USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“Esnaf ile birlikte yöneteceğiz!”

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimleri Mayıs ayında yapılacak.

“Esnaf ile birlikte yöneteceğiz!”
11-04-2022 11:42
Gaziantep

Yapılacak olan seçimler öncesi Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava, GESOB Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Alkava, yeni dönem için önemli projeler hazırladıklarını, GESOB’un bilinirliğini artırmak için çalışacaklarını ve esnaf ile bir olan bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini söyledi.
Mayıs ayında yapılması beklenen Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) seçimleri öncesi heyecan dorukta. GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu’nun yeniden aday olmasını beklendiği seçimler öncesi Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan adaylığını açıklamıştı.
Özcan’ın ardından GESOB Başkanlığı için aday olacağı konuşulan Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava da adaylığını duyurdu.
Gaziantep Kuaförler Odası’nda düzenlenen basın açıklamasında Gaziantep Helva ve Dondurmacılar Odası Başkanı Emin Özlü de bulundu.

"EKSİKLİKLER TAMAMLANDI"

Adaylığını duyuran Alkava, “Var olan bir düzeni, sağlıklı bir şekilde muhafaza ederek geliştirmenin en kolay yolu güçlü bir iletişim kurmaktır. Güçlü bir iletişimin temeli ise bireyin varlığını idame ettirdiği aile de başlar. Bununla birlikte “Her esnaf bir diğerinin aile üyesidir” anlayışını benimsemiş ve kendine ilke edinmiş bir emekçi olarak geçmiş dönemlerde ortaya çıkmış olan “Ahilik” anlayışına dair kısa bir deyişte bulunmak isterim.  Esnafların kendi aralarındaki ve halk ile olan ilişkileri arasında köprü görevi gören Ahilik; iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen teşkilatıdır. Bu düzeni ise günümüzde; bağlı oldukları sektörlerin, sıkıntılarını çözmek, meslek ahlâkını, disiplini, dayanışmayı korumak ve kamu yararına uygun olarak gelişmesini sağlamak adına önemli birçok görevi üstlenen ve bu görevler dahilinde faaliyet gösteren “Esnaf Oda Başkanları ve Yönetim Kurulu” sağlamaya çalışmaktadır.  Bu vesileyle; bağlı oldukları sektörlerdeki, tüm emekçi kardeşlerim arasında iletişimin devamlılığını esas alarak, bizi büyük bir aile yapan, bu kutsî yolda görev alan herkesi samimi bir şekilde selamlıyor ve “Esnaf Odalar Birliğine” aday olduğumu, bu yolda Esnaf Oda Başkanları ve Yönetim Kurulu’nun dostane desteklerini alarak, emin adımlarla, etik ilkelere dayanarak yürümek istediğimi ayrıca belirtmek istiyorum. Çünkü geleceğimize bırakacağımız en değerli miras etik değerlerimizdir.”

"ESNAFLA BİRLİKTE OLACAĞIZ"

Alkava, “GESOB’u 71 oda başkanımız ile birlikte yöneteceğiz. Esnafımız ve odalarımız ile bir olup, Ahilik anlayışı içerisinde bir yönetim sergileyeceğiz. Dersimize iyi çalıştık, esnafımızın eksiklerini, sorunlarını biliyoruz. Elimizden geldiği kadar ekibimiz ile birlikte çalışacağız. Tüm odalarımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik ve ilgili konularda notlarımızı aldık. GESOB’u esnafıyla bir olan bir anlayışla yönetmek istiyoruz.” Alkava sözlerini şu şekilde sürdürdü;
"Gücü olmayan tüm odalarımızı, birliğimizin çatısı altında toplayacağız. Bu noktada Genel Sekreterlik ve SGK destekleri vereceğiz. AB ve Dünya Bankası’ndan projeler alarak, odalarımızın katkısıyla gerçekleştirerek tüm gelirleri ilgili odalarımıza aktaracağız. Odalarımızı güçlendireceğiz. En büyük hedeflerimizden bir tanesi ise Esnaf Oda yönetimleri ve esnafımızı ev sahibi yapmak olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ilgili konuda görüş alışverişinde bulunduk. Bu noktada çalışacağız. Yönetim kurulumuz, tüm oda başkanlarımız ile birlikte GESOB’u yönteceğiz. GESOB’un tanınırlığı konusunda mücadele vereceğiz. Bakıldığında Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası’nın tanınırlığı GESOB’dan daha fazla. Halbuki GESOB’un 34 bin üye sayısı var. GESOB’un daha bilinir olması gerekiyor.  GTO ve GSO’ya protokolün yaklaşımıyla bize olan yaklaşımları farklı oluyor. GESOB’u GTO ve GSO kadar etkin bir hale getireceğiz. Profesyonel bir şekilde yönetmeye talebiz.”

ESNAF İÇİN KONUT PROJESİ GELİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile konut projesi konusunda görüştüklerini söyleyen Alkava, “GBB Başkanımız Fatma Şahin ile konut projesi konusunda görüştük. Bize esnaf oda yöneticileri ve esnafa konut konusunda sözünü verdi. Oda Başkanımız ve esnaf için konut yapılacak.”

“ADAYLIK KARARINI 4 YIL ÖNCE VERDİM”

Adaylık kararını 4 yıl önce aldığını söyleyen Alkava, “2018 yılında yapılan GESOB seçimleri salonda bittiği andan itibaren kararımızı verdik. Arkadaşlarımızla da görüşerek kararımızı verdik, şu anda saha çalışmalarımız çok iyi bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

“ODALAR, PROJE ÜRETECEK”

Gaziantep Helva ve Dondurmacılar Odası Başkanı Emin Özlü ise odaların kurumsal kimliğinin kalmadığını söyledi. Özlü, “Odalarımızı, kurumsal kimliği olan, projeler üretecek şekilde geliştireceğiz. Kayıt dışı ile mücadele konusunda tüm oda başkanlarımız ile birlikte etkin bir şekilde çalışacağız. Tüm odalarımızı GESOB çatısı altında toplayacak ve tüm işlemleri hızlı bir şekilde yapıldığı bir sisteme geçeceğiz. Gaziantep’te bu konuda geride kaldık. İnşallah odalarımızı en iyi noktalara getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler