USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Cumhuriyet Bayramı

29-10-2020

97. yaşını kutluyoruz Cumhuriyetin. Ders alınacaksa azim için çaba için Kurtuluş Savaşından daha büyük bir örnek var mıdır?
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, onuncu Cumhuriyet bayramı dolayısıyla Ankara’da yapılan büyük törende yapmış olduğu konuşmada şu konulardan bahsetmiştir. “Az zamanda çok ve büyük işler yaptık bu işlerin en büyüğü temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye cumhuriyetidir. Bundaki başarıyı Türk ulusunun ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimle yürümesine borçluyuz.” Sevgili atamız bu sözleri ile cumhuriyetin Türk halkının bir eseri olduğunu ifade etmek istemiştir.

Söz konusu söylevde  yaptıklarının yeterli olmadığını daha çok ve daha büyük işler yapmak zorunluluğunda ve azminde olunduğundan bahsetmiştir. Yurdu dünyanın en bayındır ülkeler düzeyine çıkarmayı hedeflediğinden bahsetmiş ve ulusun en geniş refah ve kaynaklara sahip olması gerektiğini ifade etmiştir.


Türk ulusuna seslenerek sonsuzluğa akıp giden her on yılda bu büyük bayramı daha büyük onurlarla mutluluklarla huzur ve refah içinde kutlamamızı gönülden dilediğini ifade ederek adeta bir vasiyet bırakmıştır.

Ne mutlu ki bu vasiyetin değerini bilen bir ülkemiz var ve böyle bir gençliğe sahibiz. Mustafa Kemal Atatürk getirdiği yenilikleri kuşaktan kuşağa iletmiş kendini ülkesine ve tüm dünyaya saydırmıştır. Yeni Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlığının ilanı ve korunmasını sağlamış ve Türk halkının gururu olmuştur. Tek Türk milletinin değil özgürlüğü uğruna savaşan bütün milletlerin lideri olmuştur.

***
Ahmet Kutsi TECER

29 Ekim Bu sabah içimde bir tazelik var,
Bu seheri bu camdan giren gündüz ben!
Sokaktan yükselen şu şen naralar,
Bu camdan bakman, bu gülen yüz ben!
Nerede o dünkü ateşli nabız,
Nerede yastıkta kıvranan başım?
Bu sabah içimde çelikten bir hız,
Bu sabah en mutlu, en şen yurttaşım
Az önce fecirle kaçan yıldızlar,
Başımdan yağıyor daha bol daha gümrah.
Şimdi benliğimde bir bütünlük var…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?