Ana içeriğe geç

ANTEP FISTIĞI ÜRETİCİSİ MUTLU MU?

Gaziantep fıstığı tezgahlarda yerini almaya başladı. Parekendede taze fıstık kilosu 180 liradan satılıyor.

ANTEP FISTIĞI ÜRETİCİSİ MUTLU MU?

Gaziantep'te kırmızı kabuklu taze fıstık kilo fiyatı 180 liradan tezgahlarda ki yerini aldı. Kentte fıstık üreticisi her yıl olduğu gibi bu yılda çok mutlu değil. Ekonomik sorunların giderek arttığı Gaziantep'te vatandaşlar kilosu 180 lira olan taze Antep fıstığını yiyemiyor.

ANTEP FISTIĞININ KİLOSU 180 LİRA

Gaziantepli çiftçilerin en büyük gelir kaynaklarından olan taze Antep fıstığı, tezgahlarda yerini almaya başladı. Gaziantep’in en büyük gelir kaynaklarından biri olan Antep fıstığı, havaların sıcak olmasından dolayı bu yıl geçen yıllara oranla geçte olsa tezgâhlarda görülmeye başlandı. Kent merkezinde çeşitli noktalarda fıstık satışı yapan esnafta ve kuruyemiş işletmelerinde yaş fıstık 180 liradan satılıyor. Vatandaşlar yeni mahsul fıstık fiyatını yüksek bulduğundan dolayı sadece tadımlık olarak alıyor.

ANTEP FISTIĞI TEZGAHTA PARA EDİYOR AMA!

Gaziantep'te faaliyet gösteren parekende satıcılar, "Şu an fıstık kırmızı yaş olduğu için vatandaşa biraz daha cazip geliyor. Ben fıstığı vatandaşlar daha çok tercih ediyorlar. Ben yaş fıstık sezonu bir-iki ay olduğu için vatandaş alıyor. Çünkü iki ay içinde sezon sona eriyor. Ben fıstıkta bitiyor. O yüzden fiyatı 2 yüz lirada olsa vatandaşlar alıyor. Sezon eylül ayının sonuna kadar devam ediyor. Antep halkı olarak Antep fıstığı çok sever ve tüketiriz. Taze ben fıstıkta yeni çıktı. Diğer fıstıklara göre henüz işlenmemiş. Diğer fıstıklara göre taze olduğu için ben yaş fıstığı seviyoruz. Bu yıl fiyatlar biraz yüksek ama bu da rekoltenin az olmasından kaynaklanıyor. Herkese de Antep fıstığını tüketmesini tavsiye ediyoruz. Bizim bu bölgenin fıstıkları çok güzel" şeklinde görüş belirttiler.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle
Özhanlar Mobilya