Özel Haber

VATANDAŞ YENİ YILI DEĞİL YAPILACAK ZAMLARI BEKLİYOR!

Elektrik, doğalgaz, akaryakıt ücretleri fahiş oranlarda pahalandı. Henüz cebe girmeyen zamlı asgari ücrete rağmen yılın ilk gününden iibaren, milyonların geçim sıkıntısı daha şimdiden arttı.

VATANDAŞ YENİ YILI DEĞİL YAPILACAK ZAMLARI BEKLİYOR!
14-12-2022 10:01
Gaziantep

Türk Lirasının dolar ve diğer yabancı paralar karşısında her geçen gün erimesi, artan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyonla boğuşan vatandaşlar, akaryakıtta üst üste gelen zamlarla isyan etme noktasına geldi. Gaziantepli vatandaşlar üst üste gelen zamlar karşısında dayanacak güçlerinin kalmadığına dikkat çektiler.

TAYYAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hayat pahalılığı ve üst üste gelen zamlar vatandaşı bezdirdi. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar da daha önce sosyal medya hesabından isyan ederek, 'Piyasalardaki yangın söndürülmeden su kendi mecrasında akmaz" demişti. Tayyar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti;
"Doğalgaz/elektrik zammının sebepleri izah edilebilir. Tüm dünyada enerji talebi ve maliyeti hızla yükseliyor. Ama geniş kitleler sebebi değil sonucuyla ilgilenir. Bu karar, sadece konutları değil sanayiyi de vurur. Nihayetinde zam/enflasyon demek. İvedi çare!"

VATANDAŞIN ENFLASYONU FARKLI

Gıda, meyve-sebze, elektrik, doğalgaz, su, ulaşım, akaryakıt. Aklınıza gelebilecek ne varsa tüm ürünlere zam yağıyor. Yapılan fahiş zamlar karşısında alım gücü her geçen gün düşerken, vatandaşlar bu yangının bir an önce söndürülmesini bekliyor.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri yıllık enflasyonu rutin şekilde açıklamada vatandaşın cebine yansıyan en az yüzde yüz. Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı derken gıda ürünlerinin fiyatları katlandıkça katlandı. Türkiye'nin sebze ve meyve ambarı Antalya'nın üretim üssü Kumluca'daki hal fiyatlarının 2 yıldaki değişimi şoke etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER