USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

GAGİKAD KADINLARI SORULARIYLA TERLETTİ

Gaziantep'te gerçekleşen önemli bir ziyaret, şehrin siyasi ve toplumsal dinamiklerinin kesiştiği noktada dikkat çekti. Gaziantep CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Dr. Muzaffer Ertürk,Şehitkamil Belediye başkan adayı Av.Umut Yılmaz ve Şahinbey Belediye başkan adayı Arkın Bereketoğlu, beraberlerindeki partililer ile GAGİKAD derneği yönetim kurulu başkanı Dr.Özlem Beril Leylek ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler.

GAGİKAD KADINLARI SORULARIYLA TERLETTİ
27-02-2024 12:11

Bu buluşma, kadınların sesini ve sorunlarını siyasette yükseltme çabasının önemli bir örneği olarak öne çıktı.

CHP adaylarına ve partililere hoş geldin konuşması yapan Leylek, GAGİKAD olarak siyasi partileri kabul eden  ve kentin sorunlarına dair iktidar ve muhalefete eşit soruları sorabilen ve bu alanda da ilk olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.  

Başkan Leylek,CHP heyetine  derneğin kuruluş amacından da bahsederek; “ GAGİKAD ,girişimcilik ve kadın emeğini bir araya  getirerek kadının güçlenmesini hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Kadının sadece ekonomik olarak değil, eğitim, teknoloji, sanat ,sağlık, ihracat, sanayi, politika  ve sosyal alanlarda da güçlenmesi için çalışır. Kadınların güçlenmesini, cinsiyet ve ekonomik eşitsizlikle mücadele edecek, toplumsal bilinci artırıcı proje yaratıcıları olarak sağlar. Çalışan üreten eğitimli girişimci iş kadınlarından oluşan üyeleri ile  yerel toplumda kadın kalkınmasını desteklemek amaçlı rol model oluşturur. Bu nedenle her biri birbirinden değerli girişimci, üreten ve topluma  iş gücü sağlayan 60 üyenin görüş ve beklentileri de toplumun nabzını oluşturmaktadır. “

SİYASİ PARTİLERİ AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ

GAGİKAD Başkanı Leylek, siyasi partileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek “ Biz 18 yıllık bir kadın derneğiyiz. Kadınlar olarak eşitlik haklarımızı tam 100 yıl önce kazandık. 100 yıldır buna  sahip çıkmaya çalışan milyonlarca kadınlar arasındayız. Bütün siyasi partiler içeresinde buna sahip çıkmaya çalışan kadınlarımızda var. Atatürk   siyaset üstü. Atatürk hepimiz için çok değerli. GAGİAD  60 tane işveren, istihdam sağlayan kadınlardan oluşan bir dernek. Bizler istihdam sağlayan kadınlar olarak rol modeliz. Bu rol model sayımızın artması için çaba gösteriyoruz. Bu anlamda uluslararası projeler yürütüyoruz. Yerinde oturarak  üretim ve siyaset yapılmaz. Kadınlarımızın her anlamda sahada olması için çalışmalar yapıyoruz. Kadınların her anlamda söz sahibi olmasını istiyoruz” dedi.” diyerek derneğin  öneminden bahsetti.

Büyükşehir adayı Ertürk,Şehitkamil adayı Yılmaz ve Şahinbey adayı Bereketoğlu, dernek üyelerine hitaben seçim vaatlerinden bahsederek, seçildikleri takdir de vaatlerinin arkasında duracaklarının sözlerini verdiler.

ÇÖZÜM BEKLEYEN ÖNEMLİ SORUNLAR

Her biri iş hayatında önemli görevlerde olan GAGİKAD üyeleri, CHP ‘li başkan adaylarına temsil ettikleri iş kolları ve şehrin genel sorunlarıyla ilgili sorular sordular. Basın mensuplarının da takip ettiği ve iki saat süren toplantıda GAGİKAD yönetim kurulu üyelerinin adaylara sordukları profesyonelce hazırlanmış  sorularla şehrin sorunlarına ne kadar hakim olduklarını ve aynı zamanda kadınların siyasette ne kadar belirleyici rol olabildiklerini açıkça gösterdiler.

ADAYLAR SORULARLA TERLEDİ

Oldukça yoğun geçen toplantı da  yönetim kurulu üyeleri CHP adaylarına sorulan önemli sorulardan bazıları şöyle:

Sağlık alanında; doktor açığı, sığınmacılar ile birlikte yeniden ortaya çıkan salgın hastalıklar ve özellikle çocuklarda görülen bit sorunları görülmekte.Sizin bu sorunlarla ilgili çalışmalarınız var mı?

Eğitim alanında; çocukları ve gençleri tehdit eden uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması ve eğitim üzerindeki olumsuz etkileri, şehrin sonlarda olan ve acil çözüm bekleyen eğitim başarı grafiği ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Sanayi alanında; ara eleman sıkıntısı,artan maaliyetler ve pazarlamadaki sıkıntılar, sanayi arazisi konusundaki ciddi sorunlar ve parti olarak hazırlanan eylem planlarınız  var mı?

İktidar partisinin eleştirisel bakış; Ak partinin icraatları arasında geçmişte yaptıkları ve hatalı gördüğünüz projeler ve görülen sorunların  düzeltilmesi  için sizin çözüm önerileriniz nelerdir?

Trafik alanında;şehrin giderek artan ve bir türlü çözülemeyen kanayan yarası trafik sorunu çözüm beklentilerini nasıl karşılayacaksınız?

Sığınak  ve güvenlik sorunu; Gaziantep bir sınır şehridir. Yanı başımızda bir çok bomba patlamakta ve Ortadoğu ateşine bu denli yakınken, ve dünya her yere dev sığınaklar yaparken Gaziantep bunun neresindedir ?  Şehrimizde ciddi anlamda  sığınak sorunu var .Deprem gibi yaşadıktan öldükten sonra çözüm istemiyoruz. Öncesinde önlem istiyoruz. Bu konuda  bir projelerinizi merak ediyoruz.

İmar sorunları ve yeşil alan katliamları; şehrin oksijen deposu Tugay alanının imara açılarak katledilmesi ve bununla ilgili hala radikal kararların alınamaması, kentin büyük ve oksijen sağlayacak geniş yeşil alanlarının olmaması şehir için büyük kayıp.Sizin bu konuyla alakalı görüşleriniz nelerdir?

Kadın ve genç kotası sorunu; Partinizde kadına ve gençlere  özel bir kota tanınmıştı genel merkeziniz tarafından , belediye meclis üyeliğinde verilen listelerde müdahale edilmesi adına büyük bir kaos oldu medyadan takip ediyoruz. Son durum olarak meclis üyeliğinde 1/3 kadın kotası uygulanacak mı ?

Sokak ve kaldırımlarda ki işgal sorunu; Tüm iş yerleri önlerine önce masa sonra ,tente sonra cam balkon ile imarsız büyüme yaşıyorlar. Kaldırımlarımız işgal altında. Göreve gelirseniz bunların devamına izin verecek misiniz?

Kreş ve bakım evleri sorunu; İstanbul da İBB nin ücretsiz kreş uygulamasını çok takdir ediyoruz . Kadınlara kaliteli ve özel bir hizmet sağlıyorlar. Kadının iş hayatına girmesinde ki en önemli engellerden birisi çocuk bakımı konusudur . Sizler göreve gelirseniz bu konuda bizlere bir vaadiniz bir sözünüz var mı ?

Sığınmacı sorunu; Sığınmacı konusu bize göre şehrin en önemli sorunu. Bu konu hakkında ve şehrin demografik yapısının değişmesi noktasında düzeltmek adına projeleriniz var mı?

Turizmin gerilemesi sorunu; 6 şubat depremi sonrası orta hasarlı binaların az hasarlıya çevrilmesiyle şehir dışından gelmek isteyen turistlerin konaklama ihtiyaçlarını giderecek otel ve konutların yeterli şekilde güvenli olmaması ve şehrin önemli gelir kaynaklarından olan turizmin bu durumdan olumsuz etkilenmesi sorunları yaşıyoruz. Çözüm önerileriniz nelerdir?

Büyükşehir Belediye  Başkan adayı Muzaffer Ertürk ve beraberindeki heyet, GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek ve yönetim kurulu üyelerine gösterdikleri nezaketten ve ilgiden dolayı teşekkür ederek  “Kentimizde bir arada huzurlu yaşamın güvencesi, adalet ve demokrasidir. Yerel yönetimlerin kararlarını, planlara ve programlara dayalı olarak ve bilim insanlarının, meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin ve yurttaşların görüşlerini alarak yaşama geçireceğiz. Güzel şehrimizi demokratik değerlere, temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı, yurttaş katılımına dayalı bir anlayışla yöneteceğiz. Belediyemiz de derneklerimize de yer vererek her türlü görüş ve önerileri değerlendirmeye alacağız. Kentin sorunlarına birlikte çözüm üreteceğiz ve hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler