YENİ KİMLİKLERDEKİ BÜYÜK HATA!

Merve Tanrıöver

3 yıl önce

Hikaye şöyle;

Aslında kuma olarak istenildiğini bilmeyen genç kız bir öküz tarafından evlendirilme vadiyle kandırılıyor. Gerçekte evli ve çocuğu olan adam kendisini bekar gösterip,anasını,babasını ve ailesini de alıp istemeye gidiyor.Düğün dernekten sonra  imam nikahı kıyılıp,sözde resmi nikah için gün alındı deniliyor.Adamın sahtekarlığı sonradan, ama iş işiten geçtikten sonra anlaşılıyor.Genç kız tuzağa düşürülüşüne isyan ederek ”Evli olduğunu nasıl bilelim? Eskiden insanların medeni halleri nüfus kimliklerinde yazdığından kandırmak kolay olmuyordu.Ama şimdi yazmıyor.Bunu fırsata çeviren bazı ahlaksızlarda sözde ikinci evlilikler yapmaya başladılar. Tanıdığım pek çok kız bu fırsatçılar tarafından evlilik vadiyle kandırıldılar!!”

Yeni kimliklerde ki medeni halin kaldırılması neden ve kimin fikriydi,hangi amaçla yapıldı bilemeyiz ama kafası hinliğin her türlüsüne çalışan bir millet olarak bu boşluğun fırsatçılığına çoktan başlamışız bile..

Nikahlı eşler mağdur..

Kandırılan kadınlar mağdur..

Kimliklerde ki bu eksikliği fırsata çevirenler ise yediği halttan mağrur..

Orta çağ'da Fransa'da bir kasabada kadınlar, sabah evden çıkan eşlerine düşük dozlu öldürmeyen ama hastalanmalarına sebep olan bir zehir verirlermiş.

Akşam olup da eşler ola ki geceyi başka bir yerde geçirmek isterlerse ağrı şiddetini arttırır ateşlenme kusma vs de eklenirmiş mevcut rahatsızlığa.Eve geldiklerinde panzehir içirilen evin erkekleri bir anda eski sağlıklarına kavuşur ve huzuru mutluluğu eşlerinden başka bir yerde aramamaları gerektiğine kâni olurlarmış...

Bilim adamlarına soruyoruz.Zehrin adını bilen var mı?

GÜNÜN SÖZÜ

”Düşmanın en büyük sahtekarlığı, dostluğudur.”Sadi Şirazi

TEBESSÜM

Sovyetler Birliği'nin ayakta olduğu dönemler. KGB? ye ihbar geliyor:
-"Komşum Salamon bir haindir. Devletten elmaslarını saklamak için onu odunluktaki odunların içlerine gizledi."
KGB anında baskın düzenliyor, bütün odunları kırıyor, ama ihbar yanlış, bir tek elmas bulamıyorlar. Salamon'un gözünü korkutup gidiyorlar. Gece geç vakit, Salamon'un telefonu çalıyor:
-"Salamon? Ben Moiz. KGB baskın yaptı mı?"
-"Evet."
-"Kışlık odunlarını kırdı mı?"
-"Evet."
-"Tamam. O zaman ihbar sırası sen de. Ön bahçenin çapalanması gerekiyor..."

YAZARIN DİĞER YAZILARI