HAFTANIN”EN…”LERİ!

Merve Tanrıöver
Merve Tanrıöver
HAFTANIN”EN…”LERİ!
15-09-2025

---Yeni haftada yağmur geliyor, hava serinliyor.
---12 dev adam dünya ikincisi oldu.
---GastroAntep Kültür Yolu Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.
---Batman Beşiri'de seyir halindeki bir ailenin aracına silahlı saldırı düzenlendi. 4 kişilik aile, olay yerinde hayatını kaybetti.
---Almanya iç istihbaratının başına Türk kökenli Sinan Selen atandı. Almanya’da ilk kez göçmen kökenli bir kişi, güvenlikle ilgili bir devlet kurumunun başına getirildi.
---Kuzey Kore lideri Kim, hamburger kelimesini yasakladı. Artık "kıymalı iki ekmek" denecek.
---Nepal'de Discord üzerinden seçilen yeni başbakan, Z kuşağı protestoları sırasında ölen 72 vatandaşı 'şehit' ilan etti. Vatandaşların ailesine ödeme yapılacak.
---Türkiye’de her 3 gençten 1’i ne çalışıyor ne de okuyor; sadece evde oturuyor. 
---Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'nin yüzde 70'i sosyal medyada gezinirken kendisini stresli hissediyor.
---Maliye, son 5 yılda yapılan tüm ev satışlarını incelemeye aldı. Tapudaki değer ile satış fiyatı arasında farklılık tespit edilen işlemlerde alıcı ve satıcılara ceza kesilecek. 
---2025 yılının ilk 8 ayında Türkiye'de 76.162 motosiklet kazası gerçekleşti.
---Özbekistan'da mahkumlar, kitap okuyarak daha erken tahliye olabilecek. Her kitap karşılığında 3 gün ceza indirimi yapılacak. Yıllık en fazla 30 gün düşürülebilecek.
---CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen Özlem Vural Gürzel: “Yeni ailem, beni kucakladığınız için çok teşekkür ederim.”
---Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Okul idaresi sizden zorla bağış almaya çalışırsa bize şikayet edin.
---Kütahya'da yol kontrolü yapan Jandarma Uzman Çavuş Yücel Yeşil, karşı şeritten takla atarak gelen aracın altında kalarak şehit oldu.
---İzmir'deki karakol saldırısında, 16 yaşındaki saldırgan ile babası tutuklandı.
---Charlie Kirk suikastinin baş şüphelisi olan 22 yaşındaki Tyler Robinson yakalandı.
---Hayatını kaybeden milyarder moda tasarımcısı Giorgio Armani, mirasının 4.000.000.000 (4 milyar) dolarlık kısmını sağ kolu Leo Dell'Orco'ya bıraktı.
---Can Holding’in, Tekfen Holding'deki yüzde 17,56'lık hissesine el konulduğu bildirildi.

---elegram ve Discord gibi alanlarda faaliyet gösteren "C31K" ve "C7K" adlı oluşumlara operasyon düzenlendi. 13'ü 18 yaş altında 30 kişi gözaltına alındı. Bu oluşumların işlediği bazı suçlar: • Şehitlere hakaret etmek • Terör örgütü propagansası
---Japonya'da 100 yaş ve üzeri insan sayısı 99.763 oldu.
---Ece Seçkin'i ve eşini 4 yıldır taciz ve tehdit eden şahsa ev hapsi verildi. Şahıs hakkındaki tutuklama talebi reddedildi.
---2008 doğumlu Türk satranç oyuncusu Ediz Gürel, Satranç Dünya Şampiyonu Gukesh’i resmi bir maçta mağlup etti.
---İrlanda, İsrail'in yarışmaya kabul edilmesi halinde Eurovision'dan çekileceğini açıkladı.
---Boşanma aşamasındaki eşinin babası tarafından 5 yaşındaki kızının önünde katledilen Başak Gürkan Arslan'ın tabutunu kadınlar taşıdı.
---Konya'da 2 belediye AK Parti'ye geçti. CHP — Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu. Yeniden Refah — Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan.
---Erzincan'da bir kişi, arkadaşının mobil bankacılık şifresini öğrenip hesabı boşalttı.
---Can Holding bünyesinde olup el konulan bazı şirketler: Habertürk Bloomberg HT Show TV Bilgi Üniversitesi Doğa Koleji Mediza Hospital Golden Hill Otel Tokai
---İstanbul merkezli 5 ilde sahte diploma çetesine yönelik operasyon düzenlendi. Şüphelilerin yalnızca sahte diploma hazırlamakla kalmayıp, rüşvet karşılığında özel okullara “bina sağlamlığına” dair sahte “karot raporu” da düzenledikleri ortaya çıktı.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?