Özel Haber

TOPLU ULAŞIMDA YOLCU SAYISI DÜŞTÜ

Pandemi sürecinde Gaziantep’te toplu ulaşım hizmetlerinde taşıma oranı 2019 yılının Kasım ayına oranla yüzde 40.99 oranında düştü.

TOPLU ULAŞIMDA YOLCU SAYISI DÜŞTÜ
16-12-2020 11:08
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, koronavirüsle mücadele sürecinde bünyelerinde yer alan toplu taşıma araçları ve diğer taşımacılık yapan araçların yolcu satısında önemli düşüş yaşandığını anlattı. Geçtiğimiz yılın Ekim ve Kasım aylarına oranla bu yıl aynı aylarda toplu taşıma hizmetinde yolcu sayısının yarıdan yarıya düştüğüne dikkat çeken Kömürcü, pandemi döneminde yaşana kısıtlamalara vatandaşların uyduğunu anlattı.

PANDEMİ YOLCU SAYISINI DÜŞÜRDÜ

2019 yılının Ekim ayında toplu ulaşım araçlarında kent genelinde 14 milyon 72 bin 55 yolcu taşındığına dikkat çeken Hasan Kömürcü, 2020’in aynı ayında bu sayının 9 milyon 408 bin 427’ye düştüğünü anlattı. Yine 2019 yılının Kasım ayında 13 milyon 403 bin 655 yolcu taşındığını anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, 2020 yılının Kasım ayında ise bu sayının 7 milyon 909 bin 252 olduğunu dile getirdi. Gazianteplilerin pandemi döneminde ortaya konan kısıtlamalara uyduğunu dile getiren Kömürcü, koronavirüs sürecinin devam etmesi durumunda taşınan yolcu sayısında düşüşün devam edeceğini anlattı.

“GAZİANTEP GENELİNDE TOPLU ULAŞIM ARAÇLARININ
TAMAMI BELİRLENEN KURALLARA UYACAK”

Gaziantep’te Kasım ayında 500’e yakın toplu ulaşım aracına kurallara uymadıkları için cezai işlem uygulandığını anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Bizler hizmet sektörünün önemli parçalarından bir tanesi olan toplu ulaşım araçlarına ceza yazmak istemiyoruz. Ama Gazianteplilere kaliteli toplu ulaşım hizmeti sunmak en başta bizlerin görevi, toplu ulaşım hizmetlerinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için belirlenen kurallara titizlikle uyulmasını istiyoruz. Kurallara uymayanların gözünün yaşına bakmayız. Bizler kente en iyi toplu ulaşım hizmetini sunabilmek için Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in talimatlarıyla gece-gündüz demeden çalışmalarımızı ve denetimlerimizi sürdüreceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER