USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

"Eski mahalleler yatırım bekliyor"

18-09-2015 19:43
Gaziantep

Tarihi yapısı ve Gaziantep Kültürünün mihenk taşlarından biri olan Tepebaşı Mahallesi, Gaziantep eski yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Eski yerleşim yeri olmanın zorlukları ile mücadele eden Tepebaşı Mahallesi, vakur duruşuyla Gaziantep’e tepeden bakmaya devam ediyor. Tepebaşı Mahallesi’ne ilişkin gazetemize bilgiler veren mahalle muhtarı Ramazan Kök, “Eski mahallelerimizin de yeni yerleşim yerlerinde olduğu gibi yatırımlarla geliştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Tepebaşı Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Ramazan Kök’ten dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Tepebaşı

Mahallenin adı: Tepebaşı  

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27010

Mahallenin nüfusu: 1000            

Mahallenin seçmeni: 600

Mahalle ve cadde sayısı: 20’nin üzerinde Sokak ve 3 Cadde

Mahallenin muhtarı: Ramazan Kök

2009 yılında Tepebaşı Mahallesi Muhtarı olarak seçildiğini belirten Kök, “2 dönemdir mahalle muhtarlığı görevini yürütüyorum. Bin civarında nüfusumuz ve 600 seçmenimiz bulunuyor. Kozanlı, Şahveli, Akyol, Bey, Eyüpoğlu ve Savcılı Mahalleleri komşularını oluşturuyor. Mahallede 20’nin üzerinde sokak ve çıkmaz sokaklarımız var. Eyüpoğlu, Hastane ve İnönü Caddeleri mahallemiz sınırlarında yer alıyor” şeklinde konuştu.

SOKAKLAR DAR OLDUĞU İÇİN DOĞAL GAZ VERİLEMİYOR

IMG_4851

Tepebaşı sokaklarına doğal gaz verilemediğini ifade eden Kök, “Mahallemiz eski yerleşim yeri olduğu için doğal gaz verilmiyor. Ancak cadde üzerinde bulunan evlere doğal gaz verilebiliyor. Doğal gaz maliyeti yüksek, bu nedenle dar gelirli vatandaşların bunları karşılayacak gücü bulunmuyor. Bu nedenle mahalledeki evlerin yüzde 90’ını sobalı evlerden oluşuyor” dedi.

MAHALLENİN EN BÜYÜK SORUNU TEDAŞ

Aydınlatma konusunda problemler yaşandığını vurgulayan Kök, “4 sokakta aydınlatma sistemlerimiz çalışmıyor. Vatandaşlar durumdan şikayetçi oluyorlar, muhtar olarak sorunları ilgili birimlere bildiriyorum ancak herhangi bir geri dönüş alamıyoruz. Dilekçe verdik, telefon ile bildirdik ama gelen giden olmadı. Sokaklarımız dar olduğu için Tedaş’ın araçları sokaklarımıza giremiyorlar. Aydınlatma direklerimiz aşırı yüksek olduğu için ekipler müdahale etmekte güçlükler yaşıyorlar. Mahallenin en büyük sorunu Tedaş” diye konuştu.

DAR SOKAKLAR SORUNLARA NEDEN OLUYOR

IMG_4852

Dar sokakların mahalle genelinde sorunlara neden olduğunu altını çizen Kök, “Mahalle genelinde yer alan dar ve çıkmaz sokaklar sorunlara neden oluyor. Araç girişi yapılmayan sokaklarımız var. Yollarının açılması gereken çıkmaz sokaklar var ama henüz bu sokaklar açılmadı” dedi.

ESKİ MAHALLELERE BAKIM YAPILMASINI İSTİYORUZ

Eski sokak ve mahallelere gereken önlemin verilmediğini savunan Kök, “Mahalle genelinde harabe evlerimiz var ama bu evlerin durumuyla ilgilenen kimse bulunmuyor. Bütün yatırımların hepsi yeni yapılan mahallelere harcanıyor. Eyüpoğlu, Kozanlı, Bey, Eyüpoğlu Mahallelerinde park, taziye evi, sosyal tesis, sağlık ocağı bulunmuyor. Yatırımlar hep yeni yerleşim yerlerine yapılıyor. Eski mahallelerimizin de yeni yerleşim yerlerinde olduğu gibi yatırımlarla geliştirilmesi gerekiyor. Ancak eski mahallelere bakım yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

PARK, SOSYAL TESİS VE TAZİYE EVİ BULUNMUYOR

IMG_4853

Mahallede park, sosyal tesis ve muhtarlık bürosu bulunmadığını dile getiren Kök, “Tepebaşı Mahallesi’nde yer olmadığı için park, sosyal tesis, taziye evi ve muhtarlık bürosu yapılamıyor. İlgili konularda verdiğimiz dilekçeler bu nedenle sonuçsuz kalıyorlar. Ancak bu durum sadece Tepabaşı Mahallesi ile sınırlı değil. Bey, Eyüpoğlu, Kozanlı Mahallelerinde de sosyal alanlar bulunmuyor. 4 mahallenin ihtiyaçlarını karşılayacak ortak bir alana bu tesislerin yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Sakarya İlkokulunun mahalle sınırları içerisinde yer aldığını belirten Kök, “Sakarya İlkokulu yeniden yapılması planlanarak yıkıldı. Yerini daha geniş ve kapsamlı bir okulun yapılması planlanıyor. Sakarya İlkokulunun tamamlanmasıyla birlikte sorunlarımız ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

SURİYELİ MÜLTECİ SAYISININ TAM OLARAK TESPİT EDEMİYORUZ

Mahallede daha çok Gaziantep dışından gelen kimselerin yaşadığını belirten Kök, “Gaziantep’in yerlisi vatandaşlar pek kalmadı. Durumu iyi olanlar diğer mahallelere taşındılar, genel anlamda dar gelirli vatandaşlar yaşamlarını mahallemizde sürdürüyorlar. Bunun dışında 100’e yakın Suriyeli Mülteci aile mahallemiz sınırları içerisinde ikamet ediyorlar. Aileler çok kalabalık olduğu için ikamet eden Suriyeli Mülteci sayısını tam olarak tespit edemiyoruz. Her bir hanede 4 aile yaşadığı için sayılarının oldukça fazla olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

TEPEBAŞI MAHALLESİ’NDE ÖRNEK KOMŞULUK İLİŞKİLERİ SÜRÜYOR

IMG_4856

Komşuluk ilişkileri konusunda Tepebaşı Mahallesi’nin örnek bir mahalle olduğuna değinen Kök, “Eskiden beri mahallemizde komşuluk ilişkileri olağan seyrinde devam ediyor. Mahallede ikamet eden insanlar arasında güçlü komşuluk ilişkileri bulunuyor. İnsanlar birbirlerini tanıyor, komşu ziyaretleri sürdürülüyor” diye konuştu.

ASAYİŞ YÖNÜNDEN SORUNLARIMIZ ÇÖZÜMLENİYOR

IMG_4858

Madde bağımlılarının bir dönem mahalle içerisinde çok fazla dolaştığını belirten Kök, “Madde satıcıları mahallemizde uyuşturucu madde satışı gerçekleştiriyorlardı. Emniyet birimlerinin çalışmaları sonucunda bu kimseler mahallemizden tamamen temizlendi. Bazı zamanlar mahallede küçük hırsızlık olayları yaşanıyor. Özellikle yaz aylarında bu olaylarda artışlar meydana geliyor” şeklinde konuştu.

AYHAN DUMANLayout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler