USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

“Güvenliğimiz yok”

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Aydınbaba Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Ferzande Kuşçu’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz.

“Güvenliğimiz yok”
22-11-2015 16:52
Gaziantep

Aydınbaba Mahallesi’nde yer alan Aydınbaba Parkı’nın uçurum kenarına kurulduğunu söyleyen mahalle muhtarı Ferzande Kuşçu, “Şahinbey Belediyesi eski başkanı Ömer Can döneminde inşa edilen Aydınbaba Parkı her yönden güvenlikten yoksun bulunuyor. Parkta fuhuş ve gasp olaylarının yanı sıra madde bağımlıları konusunda sıkıntılar meydana geliyor. Diğer yandan Aydınbaba Parkı’nın uçurum kenarına kurulmuş olması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor” diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Aydınbaba Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Ferzande Kuşçu’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Aydınbaba

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: 3 bin            

Mahallenin seçmeni: 800

Mahalle ve cadde sayısı: 10 sokak, 3 cadde

Mahallenin muhtarı: Ferzande Kuşçu

Aydınbaba Mahallesi Muhtarı Ferzande Kuşçu, “Aydınbaba Mahallesi daha önce Gündoğdu Mahallesi’ne bağlı olan bir semtti, daha sonra 70’li yıllarda buradan ayrılarak Aydınbaba ismiyle mahallemiz kuruldu. Mahalle ismini Gündoğdu Mahallesi sınırlarında yer alan Aydınbaba Türbesi’nden alıyor. Önemli bir zat olan Aydınbaba’nın Türbesi Gündoğdu ve Aydınbaba mahallelerinin sınırında bulunuyor. Mahallemizin nüfusu 3 bin, seçmen sayısı ise 800’dür. 152 hanede 600 kadar Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Mahallede 3 cadde, 10 sokağımız bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Gündoğdu, Kılınçoğlu, Sultan Selim, İsmetpaşa ve Şenyurt mahallelerinden oluşuyor “dedi.

“MUHATAP BULAMIYORUZ”

Mahalle genelinde aydınlatma sistemlerinin çalışmadığını söyleyen Kuşçu, “Mahallede aydınlatma sistemleri çalışmadığı için hırsızlık olayları meydana geliyor. Vatandaşlar gece sokağa çıkamıyor, sıkıntı meydana geliyor. TEDAŞ’ı aradığımız zaman muhatap bulamıyoruz, Adana’daki bölge müdürlüğüne yaptığımız müracaatlar sonuçsuz kalıyor. Bir aydınlatma direğini ancak bir ayda yaptırabiliyoruz. Gaziantep’teki müdürlüğe gitmeden işimizi yaptıramıyoruz” dedi.

“AİLELER YAZ KIŞ DEMEDEN ÇOCUKLARINI OKULA GÖTÜRÜP GETİRİYORLAR”

Aydınbaba Mahallesi’nde okul olmadığını dile getiren Kuşçu, “Mahallemizdeki çocuklar, Atatürk Ortaokulu ve Yavuzlar İlkokuluna gidiyorlar. Yavuzlar İlkokulu mahalleye uzak olduğu için aileler yaz kış demeden çocuklarını okula götürüp getiriyorlar. Bu nedenle mahallemize bir ilkokul yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

AYDINBABA PARKI’NDA GÜVENLİK YOK

Mahallede yaşanan en büyük sorunun Aydınbaba Parkı’ndan kaynaklandığını belirten Kuşçu, “Aydınbaba Parkı’nda ne yazık ki fuhuş, uyuşturucu madde kullanımı ve gasp olayları meydana geliyor. Belli bir saatten sonra mahalle sakinleri Aydınbaba Parkı’na giremiyor. Aileleriyle parka gidip vakit geçiremiyorlar. Meydana gelen olaylar nedeniyle mahalle sakinleri tedirgin oluyor. Çocukların oyun alanlarının bulunduğu parka akşam saatlerinde kimse giremiyor. Vatandaşlar korkuyor” diye konuştu.

“PARK İLE UÇURUM ARASINA SET ÇEKİLMESİ GEREKİYOR”

Aydınbaba Parkı’nın yüksek bir alanda kurulduğunu ifade eden Kuşçu, “Parkımız yüksek bir alana kurulduğu için yan tarafında uçurum yer alıyor. Güvenlik önlemi olarak parkı kenar kısımlarına belediye tarafından tel örgüler konuldu. Ancak tel örgüler baqzı kişiler tarafından tahrip ediliyor. Teller kesilerek, uçurum kenarına geçiş için yollar açılıyor. Parkta oynayan çocukların buradan düşme tehlikesi var. Aileler, çocuklarının can güvenliğinden endişe duyuyor. Parktaki tel örgülerin yerine park ile uçurum arasına bir set çekilmesi daha uygun bir önlem olacaktır. Tel örgülerin bulunduğu pek çok yerde açıklar var. Konuyla ilgili müracaatta bulundum. Çocukların güvenliği açısından güvenlik önlemi alınması gerekiyor” diye konuştu.

“SURİYELİ MÜLTECİLER YARDIM ALMAK İÇİN MUHTARLIK BÜROSUNA AKIN EDİYOR”

Suriyeli Mültecilerin büyük çoğunluğu zor şartlar altında ve harabe evlerde ikamet ettiklerini belirten Kuşçu, “ Mahallede bulunan harabe halindeki evlerde ortalama 300 TL vererek barınmaya çalışıyorlar. Bu aileler, yardıma muhtaç bir şekilde gelecek olan yardımları bekliyorlar. Şimdilerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilecek kömür yardımları için mülteciler, muhtarlık bürolarına akın ediyorlar. Henüz kömür yardımları gelmemesine rağmen her gün gelip yardımları soruyorlar. Yardımların ne zaman geleceğini bilmediğimi söylesem de ertesi gün yine gelip yardımların ne zaman geleceğini soruyorlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde dahi gelip yardımları soruyorlar, onlara durumu anlatmakta zorluk yaşıyorum. Genel anlamda dar gelirli ailelerin ikamet ettiği mahallede hemen herkes devletten yardım bekliyor. Mültecilerin kamplara gönderilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“TAZİYE EVİMİZ KAPATILDI”

Şahinbey Belediyesi eski başkanı Ömer Can döneminde Aydınbaba Mahallesi’nde kamulaştırma yapıldığını ifade eden Kuşçu, “Mahallemizdeki evlerin bir kısmı kamulaştırılarak, Aydınbaba Parkı inşa edildi. Parkımızın içerisindeki sosyal tesis içerisinde çeşitli kursların bulunduğu bir alan bulunuyor. Sosyal Tesisin alt kısmında taziye evi yer alıyordu ancak Mehmet Tahmazoğlu döneminde bu taziye evi iptal edildi. Taziye evi yerine Kur’an Kursu açıldı. Taziye evimiz olmadığı için mahalle sakinleri sıkıntılar yaşıyor. Cenazeleri olduğu dönemlerde taziye çadırlarında misafirlerinin ağırlıyorlar. Bu nedenle kapatılan taziye evinin yeniden açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“MUHTARLIK BÜROSU KONUSUNDA YARDIM BEKLİYORUM”

Muhtarlık bürosunun olmadığını söyleyen Kuşçu, “Ne yazık ki mahallemizde muhtarlık bürosu bulunmuyor. Kendi imkanlarım ile tuttuğum büromda hizmet veriyorum. Belediyenin tüm muhtarlara büro yapması gerekiyor. Kendi imkanları ile büro tutan muhtarlara sadece bilgisayar değil, masa sandalyede verilmesi ve dükkan kiraları konusunda destek olunması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“AYDINBABA TÜRBESİ UNUTULDU”

Aydınbaba Türbesi’nin bakımsızlığından şikayette bulunan Kuşçu, “Aydınbaba Türbesi’nin Şahinbey Belediyesi eski başkanı Ömer Can döneminde bakım yapıldı. Türbe yer altında bulunduğu için buraya suların sızdığını ve bakımsız olduğunu söylemiştim. Başkanımızda sağ olsun türbedeki su baskınlarını önlenmesi için çalışma yapıldı. Aydınbaba Türbesi’yle ilgili net bilgilere sahip olmamak ile birlikte 500 yıllık bir ziyaret olduğu biliniyor. Türbe Cuma günleri kadınlar tarafından ziyaret ediliyor. Türbe girişi oldukça kötü ve zorlu koşullara sahip bulunuyor. Daha önce aydınlatma sistemi ve elektriği bulunuyordu ancak şimdilerde aydınlatması çalışmıyor. Ziyaret etmek isteyen kadınlar el fenerleri ile türbeye iniyorlar” diye konuştu.

 !#**g88&in=false**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler