USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
08-07-2022 10:09
Gaziantep

Davut Gül
“Sevgi, hoşgörü ve paylaşma”
Gaziantep Valisi Davut Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Bizi biz yapan sevgi, hoşgörü, paylaşma ve dayanışmanın doruklara ulaştığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Gaziantep Valisi Davut Gül yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Kıymetli Gaziantepli Hemşehrilerim, Bayramlar, millet olarak birlik ve beraberliğimizi perçinleyen hasletlerdir. Bu Bayram’da da küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakıp kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, çocuklarımızı bayramın coşkusuna ortak etmeli, kimsesizlerin kimsesi olma yolunda çalışarak yardımlaşma ve dayanışmamızı daha da güçlendirmeliyiz. Kurban Bayramı ziyaretleri amacıyla il dışına çıkan tüm hemşehrilerimizden başta emniyet kemeri kullanımı olmak üzere trafik kurallarına riayet etmelerini önemle istirham ediyor, “Bayram YOLUNDA, Her Şey YOLUNDA” sloganıyla hayırlı yolculuklar diliyorum. Bu vesile ile başta şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz ve gazi aileleri olmak üzere Gaziantepli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramlarını en içten duygularımla kutluyor, Bayram coşkusunun milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesi temennisi ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Fatma Şahin
‘Bayramlar sevgi bağlarımızı güçlendirir’
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin, mesajında, Kurban Bayramı’nın, Yaratan’a karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara karşı da vefa ahlakını pekiştiren ve sahip olunan nimetleri inanç uğruna feda edebilme iradesi kazandıran büyük bir ibadet olduğunu vurguladı.
Kurbanın Allah’a teslimiyetin sembolü olduğunu ifade eden Başkan Şahin, Kurban Bayramı’nın ise ibadetin kabulü için duyulan arzunun, iman ve inancın bayramı olduğunu belirterek mesajına şöyle devam etti:
“Bayramlar, hayatı huzura dönüştüren, sevgi bağlarımızı güçlendiren paylaşma ve dayanışma günleridir. Birbirimizi hatırlamak, kardeşlik ahdimizi yenilemek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için önemli fırsatlardır. Bayramlar hep beraber yaşanırsa sevinçler çoğalır, gönüller muhabbetle dolar, bütün yeryüzünün neşesi olursa hakiki anlamını bulur. Bu bayramda, muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir.
Kurban Bayramı sadakattir, teslimiyettir, itaattir. Kurban Bayramı aynı zamanda birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin sembolüdür. Sesimizi duymak isteyen annemizin, babamızın, büyüklerimizin bayram sevincidir. Kurban Bayramı aynı zamanda gönül coğrafyamızda, medeniyet coğrafyamızda yetimin, yoksulun, yaşlının, mağdurun, muhtacın bayram sevincidir. Bu özel günde, her bir kardeşimin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kurban Bayramı’nın dünyaya, insanlığa, İslam alemine, ülkemize, şehrimize, ailemize ve her birimize huzur, mutluluk, kardeşlik, sevinç getirmesini diliyorum. Rabbim gönlünüzdeki, gönlümüzdeki bütün duaları kabul buyursun. Rabbim yaptığımız ibadetleri huzurunda kabul buyursun. Rahmetin, merhametin, şefkatin yükseldiği, iyiliğin yükseldiği bir dünyaya vesile olsun. Saygılar sunuyor, Kurban Bayramımız mübarek olsun diyorum.”

Rıdvan Fadıloğlu
‘Kimsesize umut olmanın bayramıdır’
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Başkan Fadıloğlu, “Başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor; sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kurban Bayramı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kurban Bayramı; barışın, kardeşliğin, birliğin, yoksul ve kimsesize umut olmanın bayramıdır. Her türlü dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı bu müstesna günleri, eş, dost ve akrabalarımız ile yaşamak, yardıma muhtaç ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmak, inancımızın ve kültürümüzün bir gereğidir.
Akrabalık, komşuluk ve dostluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle kucaklaşmak bizleri daha da güçlü kılacaktır. Bu bayram da nasıl ki annemizi, babamızı, eşimizi, dostumuzu hatırlayacak, onların yanında olacaksak aynı şekilde eşsiz fedakarlıklarını daima hissettiğimiz aziz şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını ve kahraman gazilerimizi hatırlayarak, onların da mutlaka yanında olmalıyız. Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere daha özenle kucak açmalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerini, sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz.
Sevgili hemşehrilerim, bildiğimiz üzere bayram günlerinde trafik her zamankinden daha yoğun oluyor. Sevdiklerinize giderken büyük acıların yaşanmaması adına trafikte azami dikkat içinde olmanızı önemle rica ediyorum.
Başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor; sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Mehmet Eyup Özkeçeci
‘Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum’
Bayramlar; birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, milli ve dini değerlerin yaşatıldığı, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, dargınlıkların unutularak kardeşçe kucaklaşmaların olduğu müstesna günlerdir.
İnsanları birbirine yakınlaştıran, topluma umut ve sevgi aşılayan bu mübarek günlerin kıymetini bilerek başta yakınlarımız olmak üzere kimsesizlerimizi ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı ziyaret etmeli; büyüklerimizin hayır dualarını almalıyız. Komşularımızla, şehit ve gazi ailelerimizle hasbihal ederek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz.
Şüphesiz ki kestiğimiz kurbanlar da merhamet duygularımızı harekete geçirerek kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlayacak; yardımlaşma ve paylaşma bilinciyle kardeşçe kucaklaşmamıza vesile olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gaziantepli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor; bayramın ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyorum.

Derya Bakbak
‘Gönüllere girmeyi sürdüreceğiz’
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında “Paylaşmanın birleştirici kuvveti, hem birliğimizi hem beraberliğimizi sonsuza dek bâki kılacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kurban ibadetinin, Müminlerin Allah-u Teâlâ’ya kayıtsız şartsız teslimiyetlerinin en açık ifadesi olduğunu belirten Dr. Bakbak, “Rabbimize varlığıyla, birliğiyle kulluğunu sunanlar için hem dünya hem ahiret hayatı bayramdır. Hz. İbrahim’in, oğlu Hz. İsmail’le birlikte verdiği eşsiz sınavın verdiği mesaj binlerce yıldır kaybolmadı ve günümüze kadar ulaştı. Cenab-ı Allah tarafından o gün gökten indirilen kurban, aslında kulluk bilincinin ve sadakatin göstergesidir. Bizlere düşen de aynı bilinci kuşaktan kuşağa aktarmak, gelecek nesillere manevi değerlerimizi ve paylaşmanın kıymetini en iyi şekilde anlatmaktır.” dedi.
Medeniyet mirasımızın, kurbanı güçlü bir toplumsal dayanışma ve yardımlaşma ruhu eşliğinde yaşattığını belirten Derya Bakbak, “Kurban Bayramlarımızda elleri öpülesi büyüklerimizi ziyaret ediyor, geleceğimizin teminatı olan küçüklerimize ilgimizi ve sevgimizi sunuyoruz. Kestiğimiz kurbanları paylaşarak yardımlaşma bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyoruz. Allah’ın izniyle 85 milyonluk büyük bir aile olarak her günümüzü Kurban Bayramımız gibi yardımlaşma ve dayanışma bağlarıyla yaşamanın gayreti içinde olacağız. Karşılıklı saygımızı, anlayışımızı, kardeşliğimizi güçlendirmek adına her yeni günü bayram vesilesi bilecek, sarılmaya ve kucaklaşmaya devam edeceğiz. Büyük ozanımız Yunus Emre’nin, ‘Ben gelmedim kavga için, benim işim sevi için / Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim’ cümlesindeki gönül parolamızla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül selamıyla gönüllere girmeyi sürdüreceğiz.” diyerek mesajını tamamladı.

Nejat Koçer
‘Kurban Bayramı’nın sevinç ve huzurunu yaşıyoruz’
Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Kurban Bayramı mesajı yayımladı
Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yrd. Nejat Koçer yayınladığı mesajda; “Kurban Bayramı’nın, toplumdaki manevi iklime sunduğu katkının sevinç ve huzurunu yaşıyoruz” dedi.
Milletvekili Koçer mesajında "Bayramlar, kadim medeniyetimizde geniş yer tutan yardımlaşma ve dayanışma kültürüne katkı sağlayan özel günlerdir. Komşuluk, kardeşlik ve dostluk bilincini geliştirirken, birlik ve beraberliği de pekiştirir. Küslük ve dargınlıkların son bulması için vesiledir.
Gerek ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine gerekse dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlara umut olmak için bayramlar bir fırsattır. Bu bayram da vatandaşlarımız paylaşma yoluyla aralarında gönül köprüleri kurmanın hazzını yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerim başta olmak üzere aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı kutlar, hac vazifesini yerine getirmekte olan vatandaşlarımızın ibadetlerinin ve kurbanlarının kabul olmasını niyaz eder, Kurban Bayramının ülkemiz ve insanlık için huzura ve refaha vesile olmasını dilerim." dedi.

Ertuğrul Kaya
‘Kurban Bayramı önemli ibadetlerden biri’
DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kaya mesajında, Kurban Bayramı’nın önemli ibadetlerden biri olduğuna vurgu yaparak bayramın dayanışmanın ve fedakarlığın göstergesi olduğunu söyledi.
“Vatandaşlarımız bu Kurban Bayram’ına buruk giriyor” diyen Kaya alım gücünün azalmasıyla beraber bayram sevincinin yarım kaldığını söyledi.
Kurban Bayramı’nda paylaşma ve dayanışmanın esas olduğunu ifade eden Kaya, “Millet olmanın, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemli göstergelerinden biri bayramlarımızdır. Bayramlarda öksüz ve yetimlere sahip çıkmak, akrabaları ziyaret etmek gibi önemli geleneklerimizi yaşatmalıyız.” Dedi.
Kurban kesmenin bağlılık ve fedakarlığı temsil ettiğini belirten Kaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kurban Bayramı birliğin, iyiliğin ve kardeşliğin ifadesidir. Kesilen her kurban kişinin Allah’a olan bağlılığının işaretidir. Bu vesile ile milletimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla, sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmenizi temenni ederim.”

Neşet Uçar
‘Bu bayramda kurban ibadetini yerine getirebilmek imkansız hale geldi’
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.
İl Başkanı Uçar açıklamasında, "Bayramlar, sevgili Peygamberimizin kalabalıkla ve büyük bir coşku içinde kutlanmasını arzu ettiği; kardeşlik duygularımızın pekiştiği, kimseyi ötekileştirmeden huzur içinde yaşama arzumuzun tazelendiği özel günlerimizdendir." değerlendirmesinde bulundu. CHP İl Başkanı Uçar’ın açıklamaları şöyle;
"Bayramlar sayesinde, insanlar arasında ayrım yapmayan, yoksulluğu yenmek için ödünsüz mücadele veren, adaletle hükmetmeden, güvenilir ve herkese hoşgörüyle davranan bir ahlak anlayışının önemini de anımsıyoruz. İnsanlık tarihinin en önemli insan hakları beyannamesi olarak da nitelendirilen hutbesinde sevgili Peygamberimiz, can ve mal güvenliğinin önemini, kadın-erkek eşitliğini, insanlar arasında üstünlüğün söz konusu olmadığını, insan yaşamının zulmetmeyen ve zulme boyun eğmeyen bir şekilde sürmesi gerektiğini, suçun ve cezanın şahsiliğini evrensel kurallar bütünü olarak ifade eder.
Bu bayramda kurban ibadetini yerine getirebilmek yurttaşlarımız açısından neredeyse imkansız hale geldi. Besiciler kan ağlıyor. Kurbanlık hayvan satışları yarı yarıya düştü. Yem fiyatları son bir yılda yüzde 128 arttı. Yoksul vatandaşlarımızın bayramdan bayrama yiyebildiği et ne yazık ki hayal oldu.  Garibanın sofrasına bayramdan bayrama giren et , bu bayramda maalesef sofraya konulamayacak. Öte yandan akaryakıta yapılan son zamlarla birlikte otobüs ve uçak bileti fiyatları uçmuş durumda. Vatandaş bırakın kurban kesmeyi,  memleketlerine dahi gidemiyor. Bayramı sevdiklerinden ve ailelerinden uzakta geçirmek zorunda kalıyor.
Yüksek enflasyon, hukuk, eğitim, şeffaflık, basın özgürlüğü endekslerindeki gerilemeye, hızla yükselen yolsuzluk verilerine, gelir dağılımındaki adaletsizliğe, milli çıkarlarımızı göz ardı eden dış politika uygulamalarına karşın, her şeyin çok daha güzel olacağı yakın bir geleceği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inşa edeceğiz.
İnanıyoruz ki 31 Mart 2019’da başlayan baharı, ülkemizin köklü demokrasi birikiminin yol göstericiliğinde, kimseyi ötekileştirmeden ve dışlamadan tüm Türkiye’ye ve İslam dünyasına yayacağız. Bu duygularla, Ulu Önder Atatürk, başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve terör örgütlerine karşı mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Cengiz Şimşek
“Bayram dünyaya huzur ve barış getirsin”
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Bayram sevgidir, barıştır, paylaşmaktır” dedi.
OSB Başkanı Şimşek, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik ve beraberliğimizin önemine dikkat çekti. Başkan Şimşek, “Gerek milli bayramlarımız, gerekse de dini bayramlarımız, toplumun fertlerini birbirini yakınlaştıran, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren, kısacası bizi biz yapan anlamlı günlerimizdir. Birlik ve beraberliğimize, huzurumuza ve toplumsal barışa önemli katkısı bulanan bayramlar, millet olma bilincini de güçlendirmektedir” diye konuştu.
Başkan Şimşek, mesajında şöyle devam etti: “Bayram, sevgidir, barıştır, kardeşliktir, paylaşmaktır. Kurban Bayramında, her türlü dargınlığı ve kırgınlığı unutmak, dostluk ve hoşgörü duygularını güçlendirmek, sevinç ve mutluluğun dalga dalga toplumun tüm kesimlerine yayılmasını sağlamak, aile büyüklerimizi, akrabalarımızı, yaşlıları, hastaları, dostlarımızı ziyaret ederek dualarını almak, yardımlaşma ve dayanışmayı en üst düzeye çıkarmak hem inancımızın hem de kültürümüzün bir gereğidir.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Bayramın ülkemize ve milletimize huzur getirmesini, dünyada yaşanan savaşların, şiddettin, haksızlıkların son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu özel günde ülkesi ve vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”
Bayram dolayısıyla şehir dışına çıkacaklara da uyarıda bulunan Başkan Cengiz Şimşek, “Bayramı sevdikleriyle bir arada geçirmek ya da tatil yapmak amacıyla seyahat edecek olanların trafik kurallarına azami ölçüde dikkat etmelerini ve aşırı hızdan uzak durmalarını hatırlatarak, kazasız ve hayırlı yolculuklar diliyorum” şeklinde konuştu.


Adnan Ünverdi
Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, tüm dünyada sorunların arttığı bir dönemde bu müstesna günlerin birlik ve dayanışma duygularının pekişmesine vesile olmasını dileyerek, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.
Başkan Ünverdi, umut, huzur ve mutluluk vesilesi olan bayramların, kardeşlik duygularının arttığı, örf ve geleneklerin yaşatıldığı özel günler olduğunu belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Maalesef tüm dünyada her geçen gün yaşam koşulları biraz daha ağırlaşıyor. İnsanlık zor bir imtihandan geçiyor. Aziz milletimizin kadim geleneğinde ise hep mazlumun yanında olmak, ihtiyaç sahiplerini gözetmek vardır. Böylesi bir dönemde birbirimize daha çok sarılmalı, el ele vermeliyiz. Mübarek Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzatarak bayram sevincini yayabilir, gönül kapılarını aralayabiliriz. Bu bayram yardımlaşmak için önemli bir fırsat ve bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.
Bugünler vesilesiyle toplum olarak bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak sevgi, saygı ve muhabbetimizle daha da bir kenetlenelim. Bağlarımızı güçlendirelim, küskünlükleri, kırgınlıkları geride bırakalım. Hoşgörüye her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz böylesi bir dönemde kimseyi kırmadan birbirimize anlayışla yaklaşalım, destek olalım. Büyüklerimizi ziyaret edelim, milli ve manevi değerlerimizi gençlerimize aktaralım ve onlara örnek olalım.
Bu duygu ve düşüncelerle, bayramın bereket, huzur ve mutluluğunun tüm hanelerimizi kuşatmasını temenni ediyor, aziz milletimizin, tüm hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlik dolu nice bayramlar diliyorum.”

Tuncay Yıldırım-Hilmi Teymur
‘Kurban Bayramı huzur ve kardeşliğe vesile olsun’
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Kurban Bayramı”nı yazılı bir mesaj yayımlayarak kutladı.
Bayramlarda birlik ve beraberliğin getirdiği mutluluğun en özel şekliyle yaşandığını ve bu özel günlerin büyük bir heyecanla beklendiğini belirterek,  Kurban Bayramı’nın huzur ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunan GTO Başkanları, "Bayramlar, toplumsal dayanışmanın, yardımlaşmanın ve farklı renklerin oluşturduğu ahengin en güzel örneğidir. Bu özel günlerde millet olarak birbirimize olan sevgimizin ve saygımızın ne denli yüksek olduğunu bir kez daha idrak ediyor, bu bilinci tüm yaşantımıza yaymaya çalışıyoruz.” dedi.
Kurban Bayramı’nın ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu zorlu sürecin atlatılmasına, huzur ve refaha kavuşmaya vesile olması dileyen GTO Başkanları, “Tüm dünya gerek ekonomik gerekse siyasi anlamda çok zorlu günlerden geçiyor. Bizler de iş insanları olarak emektar çalışanlarımızla birlikte var gücümüzle bu zorlu sürecin atlatılmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu süreçleri de aşacağımıza, daha huzurlu ve refah bir ortama kavuşacağımıza yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:
“Bayramlar bizler ve tüm İslam âlemi için oldukça önemli, özel günlerdir. Bölüşmek, paylaşmak, ikramda bulunup, dar günde bir can suyu olmak bizlerin düsturudur. İnancımız ve kültürümüz gereği kardeşçe ve birlik içinde yaşamak olmazsa olmazımız. Her ne kadar dargınlıklarımız, küskünlüklerimiz ve ters düştüğümüz konular olsa da; bir olmanın, toplumsal dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneği milletimizdir. Sahip olduğumuz bu eşsiz anlayış ve bilinç, sorunların üstesinden gelecek yegâne anahtardır.
Ülke ve milletçe huzur dolu nice bayramlara ulaşmak temennisiyle tüm üyelerimizin, iş dünyamızın ve hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, iyilik ve mutluluk içinde geçmesini arzu ediyoruz.”
 
Ahmet Tiryakioğlu-Mehmet Akıncı
‘Bayramlar birlik ve beraberliği pekiştiren müstesna günler’
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
GTB başkanları yayımladıkları mesajda, bayramların birlik ve beraberliği pekiştiren, insanlar arasında sarsılmaz gönül köprüleri kuran müstesna günler olduğunu ifade etti.
Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Yüce dinimizin insanlığa en güzel hediyelerinden biri olan Kurban Bayramı’na milletçe ulaşmanın sonsuz huzur ve manevi mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Bayramlar birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde yaşandığı özel günlerdir. Hakk’a adanmanın ve teslimiyetin en güzel tecellisi olan ‘Kurban’, özü açısından insanlığı dostluk ve kardeşliğe davet eder, zorda kalmışa şefkat eli uzatma çağrısı yapar. Bu nedenle bayramlar, asırlar boyu en güzel hasletlerimizi ortaya koyduğumuz, bizleri millet olarak ruh ve inanç birlikteliğiyle saran en müstesna günlerimiz olmuştur. Günümüz dünyası gerek pandemiden kaynaklı gerekse de yaşanan savaşlar nedeniyle zor yıllar geçirmekte. Yaşam koşullarının küresel krizlere bağlı olarak giderek zorlaştığı bu dönemde, yardımlaşma ve dayanışmanın önemi çok daha anlamlı bir şekilde öne çıkmakta. Bizler, her zaman mazlumun yanında olan, ihtiyaç sahibini gözeten, darda kalmışa yardım elini uzatan kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu bayramda, diğer geçmiş bayramlarda olduğu gibi, yine birbirimizi gözeterek, gönül kapılarımızı açarak, milletçe bayram sevincimizi ortak coşku içerisinde yaşayacağımızdan hiçbir şüphemiz yoktur. Unutmamalıyız ki, toplumları bir arada tutan ve bütünleştiren en önemli unsur aynı duyguları paylaştıkları ortak değerleridir.
Bayram vesilesiyle yapılacak tüm ibadet, dua ve kesilen kurbanların, Allah katında makbul olması temennilerimizle, başta Gaziantepli hemşehrilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlik dolu nice bayramlar diliyoruz. "

Fikret Kileci
‘Bayramlar hayatımızda önemli bir yere sahip’
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı ve TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci: “Bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Bayramlar; dayanışmamızda, yardımlaşmamızda ve paylaşımlarımızda toplum olarak hayatımızda önemli bir yere sahip. Kurban Bayramı ile paylaşmanın, yardımlaşmanın gerekliliğini bir kez daha hatırlıyoruz. İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılan, akrabalık bağlarının güçlendiği bu eşsiz manevi atmosfere girerken temennimiz; bayramları birlik beraberlik içinde sevdiklerimizle sağlık, mutluluk ve afiyetle geçirmektir.” dedi.
Başkan Kileci mesajına şöyle devam etti: “Bayramların ve sevdiklerimizle geçirdiğimiz zamanların değerini daha da iyi anladığımız dönemlerden geçiyoruz. Bu sebeple geleneklerimizin yaşatıldığı, çocukların ve yaşlıların mutlu edildiği bir bayram geçirmemizi ve her hanede bayram havasının hissedildiği güzel kalabalıklar ve mutlu çocukların olmasını temenni ediyorum. Milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; bayramın, dünya üzerindeki salgın hastalıkların ve savaşların sona ermesine vesile olmasını diliyor; sağlık, bolluk ve mutluluk içinde hep birlikte nice bayramlara ulaşmayı gönülden diliyorum.”
 
Selahattin Kaplan
“Bayramlar bizler için büyük bir nimettir”
Türkiye İhracatçılar Meclisi Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, bir mesaj yayımlayarak Türk İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı.
Bayramların toplumdaki sevgi, barış, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğine dikkat çeken Başkan Salahattin Kaplan, “Müslümanlar olarak Yüce Allah’ın bizlere büyük bir nimeti olan bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Rabbimizin müminlere rahmet, huzur ve sevinç vesilesi olarak bahşettiği bayramlar dinimizde olduğu gibi toplumsal hayatımızda da büyük yer tutmaktadır. Bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, dolayısıyla kardeşliğimizi güçlendiren müstesna zaman dilimleridir” dedi.
Başkan Kaplan mesajına şöyle devam etti: “Bayram özünde paylaşmaktır. Neşeyi de hüznü de paylaşmaktır. Bu nedenle bayramlarda yardımlaşma ve dayanışma duygularını en üst düzeyde tutmak, aile büyüklerini, yaşlıları, hastaları, yetimleri ve kimsesizleri ziyaret etmek, onların hayır dualarını almak önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutlarken, bayramın insanlığa ve ülkemize barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

Mehmet Çıkmaz
“Bayram birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için bir fırsattır”
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Mehmet Çıkmaz, bayramların millet olma bilincini kuvvetlendiren özel günler olduğunu belirterek, “İslam âlemi olarak bir Kurban Bayramına da kavuşmanın manevi hazzını ve sevincini yaşıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı bayramlar, dost ve akrabalar ile hasta, yaşlı ve kimsesizlerin aranıp sorulması, küskünlük ve kırgınlıkların sona erdirilmesi, çocukların sevindirilmesi, sevgi, barış ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi için önemli fırsatlardır. Bu fırsatı iyi değerlendirmek, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir” dedi. 
Başkan Çıkmaz, mesajında şöyle devam etti: “Milletimizin ve İslam âleminin insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesi dileğiyle tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramını kutlarken, ülkesi ve vatanı için canlarını vermiş olan şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

Celal Kadooğlu
“Bayramlar özlemle beklediğimiz müstesna günlerdir”
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Dünya üzerindeki savaşların, şiddetin, yoksulluğun, kan ve gözyaşının son bulması dileğiyle İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramını kutlarım” dedi.
Dini bayramların Müslümanlar için önemine dikkat çeken Başkan Celal Kadooğlu, bayram mesajında şunları söyledi: “Müslümanlar olarak bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dini bayramlarımız biz Müslümanlar için özlemle beklediğimiz, müstesna günlerdir. Küskünlük ve kırgınlıkların sona erdiği, kavganın ve öfkenin yerini sevgi ve barışın aldığı, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bayram günlerini anlamına uygun olarak kutlamak önemlidir” diye konuştu.
Mesajında ihracatla ilgili sorunları da dile getiren Başkan Kadooğlu, “Dünya üzerindeki savaşlar ve diğer nedenlerden dolayı küresel anlamda ülke ekonomilerinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Elbette küresel bazda yaşanan sorunlar bizleri de etkiliyor. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak ihracatçılarımızla birlikte ihracatın önündeki engelleri kaldırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu amaçla sürekli üyelerimizle istişare halinde olarak, onlardan gelen talep ve beklentilerin çözüme kavuşması için yetkililerle temaslarımızı sürdürmekteyiz.
Hükümetimizin son zamanlarda uluslararası diplomaside attığı adımları yerinde buluyor ve destekliyoruz. Çünkü, ihracat aynı zamanda ülkeler arası ilişkilerle ilgilidir. Hükümetimizin attığı diplomatik adımların meyvelerini çok kısa zamanda vereceğine ve ihracatımız bundan olumlu şekilde etkileneceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, bayramın tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini dilerim.”

Halit Acar
 “Bayram birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin”
 DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak İslam aleminin bayramını kutladı.
İslam alemin olarak bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gerek inancımızda gerekse de toplumsal hayatımızda çok önemli yere sahip olan bayramlar, sevinç ve hüzünlerin paylaşıldığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının üst noktaya çıktığı, kırgınlıkların, küskünlüklerin son bulduğu, barışın, kardeşliğin ve huzurun hakim olduğu, yaşlıların, yoksulların, hastaların daha çok hatırlandığı özel günlerdir. Mübarek Kurban Bayramında bu güzel duyguları içselleştirerek toplumun tüm kesimlerine yayılmasını sağlamak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceği gibi ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine de hizmet edecektir.  Her günümüzün bayram olması ancak her anlamda kalkınmış bir ülke olmakla mümkündür. Milletçe, ülkemizin daha fazla kalkınması ve daha aydınlık bir gelecek için de daha fazla yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. Milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutlarken, bayramın tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.”

 Zeynel Abidin Kaplan
“Bayramlar birlik ve beraberliğimizi güçlendirir”
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan mesajında, bayramların inancımızdaki yerine dikkat çekerek, “İslam âlemi olarak bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Rabbimizin bizlere bir nimeti olan bayramlar aynı zamanda, küskünlüklerin ve dargınlıkların giderildiği, sevgi, barış, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi duyguların güçlendiği, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesine yol açan müstesna günlerdir. Bayramın anlamına uygun kutlanması için öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret etmeli, hayır duasını almalıyız” dedi.
Kaplan, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Maalesef kan ve gözyaşının, savaşların ve krizlerin eksik olmadığı bir ortamda Kurban Bayramını kutluyoruz. Yüce Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Dünya genelinde yaşanan bu olumsuzluklar elbette ihracatımızı da etkiliyor. Ancak yaşanan sorunların geçici olduğunu düşünüyoruz. Morallerimizi bozmaya gerek yok. Biz ihracatçılar geçmişte çok daha büyük sıkıntıları aşmayı başardık. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutlar, bayramın dünyaya huzur, barış ve kardeşliğin gelmesine vesile olmasını yüce Allah’tan dilerim.”

Burkay Güçyetmez
“Bayramı buruk kutluyoruz”
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, bir mesaj yayımlayarak Kurban Bayramını kutladı.
İnşaat mühendisleri olarak sektörde yaşanan sorunların had safhaya ulaştığı bir dönemde Kurban Bayramını buruk bir şekilde kutladıklarını belirten İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, “Kontrol altına alınamayan maliyetler, fiyat artışları, katlanarak artan enflasyon nedeniyle sektörde çarklar dönmemeye başladı. Ekonominin lokomotifi olan sektörümüzde işler iyice yavaşladı.Üyelerimiz inşaat malzemelerine gelen zamlardan dolayı maliyet hesabı yapamamakta, bu nedenle de geleceğini planlayamamaktadırlar. Kamuda ya da özel sektörde çalışan üyelerimizin de artan hayat pahalılığı nedeniyle alım gücü her geçen gün azalmaktadır. İnşaat mühendisleri arasında işsizlik artmakta, iş bulanlar da çok düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır. Bir yandan sektör de artan İşsizlik, düşük ücret, geçim sıkıntısı diğer yandan toplumda yaşanan meslektaşlarımıza, kadınlarımıza, avukatlarımıza, doktorlarımıza uygulanan şiddetler ve cinayetler içerisinde bayramı buruk kutluyoruz. Toplum olarak yönümüzü her zamankinden daha çok bilime ve tekniğe dönmek zorunda ve bilimi ve tekniğin ışığında toplumsal barışa ve kültüre hızla ulaşmak zorundayız. Halkımızın her zamankinden daha fazla bilimi ve tekniği halkın faydasına sunmaya çalışan mühendislere doktorlara avukatlara öğretmenlere ihtiyacı var.
Başkan Güçyetmez, şöyle devam etti: “Kültürümüzde  önemli bir yeri bulunan bayramlar, barış, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma gibi toplumsal barışımıza önemli katkı sunan özel günlerdir. Bu özel günleri anlamına uygun olarak kutlamalı, özellikle yardımlaşma ve dayanışmaya önem vererek bayram sevincinin geniş kitlelere yayılmasını sağlamalıyız. Ülkemize ve tüm insanlığa sağlık,huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle Kurban bayramını kutluyor, sevginin paylaşmanın umudun arttığı nice bayramlar diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler