USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

GSO BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRDİ

GSO BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRDİ
27-12-2022 14:42
Gaziantep

Sanayi 4.0 devrimi, yeşil üretim, döngüsel ekonomi ile yeni dünyanın ana taşıyıcıları inşa ediliyor. Bu sebeple, bundan iki yıl önce gaziantep sanayi odası olarak bir iddia ortaya koyduk; sanayide dönüşüm hamlemizi başlattık. Türkiye’nin en büyük model fabrikasını hayata geçirerek, dijital dönüşüm, enerji ve insan verimliliği, endüstri 4.0, yalın üretim konularında çalışmalara başladık. Katma değerli üretim ve teknolojik dönüşümün en önemli bileşenlerinden olan savunma sanayisini şehrimize kazandıracak girişimlerde bulunduk. Son olarak, Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Sayın İsmail Demir'in katılımlarıyla, Türkiye’de bir ilk olarak Savunma Sanayii Başkanlığı Gaziantep Temsilciliği’ni Sanayi Odamızda açtık. Sanayimizin teknolojik dönüşümünü hızlandıracak olan bu temsilciliğin kurulmasında; başta Sayın Cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Sayın İsmail Demir’e, başkan yardımcımız Harun Çelik’e ve emeği olan herkese bu vesileyle teşekkür ediyorum.”

“KÜRSEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KARŞISINDA ELİMİZİ ÇABUK TUTMAK İÇİN 2020 YILINDA DÖNÜŞÜM ÇALIŞAMLARINA BAŞLADIK”

Ünverdi, Teknoloji odaklı girişimin devamı olarak küresel ısınma ve iklim değişikliği karşısında ellerini çabuk tutarak 2020 yılında dönüşüm çalışmalarına başladıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Sayın Bakanımızın önderliğinde,  Ticaret Bakanlığı Eylem Planı’nda yer alan  maddeler üzerinden, AB Yeşil Mutabakat kriterleri çerçevesinde kolektif bir süreç yürütüyor ve yeşil üretime geçişte örnek olacak projeler gerçekleştiriyoruz. Emin olun bu konuda ülkemizde ve dünyada çoğu kurumun da ilerisinde gidiyoruz. Tabii bu konuların temelinde hepimizin gündeminde olan ve sanayimiz için kritik öneme sahip olan sürdürülebilirlik var. Konjonktürel gelişmeler karşısında biz de, Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun istişare toplantılarında dile getirdikleri konular ve yenilikçi yaklaşımlarını takip ederek, sanayicilerimizi her koşula önceden hazırlamak istiyoruz. Bu amaçla, büyük heyecan duyduğumuz ve çok yeni bir projemizi ilk defa buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Sürdürülebilirlik çalışmalarına kurumsallık kazandırmak ve bir sistematik içerisinde uygulamaya almak amacıyla Türkiye’de bir olarak “Sürdürülebilir Endüstri Merkezi” Projesini hazırladık. Projemiz ile sürdürülebilirliği sadece bir kelime olmaktan çıkartıp, standartları ve dokümanları ile kurumsal hale getireceğiz. Sürdürülebilirlik çalışmalarını tek çatı altında toplayacağımız bu merkezde, firmalarımızı analiz edecek; sürdürülebilirliğin temel unsurları olan; ekonomik, çevresel ve sosyal boyutları göz önünde bulundurarak sürdürülebilirliklerini sağlayacağız. Sayın bakanım biz bu güç ve kapasiteye sahibiz;

Desteklerinizle; “Sürdürülebilir Endüstri Merkezi” ile biz bölge sanayimizin sürekliliğine ve sürdürülebilirliğine talibiz. Projemizi bir rapor halinde sizlerle de paylaşacağız. Sözlerimi tamamlarken; katılımları için önceki dönem meclis başkanımız Sayın Cemil Çiçek’e teşekkür diyorum. Sayın ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a, ihracat başta olmak üzere, mevzuat ve her konuyla ilgili ne zaman sorunlarımızı iletsek çözüm odaklı yaklaşımları için teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde olağanüstü bir çaba ile iş dünyamızın yanında olan, global bir vizyonla iş dünyamıza önderlik eden Sayın Rifat Başkanıma her zaman yanımızda oldukları için şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada olan Sayın Valime, Milletvekillerimize, tüm başkanlarıma, müdürlerime, kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine, bugünün asıl mimarı olan sanayicilerimize, bu organizasyonun gerçekleşmesine öncülük eden Meclis Başkanıma, Yönetim Kurulu Üyelerime, Genel Sekreterime, oda çalışanlarıma, organizasyon firmamıza, bu mekanı bizlere sunan Şehitkamil Belediyemiz ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ödül alacak olan firmalarımızı canı gönülden kutluyorum.  Gaziantep’i bugünlere taşıyan ve başarılı kılan birlik ve beraberliğimiz olmuştur. Şimdi de yine hep beraber, “hemen şimdi” diyerek “Yeşil gelecek” temasıyla çıktığımız bu yolda, değişim ve dönüşümü birlikte başaracağımıza, sanayimiz ve ülkemiz için güçlü yarınlara birlikte ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. ‘Yaşanabilir bir dünya, güçlü ve müreffeh bir Türkiye için yeşil gelecek bizi bekliyor’ diyor, katılımlarınız için teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Ödül töreni, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler