimuma indirebilirsiniz. Tüm hassasiyetinize rağmen aracınızda küçük hasarlar oluştuğunda ise sigorta şirketinin portföyündeki anlaşmalı kurumlardan hizmet almaya öncelik verebilirsiniz.

Araç Güvenliğini Artırın

Araç güvenliği, kasko sigortası poliçesi teklifi hazırlanırken dikkat edilen bir diğer kriterdir. Motorlu taşıtın kullanılmadığı zamanlarda nereye park edildiği ve sürücü tarafından hırsızlık gibi durumlara karşı ne gibi önlemler aldığı, poliçe prim fiyatlarına belirli miktarda etki eder. Kasko fiyat avantajı elde etmek için aracınızı kullanmadığınız zamanlarda güvenlikli bir alanda tutmayı tercih edebilirsiniz. Kapalı otopark, aynı zamanda boya solması ya da cam kırılması gibi ekstrem hava koşulları kaynaklı hasarların oluşması riskini ortadan kaldırır. Çalınmaya karşı önlem almak içinse direksiyon kilidi ve alarm gibi çözümlere yönelebilirsiniz.

Mini Kasko Gibi Alternatif Seçeneklere Yönelin

Genişletilmiş kasko paketleri, bünyelerinde barındırdıkları teminatlar sayesinde araç sahiplerine olası tüm risklerini güvence altına alma fırsatı verir. Bu tarz ürünlerin, sağladıkları kazanımlara paralel olarak edinme bedelleri de yüksektir. Dolayısıyla bütçesi kısıtlı birçok motorlu taşıt sahibi, son yıllarda giderek artan prim tutarları nedeniyle alternatif arayışına girer. Mini kasko gibi alternatif seçenekler bu noktada devreye girerek belirli risklerin sigorta şirketleri tarafından üstlenilmesi avantajını beraberlerinde getirir. Farklı markalar ayrıca müşterileri esnek paketler oluşturabilme olanağı da sunar. Böylece araç sahipleri yalnızca karşılaşabilecekleri önemli risklere yönelik teminatlar için ödeme yapma olanağına kavuşur.

Online Sigorta Platformlarından Yararlanın

Kasko sigortasını mümkün olduğunca uygun fiyata yaptırmak için online sigorta platformlarından teklif almayı düşünebilirsiniz. Çevrim içi platformlar, kullanıcılara bir acentenin sağlayabileceğinden çok daha fazla seçeneği değerlendirebilme imkânı sağlar. Araç sahipleri, yalnızca birkaç dakikalarını ayırarak 20’nin üzerinde şirketten teklif alabilir. Kendilerine sunulan teklifler arasından seçim yapmak konusunda yarıma ihtiyaç duyduklarında ise 7/24 erişebilecekleri danışmanlık hizmetinden faydalanabilirler. Çevrim içi sigorta platformları, ödeme aşamasında da farklı planları müşterilerinin tercihine sunar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler