Manşet

Telefonda Dolandırıldı

Şehitkamil İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Yüksel Polat, telefon dolandırıcıların ağına düştü. Polat’ın evinde kendisi ve ailesine ait 200 bin liraya yakın ziynet eşyası telefon dolandırıcıları tarafından ele geçirildi.

Telefonda Dolandırıldı
15-09-2015 13:08
Gaziantep

Şehitkamil İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Yüksel Polat, telefon dolandırıcıların ağına düştü. Polat’ın evinde kendisi ve ailesine ait 200 bin liraya yakın ziynet eşyası telefon dolandırıcıları tarafından ele geçirildi. Polis olayla ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlattı.

DOLANDIRICILAR MÜDÜRÜN KIZINI ARADI

Telefonda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar Yüksel Polat’ın evde bulunan kızını arayarak, “Annen bir kuyumcu soygununa karıştı, çalınan altınlar geri iade edilmese annen tutuklanacak” dediler. Polat’ın kızı gözyaşları arasında annesini aramak yerine dolandırıcıların istediği altınları vereceğini söyledi. Polat’ın kimlik bilgileri ile ev adresini önceden öğrenen dolandırıcı daha sonra eve giderek küçük kız çocuğundan evde bulunan yaklaşık 200 bin liralık altını alarak ortadan kayboldular.

ANNESİNİ ARAYINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Evde bulunan ziynet eşyalarını dolandırıcıya teslim eden genç kız daha sonra annesini aradı. Gözyaşları arasında annesinin sesini duyan genç kız gözaltı olayının olmadığını öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Yüksel Polat, apar topar geldiği evinde altınların tamamının dolandırıcıya teslim edildiğini öğrenince polis başvurdu. Polis sitenin güvenlik kameralarından dolandırıcının eşkalini tespit etti. Polat’ın ifadesini alan polis soruşturmayı derinleştirdi.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görevlileri yaşanan dolandırıcılık olayı ve benzer olaylara yönelik düzenlediği operasyonda 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişileri teşhis etmesi için Emniyet Müdürlüğüne çağrılan Şehitkamil İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü mağdur Yüksel Polat, ifadesinin ardından emniyetten ayrıldı. Polis tarafından eve giren dolandırıcı kişinin görüntüsünün tespit edildiğini anlatan Yüksel Polat yaklaşık 1 hafta önce yaşanan olayın şokunu halen üzerinden atmış değil.

KUBİLAY HAN DEMİR

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER