USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Aşısız vatandaşlar tehlikeyi arttırıyor

Aşısız vatandaşlar tehlikeyi arttırıyor
06-08-2021 12:01
Gaziantep

Maske ve mesafe kurallarına uyulmamasının sonucu olarak vaka sayılarında ciddi artışlar meydana geldi. Gaziantep’te genelinde çarşı ve pazarları dolduran vatandaşların maske kullanımının da azalması ile aşının önemi bir kez daha gündeme geldi. Gaziantep Valisi Davut Gül, kent genelindeki kovid-19 vakalarının yüzde 90’ının aşısız vatandaşlar olduğunu açıkladı.

GAZİANTEPLİLERİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

Vali Davut Gül, aşı olup olmamanın vatandaşların kendi tercihi olduğuna vurgu yaparak, “Gündem yoğun ama salgın tehdidi devam ediyor! Vaka sayılarımız hızlı artıyor. Hastalarımızın yaklaşık %90’ı aşısız hemşerilerimizden oluşuyor! Aşı olmak ya da olmamak kendi tercihiniz ama virüsü başkasına bulaştırarak hastalığına/ölümüne sebep olmak kul hakkıdır” şeklinde konuştu. 

AŞI İÇİN HIZLI DAVRANMALIYIZ

Kentte vaka durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, "Aşılamamızı kentin birçok noktasında uygulamaya devam ediyoruz. Gaziantep olarak şuanda 1 Milyon 272 bin doz aşı yaptık. Hedefimiz 3 milyon 150 bin doz. Yani önümüzde daha gitmemiz gereken oldukça uzun bir yol var. Hızlandırmak vatandaşlarımızın elinde. Gaziantep'in daha önce yaptığı başarılara, bir başarı da böyle ekleyelim istiyoruz. Çünkü her konuda gerçekten öncü bir ilimiz var. Aşı konusunda da bu duyarlılığı göstersinler, hep birlikte şu maviliği görelim. Ondan sonra rahat rahat yaşayacağız, başka sorunları konuşacağız, ilimizin diğer sorunlarına eğileceğiz. İnşallah hep birlikte çok daha güzel günler göreceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?