Özel Haber

“TANITIMDA yerel öncelikli olmalı”

Tanıtımda yerel imkanlardan faydalanmanın önemine dikkat çekildi. Sanayi ve ihracatıyla göz dolduran Gaziantep’te profesyonel tanıtım çalışmalarına imza atılıyor.

“TANITIMDA yerel öncelikli olmalı”
29-11-2020 08:52
Gaziantep

Mir İletişim Ajansı Sahibi Emre Güven, sanayi alanında önemli bir noktada olan Gaziantep’in ihracatı ve diğer başarılarıyla dikkat çektiğini anlattı. Güven, Gaziantep’in bu ve her alanda tanıtımında yerel ajansların önemli çalışmalara imza attığına dikkat çekti. Güven, tanıtım çalışmalarında Gazianteplilerin yerel ajanslara güvenmelerini istedi.

“ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYORUZ”

Nasıl ki memlekette ekonomik problemlerin temel nedeni ithalat fazlamız, yerelde de aynı; Gaziantep dışına akan kaynaklar bu şehrin ve insanlarının kaybı maalesef. Yakın geçmişte verimsiz kullanılan kaynaklar yerel ajansların ulusal ve uluslararası tanıtımlarda yetersiz olduğu imajını oluşturmuş. Biz bu imajı kaldırmak üzere önemli projeler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Şehrin kaynakları yine bu şehirde kalmalı, önce yerel gözetilmeli” şeklinde konuşan Mir İletişim Ajansı Sahibi Emre Güven, Bazen İstanbul’daki ajanslardan aranıyoruz. İş Gaziantep’te, firma yerel ancak tercihi İstanbul ajansı olmuş. Oradaki ajans da çözüm ortağı olarak bizimle çalışmak istiyor. Bu durumda iş ve çözüm Gaziantep sınırları içinde ancak kaynağın önemli bir kısmı Gaziantep dışına akıyor, çok yazık” diye konuştu.

“ÖNYARGILARDAN KURTULMUŞ FIRSAT EŞİTLİĞİ İSTİYORUZ”

“İstanbul bu işin mutfağı olarak merkez evet, ben de o mutfakta piştim. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 2004 yılı mezunuyum 2011 yılına kadar da mutfakta aktif çalıştım. O tarihten sonra iletişimin olduğu her yerde işimi yapabileceğime inanarak ailemin yanına Gaziantep’e geldim. İyi ki gelmişim, gayet memnunum. Yuva kurdum, 6 yaşında oğlum ve 3 yaşında ikiz kızlarım var, onlarla birlikte Gaziantepli oldum. Benzer nedenlerle Gaziantep’e gelen yetişmiş çokça kalifiye insan var bu şehirde. Olması gereken önyargılardan arınmış bir fırsat eşitliği ortamı diye düşünüyorum” şeklinde sözlerini sürdüren Mir İletişim Ajansı Sahibi Emre Güven açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Mükemmel bir irade ve özgüven örneği Mennan usta. Yapamazsın demeleri, dalga geçmeleri onu durdurmamış. “Biz bunu niye yapamayalım? Bizim ne eksiğimiz var?” diyor ve yapıyor. Hem de 10’da 1’i maliyetle. Ve fuarlara girişi dahi yasaklanıyor. Gördüğünü yapabilen bir irade var çünkü. Her sektörde, gelişmekte olan herkes için çok değerli bir rol model Mennan usta. Allah gani gani rahmet eylesin. Onun derdi; maliyeti 1 olan makine için dışarıya 10 vermekti. Kendisiyle aynı derdi paylaşıyorum. Maliyeti 1 olan projeler için dışarıya 10 katını vermemeli bu şehir. Hiçbir eksiğimiz yok hatta fazlamız var diyebilirim. Gastronomi alanında yaptığımız tanıtım kadar sanayide tanıtım yapsak ihracatta rakamların 10 katını görebiliriz. Üretiyoruz sorunsuz, eksiksiz ancak gereken tanıtım maliyetlerini çok görüyoruz. Çoğu zaman tanıtıma yıllık plan bütçede dahi yer vermiyoruz. Avrupalı ise üretim maliyeti ne ise tanıtım faaliyetine de onu ayırabiliyor. Ve sonuçta dünyanın her yerine ulaşarak marka değerini arttırıyor. Kimileri için “Marka” denildiğinde hala akla gelen ilk şey “çay ocağında sayılan pul” oluyor. Sorgulamak ve işin ehline danışmakla fayda sağlanabilir.”

“HİÇ BİR PROJE BASİT GÖRÜLMEMELİ”

“Kolay kelimesinin karşılığı basittir. Hiçbir proje basit görülmemeli, basitleştirilmemeli. Bir iş, bilen için basit olabilir evet ancak bilen kişi yaptığı işi basit görmez, basitleştirmez. Detaylar kalitenin sebebidir. Bilen kişi her detaya, ayrıntıya hakimdir. Birileri diyor diye ürününüz kaliteli olmaz, tüm detaylarıyla kusursuz üründür kaliteli. Kaliteli ürünü tanıtmaksa en sevdiğim iştir. Kolay olduğundan değil. Ne kadar detaya girsem de kusursuzu görmek beni ve tüketicileri memnun eden en önemli sebeptir. Öyle değil mi?” diye konuşan Güven sözlerini şu şekilde sonlandırdı;
“Az çok yetişmiş bir iletişimci olarak 9 yıldır Gaziantep’te kurumsal iletişim danışmanlığı ve içerik üretimi yapıyorum. Bilgim, fikrim, tecrübem her gün değişiyor, gelişiyorum. Çünkü değişim ve gelişim her an ve her yerde. Bu bilinci paylaşmak, değişime ve gelişime açık olmayanları ise biraz rahatsız etmek istiyorum. Toplumun geneli tüketmekten haz alır, bir kısım azınlık ise üretmekten daha fazla haz alır. Üretmekten haz alan azınlıktan olmak benim için gurur kaynağı. Üretken bir şehir Gaziantep ve üretken insanlarına söz tanıdığınız için çok teşekkür ederim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER