--Bahar havası yerini soğuk ve yağışlı havalara bırakacak.
--Elektrik ve doğal gaza yüzde 25 zam geldi.
--Nisan ayında konut ve işyerlerinde kira artış oranı %32.82 oldu.
--Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen kazada ağır yaralanan polis memuru Mustafa Aydın, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
--CHP, tutuklanan ve Uşak Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özkan Yalım'ı kesin ihraçla disipline sevk etti.
--Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tutuklandı.
--Türkiye’de her 3 kişiden 1’i bel ağrısı sorunu yaşıyor.
--Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıktı.
--Türkiye genelinde ekmeğe zam geldi.
--Türkiye’nin en stresli şehri İstanbul oldu.
--LGS, milli maç sebebiyle 13 Haziran Cumartesi gününe alındı.
--Türkiye’de cezai ehliyet yaşının 10’a indirilmesi planlanıyor.
--Türkiye, balistik ve seyir füzesi üretim kapasitesini artırma kararı aldı.
--İstanbul-Şanlıurfa seferinde bomba şakası yapan yolcuya 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
--Türkiye'deki ÖTV muafiyetli araç alım şartlarında değişiklikler yapıldı.
--Türkiye'de 5G teknolojisiyle buluşan abone sayısı 21.000.000'a ulaştı.
--5G’ye geçilmesinin ardından operatörler bedava internet dağıtmaya başladı.
--Yeni bir araştırmaya göre insanların %73’ü, yapay zekanın verdiği cevaplara kendi cevaplarından daha çok güveniyor.
--Enflasyon martta aylık yüzde 1,94 artarken, yıllık bazda yüzde 30,87 olarak kaydedildi.
--Cumhurbaşkanı Erdoğan, trafik cezalarına yönelik artan tepkiler üzerine mağduriyetleri giderecek yeni bir düzenleme için talimat verdi.
--Türkiye'de motosiklet sayısı 7 milyon 200 bine yaklaştı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, her iki kazadan birine motosikletler karışıyor.
--40’tan fazla ülkenin katıldığı toplantı sonrası, Hürmüz Boğazı’nın açılması için İran’a yönelik yaptırımların değerlendirileceği açıklandı.
--TCMB, geçtiğimiz hafta uluslararası net rezervlerin 22,3 milyar dolar azalarak 35 milyar dolara gerilediğini açıkladı.
--İspanya Yüksek Mahkemesi, bir erkeğin rızası olmadan bir kadının elini öpmesinin cinsel saldırı suçu oluşturduğuna hükmetti.
--Apartmanlardaki daire sakinlerinin aidat borç bilgilerinin asansör, bina girişi ve koridor gibi ortak alanlara asılması yasaklandı.
--İsrail Meclisi, Filistinli mahkumlar için idam cezası yasa tasarısını onayladı.
--İran'daki internet kesintisi 37. gününe girerek, herhangi bir ülkede kaydedilen en uzun ulusal ölçekli internet kesintisi oldu.
--Artemis II ekibi, Ay’ın yeni görüntüsünü paylaştı.
--Romanya yakıt sektöründe kriz durumu ilan etti.
--İBB davasında 18 kişi hakkında tahliye kararı verildi.
--İsveç, okullarda dijital dönemi geride bırakıp yeniden kitap dönemine geçiyor.
--Hazine ve Maliye Bakanlığı, turizm ve ihracat yapan sektörlere 120.000.000.000 TL ilave kredi hacmi oluşturacak.
--Kapıda vize uygulamasıyla Yunan adalarını ziyaret eden Türk turist sayısı 5 kat arttı.
--Van'da 5,2 büyüklüğünde deprem oldu.
--Motorine 6 Nisan Pazartesi günü 7.65 TL zam bekleniyor.
--Son 3 günde 3 ayrı çift, bebeklerine Sedat Peker adını verdi. Sedat Peker, bu bebeklerin her birine 50'şer gram altın gönderdi.
--Ordu’da kardeşinin cenaze törenine katılan kadın, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
--Sivas'ta hafif ticari araç şarampole yuvarlandı: Aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti.
--Ölçme-değerlendirme sistemini değiştiriyor. Sınavlar artık yalnızca ezberi değil; öğrencilerin bilgi ve becerilerini günlük hayatta ne kadar etkili uygulayabildiğini ölçecek.
--Doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılmasını öngören kanun teklifi, mevcut izinlileri de kapsayacak şekilde TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülerek yasalaştırılacak.
--İstanbul Valisi Davut Gül, İBB ve 39 ilçe belediyesine Mayıs ayının sonuna kadar sokak köpeklerinin toplatılması hakkında talimat verdi.
--Birleşik Arap Emirlikleri, 5.000.000.000 euroluk Rafale F5 savaş uçağı projesinden çekildi. Fransa, bundan sonraki süreçte programı tek başına finanse edecek.
--ABD’deki "Alpha School" adlı özel okul, dersleri günde yalnızca 2 saate sığdırmak için yapay zeka botlarını kullanmaya başladı. Okulda öğretmen ve ev ödevi bulunmazken, öğrenciler kendi hızlarında yapay zeka destekli derslerle eğitim alıyor.
--Almanya’da 17-45 yaş arasındaki erkeklerin, üç aydan uzun süreli yurt dışı çıkışları için ordudan izin alması zorunlu hale geldi.
--Türkiye'de faaliyet gösteren sosyal ağ sağlayıcıları ve oyun dağıtıcılarının faaliyetlerini durdurma veya kapatma yetkisi tanıyan düzenleme, TBMM’de görüşülen torba kanun teklifinden çıkarıldı.
--Fransa'da artık 15 yaşından küçükler sosyal medya kullanamayacak.
--WhatsApp’a gelecek yeni özellikle, kullanıcıların kimlerin çevrimiçi olduğunu görebileceği bir sayfa sunulacak.
--A Milli Takım, Kosova’yı 1-0 yenerek 24 yıl sonra Dünya Kupası bileti aldı ve ABD, Avustralya ile Paraguay’ın bulunduğu D Grubu’nda mücadele edecek.
--Hindistan'da 3 milyondan fazla görevlinin katılımıyla dünyanın en büyük nüfus sayımı başlıyor. Yaklaşık bir yıl sürmesi planlanan sayımda 1 milyar 400 milyon hane tek tek gezilecek.
--Türkiye, Dünya Kupası’na katılması halinde 10.500.000 euro ayakbastı parası kazanacak.
--Almanya, 2030 yılına kadar yaklaşık 800.000 Suriyelinin ülkelerine dönmesini istiyor.