USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 825 LİRA KÖMÜRÜN TONU 3 BİN 400 LİRA

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 825 LİRA KÖMÜRÜN TONU 3 BİN 400 LİRA
31-10-2021 06:08
Gaziantep

Gaziantep’te geçtiğimiz yıl 1 ton kömür bin 200 liraya satılırken bu yıl ise 3 bin 400 liradan alıcı bularak yüksek fiyatlar hem esnafı hem de vatandaşı olumsuz etkiliyor. Asgari ücretli 2 bin 825 lira maaş alırken bu yıl kışlık yakacak başta olmak üzere ihtiyaçların önemli b ölümünü karşılayamaz duruma geldi.


ZAMLAR ASGARİ ÜCRETLİ VATANDAŞI ÇILDIRTIYOR!
Elektrik ve doğalgaza gelen zamların ardından, kömür ve odun fiyatları da bu yıl cep yakmaya başladı. Geçtiğimiz yıl tonu bin iki yüz liradan satılan kömür yüzde yüz 60'a varan zam geldi.  Sektör temsilcileri, fiyatların ilerleyen günlerde daha da artacağına dikkat çekiyor. Asgari ücretli çalışan vatandaşlar kış aylarının kendini hissettirdiği bu günlerde yakacak sorununu tam anlamıyla çözmüş değil.


İTHAL KÖMÜR KREDİ KARTI VEYA PEŞİN ÖDEMEYLE SATILIYOR
Kentte doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, ücretsiz kömür dağıtımı, döviz kurunun artması ve yakıta bağlı nakliye fiyatlarının yükselmesi gibi nedenlerden dolayı kömürcü esnafı çok zor günler yaşarken zamlanan kömür fiyatları ise cep yakıyor. Kömür satıcıları geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl vadeli satıştan uzak duruyor. İthal kömür tedarikçisi firmalar vadeli satıştan uzak duruyor. Döviz kurundaki artışın, Rusya’da üretimin geçen yıllara göre azalması ve Çin’in aşırı derecede kömür talebinde bulunmasının fiyatları yükselttiğini ve doların seyrine göre fiyatlarda artış yaşanabileceğine dikkat çeken sektör temsilcileri, yüksek fiyatlardan dolayı vatandaşın kömüre talebinin az olduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler