NİYET HAYIR! AKIBET HAYIR!

Merve Tanrıöver

8 yıl önce

Başbakanlıktan, FETÖ tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların aileleri için başlatılan yardım kampanyasına Gaziantep'te halı sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Kaplan ailesine ait firmalardan destek geldi.

İyi, güzel bir davranış. Sosyal duyarlılık önemlidir. Özellikle de memleketin en sıkıntı anlarında.

Amma..

Yardım ve hayır işini reklama şova dönüştürmek, biz şu kadar verdik diyerek tek tek para miktarlarını açıklamak,basına sayfa sayfa açıklamalar yapmak, yapılmak istenilen hayrın hem sevabına hem de niyetine gölge düşürür.

Bakın benim şimdiden midem bulanmaya başladı bile;..

Meydanlar da demokrasi bekleyişi yapanların profillerine şöyle bir bakın. Pek çoğunu sizlerinde bildiği bazıları, sırf FETÖ’cü oldukları anlaşılmasın diye korkudan her gece ellerinde bayrak Türkiyem şarkıları söylemekteler. Hatta içlerinde meydanlarda yemek, baklava dağıtanların sayısı da az değil.İnceleyin bakalım bu canla başla bağıranların kimliklerini.Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Başı Kaplan gurubunun çektiği yardım kampanyalarına destek artacaktır. At izinin it izine karıştığı bu günlerde , “kim daha az verdi kim çok verdi “şovuna bile dönüşebilir. Bunu da medya duyurusu ile yapacaklardır ki sağır sultanda eksik kalmasın diye.Özellikle de sıranın kendisine geleceği korkusunda uyuyamayan FETÖ yandaşları şimdi de yardım yapma yarışına girip reklamlara başlamazlarsa ben Arap Bacı olayım.Ne paralar gelecektir kim bilir?

İlla ki yardım etmek isteniliyor, hatta örnek olunmak niyetleniyorsa meblağalar gizli tutularak, reklamdan da kaçınılarak yapılabilinir.Merak etmeyin zaten yardımlarınız bir şekilde kulaktan kulağa da duyurulacaktır.İllaki basına demeç vermeniz gerekmez.

Gazi şehrimizde örnek alınacak öyle büyük hayır sahipleri de var ki, onları hiçbir zaman basın önünde “şu yardımız yaptık,bu kadar para bağışladık” gibilerinden açıklamalarını göremezsiniz.

Dağıttıkları yardım paketlerinin üzerlerinde reklam logoları asla olmaz.

Yanlarında çalışanlarına aileden gibi davranır her sorunların yanında olurlar.

Kendilerine yardım amaçlı gidip de şimdiye kadar eli boş dönende olmamıştır.

Başları sıkıştığında STK ‘ların ilk çaldıkları kapılardandır.

Gazetelerde asla çarşaf çarşaf hayır ve yardım reklamlarını görmeniz mümkün değildir.

İş yerlerinde özellikle yerli halkı çalıştırmaya önem verip milliyetçiliklerini de ispat ederler.

Ben şimdi kim olduklarını söylemedim ama hepiniz anında anladınız değil mi?.

Bakınız; iyi bilinmek için reklam yapmanıza hiçte gerek yokmuş.Memlekette zaten herkes herkesin ne olduğunu çok iyi biliyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Halk için en büyük felaket, düşünce ve bilim adamlarının düşük ahlaklı kimseler oluşudur.

HZ. ALİ

TEBESSÜM

Gösteriş meraklısı iki çiftçi sohbet ediyorlardı.Tabii söz döndü dolaştı zenginliğe geldi.İki taraf da zenginliği ile övünüyorlardı.Biri: -Benim çok büyük bir çiftliğim var .Güneş doğmadan arabaya biniyoruz ,akşama kadar ancak bizim çiftliğin öteki ucuna ulaşıyoruz. Diğeri hemen cevabı yapıştırır: -Bizim de öyle bir arabamız vardı.Bir hafta önce satıp yenisini aldık!

YAZARIN DİĞER YAZILARI