USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

İYİ Kİ VARSIN “DOPAMİN”

İYİ Kİ VARSIN “DOPAMİN”
28-09-2020 11:22
Gaziantep

Sporun,sanatın,müziğin çok sevilip yaygınlaşması, Gaziantep’te yapılmayanları da yapabilmek azmiyle iki yıl önce büyük bir inançla çıkılan yolculukta, Karataş Dopamin olarak ikinci şubeyi açan yönetim kurulu başkanı  Egemen Aslan ile yenilikleri ve örnek alınacak projeleri ile siz okurlarımız için keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.”

Adını mutluluk hormonundan alan Dopaminin yönetim kurulu başkanı olarak iki yılın genellemesini yapar mısınız?  

2018’ de büyük bir heyecan ve güçlü kadromuzla çıktığımız bu yolda,farkındalığımızı ve hizmet kalitemizi de Gazianteplilere  sunarak az amanda çok başarılı işlere imza attık.İlk zamanlardan itibaren de çok güzel ve takdir edici geri dönüşümler alıyoruz.İlki İbrahimli ‘de olan merkezimizin ikinci ve daha geniş kompleksli  şubesini Karataş Bölgemizde açtık. Yeşillikler içinde,daha büyük bir alanda doğa ile bütünleşen şubemizde bol oksijen ile huzurlu bir  ortamda spor yapabilme imkanları sunmaktayız.

Misyonunuzu kısaca özetler misiniz?

Büyük bir heyecanla çıktığımız yolculukta; öncelikle öğrencilerimizin bedensel,zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı misyon edindik.“Sporun önünde engel yok ve hareket ederek büyüyen sağlıklı nesiller” sloganıyla, çocuklara erken yaşta spor alışkanlığı kazandırmayı hedeflerken, onların ekip ruhu çerçevesinde sosyalleşmelerini ve eğlenerek gelişmelerini destekliyoruz.

Programlarınızı nasıl belirliyorsunuz?

Merkezlerimizde uygulanan programlar, uzman kadromuz tarafından ve akademisyenlerin danışmanlığında hazırlanır.
Program içerikleri hazırlanırken; Çocuk Hakları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Bilimsel Yaklaşım değerlerine bağlı kalınıyor, çocuklarda yaratıcılığın gelişimi ve olumlu sorgulama esaslarıyla baz alıyoruz. Çünkü çocukların özgüvenli, çevik, kuvvetli, konsantrasyon becerileri gelişmiş, kendini ifade edebilen, empati kurabilen bireyler olması gerektiğine inanıyoruz.
Pandemiden dolayı hareketlerin kısıtlandığı bir dönemde Dopamin herkese iyi gelecek diyebilir miyiz?

Dopamin Spor kulübümüz diğer merkezlerden farklı olarak, içerikleri bakımından çokta eğlencelidir. Durağan olarak stresli geçen günlük hayatımıza hareketi temel alan Dopamin Spor Kulüplerinde son yıllarda çocuklarda ve yetişkinlerde oldukça yaygın olarak görülen obezite sorununu da ortadan kaldırmaya çok daha sağlıklı bir hayat tarzına sahip olmalarına yardımcı olmaya çalışmaktayız. Yapılan pek çok araştırma da egzersizin sadece fiziksel değil bilişsel olarak da çok önemli olduğunu vurgulamaktadır. Düzenli olarak spor yapan bireylerin akademik başarıları da doğru orantıda artacağı söylenmektedir.

Aile kulübü olarak ta farkındalık yaratıyorsunuz? içeriklerinden bahseder misiniz?

Biz bir aile spor kulübü olarak yola çıktık. Dopamin spor kulüpleri sanatı, sporu ve müziği içselleştirdiğimiz daha çok sağlıklı yaşam tarzında tam bir aile kulübüdür. Aileler öncelikle spordan daha çok rehabilite amaçlı geliyorlar.

“Kalite,sağlık ve hijyenden asla ödün vermiyoruz”

Anne babanın da dahil olduğu aynı çatı altında beraber zaman geçirebilecekleri hem de sosyalleşebilecekleri bir alan oluşturduk. Sosyalleşmenin sonucunda rehabilite olabiliyorlar. Varsa duruş bozukluğu,eklem fıtığı,obezite,çocuklarda teknoloji bağımlılığı sonrası kaslarda oluşan sıkıntılar,düztabanlık ,sosyalleşme gibi günümüzdeki önemli şikayetlerle  sorunlarına çözümler bulabilip,rehabilite olabiliyorlar.

Kısa sürede büyük başarılar gösteren Dopamine diğer bölgelerden de talepler geliyor mu?

Diğer illerden de franchising olarak talepler almaya başladık.Ekim ayı başlarında Nizip ilçemizde  bir şubemiz açılacaktır.Sonrasında Mersin,Adana,Ankara gibi illerimizde de Dopamin kalitesinden ödün vermeyerek hizmet vermeye başlayacağız.Hizmetlerimizin kalitesi ve güvenilirliğiyle büyümeye devam ediyoruz.

Özel gereksinimli çocuklarla ilgili çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Kulüp olarak özel gereksinimli çocuklarımızla da çalışıyoruz.Ağır engeli olan çocuklarla yaptığımız bocce branjı bildiğimiz klasik spor aktivitelerinden farklı bir branştır.Özelliği ise uluslararası arenada yarışabiliyor olmaları.Ciddi anlamda çok güzel sonuçlarla da dönüyorlar.Karataş Şubemizde bunun alt yapısını oluşturduk.Dört faklı engelli çocuklar gurubunda bu programı başlattık.Bunu ilerleterek tüm engelli gurupları almayı hedefliyoruz. Küçük yaş gurupları rehabilite amaçlı,15 yaş sonrası ise parametrik amaçlı şampiyonluk için yarışıyorlar. Büyükşehir Belediyesi ve Engelsiz Yaşam Merkezi iş birliği ile bir protokole imza attık. Amacıda engelsiz yaşam merkezine gelen çocuklarla bizim merkeze gelen çocukları kaynaştırıp şampiyonalara hazırlamak.Büyükşehir Belediyemizin de çok güzel katkıları  ve destekleri var.

Çok anlamlı bir hizmet sizi kutluyoruz. Maddi destek alıyor musunuz?

Maddi olarak bir beklentimiz olmadan manevi olarak hizmet veriyoruz.Antrenörlerin maaşlarını biz karşılıyoruz.Onlarda reklam ayağında destek oluyorlar.Tamamen ücretsiz olan bu projemizde hedefimiz daha fazla  engelli çocuğumuza ulaşabilmek.Onlara bir şeyler kazandırmak.Bu Dopamin minin  önem verdiği bir sosyal sorumluluk projesi.Dopamin kendi içerisinde de sosyal sorumluluk projelerine destek verirken boyutları genişleterek de destek olmaya devam ediyoruz.

Pandemi sürecince nasıl etkilendiniz? Hijyen güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz?

Sloganımız ilk günden itibaren;kaliteli hizmeti hijyen kurallarına uyarak en güzel şekilde sunabilmek.Dopaminin başarılı olma sebeplerinden birisi de bu.Bizde pandemi öncesinde de hijyen ve güvenlik ön  planda ve önemliyken, pandemi sürecinde bunu beş katına   çıkarmış olduk.Buraya gelen çocuklar ve aileler bize güvenerek geliyorlar.İlk girişten itibaren bütün uygulamalar titizlikle uygulanıyor.Spor ahlakı ve bilinci ile yetişen çocuklar zaten kurallara uymada rahatsızlık duymuyorlar.Pandemi sürecinde evde oturmanın getirdiği psikolojik etkenlerden kurtulmakta içinde Dopamin gerekli diyoruz. Hijyen konusunda asla ödün vermediğimiz içinde tercih sebebi biziz diyoruz.Pandemi dönemine özel daha çok bireysel olarak hizmet verdiğimiz içinde gönül rahatlığıyla tercih ediliyoruz.

Obezite programlarındaki başarılarınızla da anılıyorsunuz. Okurlarımızı bilgilendirir misiniz?

Çocukların önderliğinde aslında anne ve babanın da dahil olması çok anlamlı.Gelen aileler alanlarında başarılı fizyoterapist,diyetisyen,antrenörler ve psikoloğu tek çatı altında bulabiliyorlar.

“İlk” leri de uygulayan olmaktan mutluyuz

Modern teknik ve cihazların bir arada bulunabileceği  altını özellikle çizmek isterim Gaziantep’te de tek olan özel cihazlar ve başarılı ekiplerimizle merkezimizde kısa sürede kilo verme,sıkılaşma gibi aktivitelerle hizmet veriyoruz. Büyüyerek ilerleyerek,kaliteden ve ilkelerimizden ödün vermeden Türkiye’ nin her yerinde hizmet vererek büyümeyi hedefliyoruz.

“Dopamin İyilik Zinciri”

Yine Dopamin Spor Kulübü olarak başlatmış olduğumuz Dopamin iyilik zincirinden de sizlere bahsedelim.Dopamin ailesine katılarak siz kendi sağlığınıza katkılar sağlarken,üyelikle birlikte maddi imkanı yetersiz özel eğitim gereksinimli çocuklarımıza ücretsiz eğitim sağlama imkanı sağlayabilirsiniz.Hem kendiniz Dopaminin eşsiz imkanlarından faydalanıp hem de bir çocuğumuzun gülümsemesine katkı sağlayabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler