USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

"Beklediğimiz oyu alamadık"

20-06-2021 11:31
Gaziantep

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben Gaziantep’te olmaktan çok mutluyum. Burada beklediğimiz oyu alamadık. Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Sorunların çözümü konusunda bizim görevlerimizden birisidir. Bu görevi bizler yapacağız" şeklinde konuştu.

Gaziantep'te gazetecilerle buluşan Kılıçdaroğlu, "Gaziantepki CHP yönetimi sorunluydu. Sorun derken örgütün kendi içindeki çalışmalar Gaziantepliye güven vermeyen bir çalışma vardı. Burada yeni bir yapılanmaya ihtiyaç var. Gaziantepliye güvenen, sorunları dillendiren, çözümleride arka arkaya sıralayan bir yapının olmasını arzu ettik. İl başkanımız Anteplilerin sevdiği saydığı bir insan. Yeni bir kadroyla yola çıkacağız. Geçmişte parti içindeki tartışmalar sadece partiye değil parti içiye demokrasiye zarar veriyor. İnsanlar demokratik olarak gelip oy kullanır .Ben ayrıca tabi il başkanınından şu çabayı göstermesini isterim. Gençlerin ve kadınların partiye olan ilgisi fazla onların partiye üye olmaları yönünde yapılacak çalışmalar bizler için önemli" dedi.

"Erken seçimi millet beladan kurtulsun diye istiyoruz. Gaziantepi gezdik. Esnafla karşı karşıya geldiğimizde bütün dertleri anlattılar. Var olan iktidar sorun çözme kapasitesini kaybetmiş bir iktidardır. Ve artık yeni sorunlar yapan bir iktidardır. Bunun değişmesi gerekiyor.  Bu tablodan benim bir şey çıkartmama gerek yok. Tabloyu bütün millet görüyor. Eğer bu ülke 10 milyonu aşkın işsiz varsa iktidar görevini yapmıyor demektir. 2 milyona yakın üniversite mezunu işsiz var. Bu çocukların büyük bir kısmı fakir ailelerin çocuklarıdır. KYK kredisiyle okulu bitirmiş öğrencilerdir. Şimdi borçlarını istiyorlar. Önce iş ver ki onlar borcunu ödesin. Saray kendisin Türkiyeye kapatmış durumda. Saraydakilerin hepsi çok mutlu. Her bir yerden maaş alıyorlar. İnip de aşağıya bir garibanın derdini dinle. Konuşmaya yüzü yok" şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Biz bir ittifakın içerisindeyiz. Eğer cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu gündeme gelirse. Oturup konuşuruz kararı veririz. Karşımızda cumhur ittifakı var Orada demokratik gelenekte yok .bir kişi ben adayım diyor. Onlarda bişey demiyor. Biz düşünüp taşınırız. Karşı tarafta düşünme yok. Bir kişi ne derse o oluyor. Buradan bir kere daha çağrı yapıyorum.Hiç kimse kanal İstanbul olayına ihalesine girmesin. Türkiye cumhuriyeti devleti talan edilecek bir ülke değildir. Ama diyorlarsa ki biz gireceğiz. O zaman biz onlarla ilişkiyi keseriz siz bizim devleti soyuyorsunuz biz soyguna göz mü yumacağız. Dünyanın hiçbir ülkesin böyle saçma bir şey olmaz. Uluslararası hukuku açın Yolsuzluğu koruyan bir hukuk var mı. Bunların hiçbiri yok. Biz haklıyız. Paralarını vermeyeceğiz. Devletin ihalesini alıpta yıllardır sürümceme e kalan yatırım yok mu. Ben parayla fabrika açacağım. Benim derdim işsizlik ve yolsuzlukla mücadeledir. Türk Telekom rezaleti meydanda. Telekomu 6.5 milyar dolara sattı. Alan bankalardan kredi alıp devlete verdi. Elin oğluna telekomu verdik cebin bir cent bile çıkmadı. Bankalar parayı isteyince telekomu bankalara verdi. Bu soygundur bunun vebali vardır. Bunlar kul hakkı yiyor. Bunun hesabı sorulmayacak mı ben bunu söyleyince kızıyorlar. İstedikleri kadar kızsınlar ben bu milletin hakkını hukukunu korumak zorundayım. Gaziantepteki yerel yönetimlerle ilgili nasıl bir bilgilendirme aldınız. Vatandaşlar size ne söyledi. Daha önce Gaziantep’e ekonomi masamız gelmişti. Onlar görüş almışlardı biz burada iş dünyasının sorunlarını biiyoruz. Gaziantepteki esnafla izmirdeki esnafın sorunu aynı. Burada kendine özgü bazı temel sorunlar Suriyeliler var. Memnun olanlarda var olmayanlarda var. Yerel yönetimlerle ilgili belediye başkanlarımız sahada gezdiler. Biz yerel yönetimlerden çok esnafın ve halkın sorunlarını dinledik. Zaten önümüzde daha uzun bir süre var. Bu süre içerisinde her şey değişebilir. Karkamış belediye başkanımız gaziantepe örnektir. Gaziantepteki akp ye ait belediyelerde asgari ücret 2820 lira Karkamışta 3100 lira bizim Karkamış belediye başkanımız bunu vermiş. Belediyemiz kaynağı en doğru şekilde kullanıyor. 2004 e kadar Chp gaziantepin kalesiydi ama 2019 daki seçimde Chp ye doğru esen rüzgar burada esmedi. Bu neden kaynaklanıyor? CHP açısından Gaziantep çok önemli bir değerdir. Emek dolu bir kent, Tarım, gastronomi ve kültür kentidir. Gaziantep hem bizi tarihimizde hem de bugünümüzde önem arz ediyor. Göreceksizin ilk yerel ve genel seçimde gaziantepte yüksek bir oy lacağız. Biz bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler