USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

FİYAT ARTIŞINDA SUÇLU KİM?

Gastronomi kenti Gaziantep’te yeme-içme sektöründe yaşanan aşırı fiyat artışı karşısında vatandaşların tepkisi sürüyor.

FİYAT ARTIŞINDA SUÇLU KİM?
07-09-2021 12:47
Gaziantep

Pandemi sürecinde kapalı kalan işletmelerin tamamı 1 Temmuz itibariyle açıldı. Kapılarını yeniden müşterilerine açan işletmelerin önemli b ölümü ürünlerinde üst üste zam yaparak tepki topladı. Özellikle yeme-içme sektöründe yaşanan zamlar karşısında Ticaret Odasına kayıtlı esnaflar ile meslek odalarına kayıtlı esnafların uyguladığı fiyat politikaları arasında uçurum dikkat çekti.

CİĞER KEBAPÇILARI ODASI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Gaziantep Ciğer Kebapçıları Odası Başkanı Mehmet Gül, odaya kayıtlı esnafların ciğer kebabı dürümünü 20 liraya sattığını dile getirdi. Gül, Ticaret Odasına kayıtlı işletmelerde ise ciğer kebabı dürümünün 30 ile 35 lira arasında değişen rakamlara satıldığına dikkat çekti. Gül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Gaziantep’te özellikle yeme-içme sektöründe yaşanan şat artışları karşısında çok sayıda şikayet alıyoruz. Bu şikayetler karşısında adı geçen işletmelerin önemli bölümü odamız üyesi değil. Bu işletmelerin genelde GTO üyesi olduğunu görüyoruz. Sektörde yaşanan aşırı pahalılık karşısında bizler gerekli denetimleri yaparak esnafımızı fiyat politikası konusunda uyarıyoruz. Vatandaşlarımızın işletmelerde tarifelere uygun şekilde alış veriş yapmalarını istiyoruz. Tarifesi olmayan esnafların ilgili meslek odalarına, GESOB’a ve Ticaret İl Müdürlüğüne şikayet edilmesini istiyoruz.”

DENETİM YAPILIYOR AMA FİYATLAR HER GÜN UÇUYOR
    
Yapılan tüm denetimlere rağmen fiyatların her gün farklı şekillerde yükseldiği Gaziantep’te esnafların önemli bölümü bildiğinden şaşmıyor. Fiyat tarifelerinin işletmelerde görünür yerde bulundurulmadığı Gaziantep’te yerli ve yabancı turistlerde durumdan şikayetçi. Gurbetçilerin yoğun şekilde geldiği ilimizde Almacı Pazarı başta olmak üzere alış veriş merkezleri ile turistik eşya satıcılarına yönelik olarak denetimlerin artırılarak devam etmesi isteniliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?