USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Türkiye

Havalimanından Araç Kiralanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yılın her mevsiminde ve her ayında seyahat etmek artık rutin bir hale gelmiştir. Bu seyahatler özellikle tatil dönemlerinde daha da yoğun olmaktadır.

Havalimanından Araç Kiralanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
27-08-2023 22:20

Yılın her mevsiminde ve her ayında seyahat etmek artık rutin bir hale gelmiştir. Bu seyahatler özellikle tatil dönemlerinde daha da yoğun olmaktadır. Yoğun seyahat dönemlerinde ulaşım ayrı bir meşakkate dönüşmektedir. Seyahat etmek yorucu ve dikkat gerektirirken, otobüs yolculuğu için de fazlaca vakit ayırmak gerekir. Vakitten tasarruf etmek ve daha çabuk bir ulaşım sağlamak için uçak yolculuğu daha çok tercih edilmektedir. Uçak yolculuğundan sonra havalimanında yapılan araç kiralama işlemi seyahati büyük oranda rahatlatacaktır.

Seyahat sırasında ulaşım sorunu yaşamadan istekler doğrultusunda belirlenmiş kiralık araçlar vardır. Bu seçeneklere göre tercih edilen araçların kullanım günleri belirlendiğinde daha uygun fiyat aralıkları olabilir. Araç kiralanırken dikkat edilecek diğer bir ayrıntı ise araçta kaç kişi olunacağıdır. Çünkü araç modellerinde aracın kapasitesi de önemli bir husustur. Sadece uygun fiyatlı diyerek bir araç kiralandığında hem yorucu hem de sıkıntılı bir seyahat gerçekleşebilir.

İhtiyaca göre araç kiralama aşamasında yakıt tipi, programları ve bütçe, kararı etkileyen önemli birer faktördür. Yakıt türü açısından benzin ya da dizel olan araçlardan şehir içi ve şehir dışı kullanımları arasında ne oranda fark olacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Şehir içi bir kullanımda daha küçük motorlu ve yakıt tüketimi az olan araçlar tercih edilmelidir. SUV modelli araçları özellikle dağlık alanlarda kullanılmalıdır. Kiralanacak olan araçların içerisinde ihtiyaç halinde bebek koltuğu, araç navigasyon cihazı ve HGS bulunması talep edilebilir. Ancak bu istekler ek ücret olarak yansıtılmaktadır.

Kiralama sırasında araçta çarpık ya da göçük olmadığı kiralayan kişi tarafından dikkatli bir şekilde kontrolü yapılarak, araç kiralama firma yetkilisine ya da çalışanından araç teslim alınır. Aynı şekilde aracın teslimi sırasında da bu kontrol bu kez firma çalışanı tarafından kontrolü sağlanır. Bu teslimatlar sırasında aracın tüm parçalarına; kapılar, koltuklar, ön aksesuarlar, aynalar, bagaj, motor kaputunda herhangi bir sorun olmadığına dair kanaat getirildikten sonra evrak teslimi işlemlerine geçilir. Aracın kiralandığı sıradaki yakıt seviyesini nerede iken alındı ise yine o seviyede anahtar teslim edilir.

Ankara Araç Kiralama

İş ya da tatil programları nedeniyle seyahat edenlerin, giriş yapılan şehirden değil de tekrar dönüş yapılan şehirden araba kiralamaları daha uygun olacaktır. Bu husus çok önemlidir. Çünkü gidilen şehirdeki seyahat sonlandığında dönüş için havalimanına veya otogara gitmek için yine ulaşım araçlarını kullanmak zorunda kalınır. Araba kiralama Ankara şehrinde de rağbet gören bir seçenektir. Bu hizmeti veren firmalara yönelen ziyaretçiler, buradan kiraladıkları araçları seyahati tamamladıktan sonra yine aynı firmaya teslim eder.

Araç kiralama sektörlerine yoğun talepler olduğu için tüm araç markaları daha fazla müşteriye ulaşabilmek adına yeni kampanyalar düzenlemektedir. En yoğun olan yaz döneminde bu kampanyalar daha sık yapılır. Tek bir firmanın kampanyasına bakarak değil, Ankara içerisindeki tüm araç kiralama firmalarının kampanyalarını öğrenerek araç kiralama işlemleri yapılmalıdır. İyi bir hizmeti daha uygun fiyata sunan firmalara yönelmek daha akıllıca olacaktır. 

Araba kiralama Ankara genelinde araştırılarak firmaların kalitesi, tecrübesi, kurumsallığı, müşteriye hizmet sürecindeki yaklaşımları ve araç filolarının niteliği incelenmelidir. Bu nokta dikkat edilecek önemli hususlardandır. Araç kiralama hizmeti almadan önce, tüm ihtiyaçlar gözden geçirilmelidir. Araçların kapasitesi, şehir içi veya şehir dışı yakıt tasarrufu, modeli, yakıt türü gibi özellikler araç kiralama sırasında fiyatları etkilemektedir. Şehir içi veya şehir dışına çıkmak gibi bir program söz konusu ise araç kiralama firmaları daha erken tarihlerde araştırmaya başlanmalıdır. Böylece erken rezervasyon indirimlerinden yararlanılabilinir.

Adana Araç Kiralama

Türkiye’nin en bereketli toprakları olan Çukurova Deltası ile Toros Dağlarına sahip olan Adana, iki bölgeye hakimdir. Güneyi Akdeniz kıyılarına, iç tarafı ise İç Anadolu bölgesine sınırdır. Bu ilginç coğrafi konum özelliğine sahip olan Adana’da Akdeniz iklimi hakimdir. İlk tarihi kayıtları Hitit tabletlerinde rastlanılan bu şehrin kendine has bir kültürü vardır. Geniş topraklara sahip olan Adana’yı özgürce dolaşmak için öncelikle hiçbir ulaşım sorunu yaşanmaması adına araç kiralanarak seyahat etmek uygun olabilir.

Şehre varıldığında öncelikle Adana havaalanı araç kiralama firmaları ile görüşerek bir araç tahsisi yapılmalıdır. Böylece şehrin keşfi daha eğlenceli olacaktır. Adana gezisinde kent merkezleri rota belirlemede öncelikli olabilir. Buralarda Adana Ulu Cami, Yılankale, Taş Köprü, Sabancı Merkez Cami, Bebekli Kilise, Büyük Saat Kulesi, Adana Sinema Müzesi, Adana Arkeoloji Müzesi, Kazancılar Çarşısı ilk duraklar olabilir. Daha sonra ilçelerinde bulunan önemli tarihi eserleri ve mekanları ziyaret edilebilir.

Tarihi kalıntıların çok olduğu illerin başında gelen Adana’da antik kentler çok meşhurdur. Anavarza Antik Kenti, Ayas Antik Kenti ve Magarsuz Antik kenti bunların başında gelir. Misis Ören Yeri ve Mozaik Müzesi, Kapıkaya Kanyonu, Varda Köprüsü Kozan Kalesi, Belemedik Vadisi, Dokuzoluk Kanyonu ziyaret edilerek kültürel bir gezinin yanı sıra Yumurtalık Plajı ile de tatil ihtiyacı giderilebilir.

Adana seyahati yapılacak tarihten daha önceki bir tarihte araç kiralama şirketleri arayışına geçilerek erken rezervasyon yaptırılmalı, fiyat avantajlarından yararlanılmalıdır. Adana havaalanı araç kiralama sırasında üç yaşından daha eski araçları kiralamaktan uzak durulmalıdır. Şehir içinde ya da uzun yolda herhangi bir sorun yaşanması bu şekilde önlenebilir. Sıfır araçlar ya da bir, iki yaş araçlar tercih edilmelidir. Bu araçlarla daha konforlu bir seyahat yaşanacaktır.  

       

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler