USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Büyükşehir’de immün plaza bağışı düzenlendi

Büyükşehir’de immün plaza bağışı düzenlendi
08-03-2021 11:30
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ile Genel Sekreteri Sezer Cihan immün plaza bağışında bulundu. Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen kampanyaya destek veren Büyükşehir Belediyesi yönetim kadrosu Gazianteplilerden kampanya konusunda duyarlılık beklediklerini açıkladılar.

TOPRAK VE CİHAN ÖNCÜLÜK ETTİ

Koronavirüs salgınının kısa sürede pandemiye dönüşerek tüm dünyayı tesiri altına alması gerek ulusal gerekse de bölgesel anlamda tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini gerekli kıldı. Bu kapsamda iyileşen hasta sayısının artışını sağlamak adına Büyükşehir Belediyesi önünde başlatılan kampanyaya ilk destek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ile Genel Sekreteri Sezer Cihan’dan geldi.

KİMLER KOVID-19 İMMÜN PLAZMA BAĞIŞINDA BULUNABİLİR?

Gereken şartları taşıyan bağışçıların; yasal mevzuata uygun olarak kan bağışçısı olabilmeleri için gerekli sorgulamanın yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra 18-60 yaş erkekler, kadınlarda ise ayrıca gebe kalmama, düşük yapmama ve kürtaj olmama şartı aranıyor. Diğer yandan daha önce kan transfüzyonu yapılmamış bağışçılar, Kovid-19 enfeksiyonuna yakalanmış ve sonrasında iyileşmiş bireyler de immün plazma tedavisinde bağışçı olarak yer alabiliyor. Öte yandan kişinin bağış yapabilmesi için klinik olarak iyileşmenin üzerinden en az 14 gün geçmesi, sürüntü örneklerinden çalışılmış en az 2 adet PCR test sonucu negatifliğinin olması gerekiyor. Bunun yanında klinik iyileşmenin üzerinden 28 gün geçti ise test negatifliği şartı aranmıyor.  Son olarak bağışçı adaylarının ulusal mevzuata uygun olarak mikrobiyolojik tarama testlerinin negatif bir bulgulara sahip olması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler