USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

GİRİŞİMCİ KADINLARIN MERKEZİ KAGİDEM OLDU

GİRİŞİMCİ KADINLARIN MERKEZİ KAGİDEM OLDU
19-12-2021 13:08
Gaziantep

Gaziantep Kadın Girişimci Destek Merkezi (KAGİDEM) kadın girişimcilere yönelik sunduğu imkanlar ile önemli başarılara imza atıyor. KAGİDEM Genel Koordinatörü Nihal Peker Sabak, bünyelerinde yer alan işliklerde kadın giriimcilerin önemli başarılara imza attığına dikkat çekti.

KAGİDEM Kadın Girişimci Destek Merkezi; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ortaklığında girişimci kadınlara yönelik kuruldu. Bugün önemli başarı hikayelerine imza atan KAGİDEM Genel Koordinatörü Nihal Peker Sabak, merkezi Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sabiha Kocaman ile Gazeteci Merve Tanrıöver'e tanıttı.

 !#**g187&in=false**#! 
 
FATMA ŞAHİN'İN GURUR KAYNAĞI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in gurur kaynağı haline gelen merkezde 19 işlik bulunuyor. Şahin merkezle ilgili açıklamasında, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ortaklığında yürütülen merkezimiz iş piyasasına katılmak isteyen kadın girişimcilerin kurdukları işletmelere ilk 2 yılda destek olmak amacıyla kurulmuş bir merkezdir. KAGİDEM ilimiz de bulunan ve iş piyasasına katılmak isteyen geçici koruma altında bulunan Suriyeli ve Türk    kadınlarının girişimcilerin   işe giriş süreçlerinde desteklenerek sağlam temelli ve sürdürülebilir girişimlerin hayata geçirilmesi amacı doğrultusunda hazırlanmıştır.  Gaziantep Büyükşehir belediyesinin bünyesinde bulunan Kadın girişimciler destekleme merkezi binası ve yine Gaziantep Büyükşehir belediyesine ait diğer eğitim salonlarının fiziki şartları kullanılarak hayata geçirilmiştir" diye konuştu.
 
GİRİŞİMCİ KADINLAR BU MERKEZDE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aile ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdullah Aksoy, merkezde faaliyet gösteren kadınların ticari yaşamda var olduklarını ve aile ekonomilerine katkı sunduklarını anlattı. Aksoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"KAGİDEM, Kadın girişimcilerin iş kurması, güvenli bir iş ortamında özellikle başlangıç maliyetlerini minimize ederek, işlerini geliştirmesi, merkez bünyesinde verilecek eğitim, danışmanlık ve networking etkileriyle sürekli iyileşen işletmelere dahil edilmesine odaklanmıştır. Merkez içerisinde kadın girişimcilere tahsis edilmek üzere işlikler, idari ofisler, çok amaçlı salon, kreş yer almaktadır."

"KADINLARIMIZA YENİ YATIRIM ALANLARI OLUŞTURULUYOR"

"Proje Gaziantep Sanayi Odası, Kadın Girişimciler Kurulu tarafından geliştirilmiş ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Sanayi Odası iş birliği ile hayata geçirilmesi planlanmaktadır" şeklinde konuşan KAGİDEM Genel Koordinatörü Nihal Peker Sabak açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Proje ilimiz de iş piyasasına girişimci olarak katılmak isteyen kadınların işe giriş süreçlerinde desteklenerek sağlam temelli ve sürdürülebilir girişimlerin hayata geçirilmesi amacı doğrultusunda hazırlanmıştır. Projemiz Gaziantep Büyükşehir belediyesi ve Gaziantep sanayi odası tarafından yürütülmek üzere İpekyolu kalkınma ajansının desteğiyle ile hayata geçirilmiştir. Gaziantep’te Kadın Girişimci Destek Merkezinde; Kadın Girişimcilerin işe giriş süreçlerinde yanlarında olmak, bünyesindeki işlikler ve merkezde verilecek hizmetler ile girişimcilerin işe giriş süreçlerindeki maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olma, sağlam temelli ve sürdürülebilir girişimlerin hayata geçirilmesine aracı olma ilimizde özellikle kadınların gerçekleştirebileceği yatırımların tespit edilmesi ve yeni yatırım alanlarının oluşturulması sağlanıyor. İlimizde özellikle kadınların gerçekleştirebileceği yatırımların tespit edilmesi ve yeni yatırım alanlarının oluşturulması desteklenecek. Suriyeli kadınların toplumumuza sosyo-ekonomik uyumunun güçlendirilmesine katkıda bulunmak. Bununla beraber, geçici koruma altındaki Suriyeliler ile birlikte Türk kadınlarının da aynı şekilde desteklenerek ortak çalışma alanları ve iş birliği modelinin geliştirilmesi ve yapılan çalışmaların olumlu etkisinin kalıcı hale gelebilmesi yönünde çalışmalar yürütülecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler