USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

GAZİANTEP KENT KONSEYİ ve GASTURDER , GASTRONOMİ TUTKUNU GENÇLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Gaziantep Kent Konseyi ve Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER), gençleri gastronomiye ilgi duymaya teşvik etmek, sektöre katılımlarını sağlamak ve özellikle gastronomik kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında nasıl bir role sahip oldukları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir program düzenledi.

GAZİANTEP KENT KONSEYİ ve GASTURDER , GASTRONOMİ TUTKUNU GENÇLERİ BİR ARAYA GETİRDİ
22-02-2024 14:32

 

Ülkemizde bir ilki başararak 2015 yılında gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren Gaziantep'in zengin gastronomik mirası ve lezzetleriyle ünlü olduğu bilinen bir gerçek. Bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için atılan adımlardan biri de gençlerin gastronomiye olan ilgisini artırmak, onları sektöre dahil etmek ve sürdürülebilir gastronomi konusunda farkındalıklarının sağlanmasına odaklanıyor. Bu kapsamda Gaziantep’in gastronomi alanında “Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı”na üye olma sürecinde, 8 Ekim 2015 tarihinde kurulan “Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği –GASTURDER”, tarafından başlatılan "GENÇ GASTURDER" projesini oluşturdu. Proje gençleri gastronomi alanında yeteneklerini keşfetmeye teşvik etmeyi, sektöre adım atmalarını sağlamayı ve topraktan tabağa yaklaşımı kapsamında geniş bir yapıya sahip olan gastronominin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında ve sahip olunan kaynakların gelecek nesillere aktarılmasında gençlerin sahip olduğu önemli bir rolü ortaya koyacak olduğu konusunda faaliyetlerin gerçekleştirilmesini hedefliyor. Projeyi destekleyen Gaziantep Kent Konseyi ise gençlerin bu alandaki potansiyelini ortaya çıkarmak ve onlara rehberlik etmek amacıyla önemli bir rol üstleniyor.

 

Programın açılış konuşmalarında, GASTURDER Yönetim Kurulu Başkanı Engin Koban, “sürdürülebilir gastronomi” konusunda gençlerde bilgi, birikim ve tutum geliştirici faaliyetlerin GASTURDER bünyesinde yürütülmesi için “GENÇ GASTURDER” ekibinin kurulmasını hedefleri arasına aldıklarını ve projenin gençlerin gastronomiye olan ilgisini artırmak ve sektöre dahil olmalarını sağlamak için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Ayrıca, Kent Konseyi ile işbirliği yapacakları projenin Gaziantep'in “gastronomik mirasını” koruma ve gelecek nesillere aktarılmasına önemli bir katkı sağlayacağını ve gençlerin “sürdürülebilir gastronomi” yaklaşımına katkıda bulunarak sektördeki geleceği şekillendireceklerine inandığını ifade etti. Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve aynı zamanda GASTURDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Teymur’da konuşmasında gençlerin ve hatta kadınların gastronomik kültürümüzün yaşatılmasında önemli bir misyona sahip olduğunu ve konuya geniş açıdan baktığımızda ve kadınlarımız ile birlikte değerlendirildiğinde projenin kadınlarımız ve gençler için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

 

Gaziantep Kent Konseyi ev sahipliğinde, Kent Konseyi gençlik Meclisi Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Kent Konseyi Yönetimi, şefler ve gastronomi alanı hocalarının katılımıyla yoğun ilgi gören programda, Engin Koban’ın moderatörlüğünde konuşmacı olarak yer alan araştırmacı/yazar Özden Sabuncuoğlu ve OMAÇ İşletmecisi ve Mutfak Şefi Esra Şerbetçi’nin deneyimlerini paylaştığı “Sürdürülebilir Gastronomi ve Gençler” konulu söyleşide katılımcılar gastronomi ve turizm alanında bilgi alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar.

 

Programda son olarak GENÇ GASTURDER üyelerinin tanıtımı ve “önlük giyme” töreni gerçekleştirildi. Tören sonrasında, GENÇ GASTURDER üyeleri adına yaptığı konuşmasında Ege Soyupek yeni başlangıçların her zaman heyecan verici olduğunu, üyeler olarak bu heyecanı paylaştıklarını ve birlikte sürdürülebilir gastronomi yaklaşımını benimseyerek sektörde daha etkili ve başarılı olabileceklerine inandıklarını söyledi. Düzenlenen program, Gaziantep'in gastronomi ve turizminde gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve gençleri sektöre kazandırmak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Katılımcılar, etkinliğin kendileri için ilham verici olduğunu ve gastronomi alanında kariyer yapma konusundaki motivasyonlarını artırdığını belirttiler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler