Ekonomi

SEVİNDİREN HABER

SEVİNDİREN HABER
17-02-2016 13:43
Gaziantep

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen 5. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’nda bir konuşma gerçekleştiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Irak ile olan ticaretin Aralık ve Ocak ayında bir düşüş gösterdiğini hatırlatarak, “Şubat ayından itibaren Irak ile olan ticaretimiz normale dönecek” dedi.

“GAZİANTEP’İN GÜÇLÜ BİR SANAYİSİ VAR”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen 5. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX)’na Gaziantep Vali yardımcısı Uğur Aladağ, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, çok sayıda işadamı ve davetli katıldı. Fuar’da bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “ Dünyada ve bölgemizde yaşanan tüm olaylara rağmen Gaziantep’te bir fuar açılması ve fuar organizasyonunda güzel mesajlar duymak beni çok memnun etti. Dünyada ticaret gerilerken, diğer yandan Avrupa’da kriz devam ederken ve tüm AB ülkeleri Rusya üzerinde ambargo uygularken, tüm bölgesel pazarlarda sorunlar yaşanırken Gaziantep’te açtığımı bu fuar çok daha anlamlı hale geliyor. Her şey yolunda olduğu dönemde açılan fuarlara göre bu fuarımız çok daha anlamlı diye düşünüyorum. Son 20 yıla baktığımız zaman bu fuar organizasyonlarının ardında Gaziantep’in güçlü sanayisi var. Türkiye’nin iki katı büyüyen bir kent var ve bunların yanında satacak malı var. Satacak malı olan iş adamlarının fuarlara ihtiyacı var” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Irak ile ciddi bir sorun yaşanmadığını söyleyen Koçer, “Irak ile Aralık ve Ocak aylarında ihracatımız da bir düşüş meydana geldi. Bunun nedeni bölgedeki iç güvenlik sorunları, sokağa çıkma yasağı ve taşıt güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili sorunlar vardı. Bu sorunlar çözümlendi ve Şubat ayından itibaren Irak ile olan ticaretimiz eski haline dönecek diye düşünüyorum. Irak ilgili kriz bugün ya da yarın bitecek. Gaziantepli işadamlarımızın Irak ile ilgili A, B,C planlarını yapıyor olması gerekiyor. Gaziantep’e en yakın Pazar, sanayi bölgesi burada bulunuyor. Çok satacak malımız var, ekonomik anlamda çok fayda sağlayabiliriz bu bölgeye, bunların planlarının yapılması gerekiyor. Gaziantep’te düzenlenen fuarlar ile Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

“İŞ DÜNYASINA DESTEKLER ANLATILMALI”

KOSGEB desteklerinin fuarlar ve işadamları için önemli olduğunu kaydeden Koçer, “Fuar desteği Türkiye’de çok önemli bir destek. Ülkemizde yüzde 60’lara varan Fuar destekleri veriliyor. Türkiye’de bunu bilmeyen birçok kurum var. Türkiye’deki iş insanlarının bunları bilmesi ve KOSGEB desteklerinden yararlanmasını önemsiyorum. Sadece fuar değil, İş-Kur, KOSGEB, ilk defa ihracat yapacak olan iş adamlarına verilen destekler olmak üzere birçok desteğimiz bulunuyor. Devletimiz bu konuda 100 milyon dolarlar seviyesinde destek veriyor. Gaziantep’in bu destekten payını almasını isterim” şeklinde konuştu.

“KRİZDEN BÜYÜYEBİLMEK BU ŞEHRİN KADERİ”

Fuarların önemine değinen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Düzenlenen fuarlar yeni müşteriler ve yeni pazarların oluşması açısından çok önemlidir. Abdülkadir Başkanımın da söylediği gibi, “Krize takılmayıp, risk yönetip, krizden büyüyebilmek bu şehrin ve insanının kaderidir. Biz her sabah yeni bir kriz ile uyanıyoruz ve bunu nasıl çözebileceğimizi düşünüyoruz. İnşallah hep birlikte daha güzel günleri kucaklayacağız” şeklinde konuştu.

“IRAK PAZARI ÖNEMLİ”

Ünaldı Sanayi Bölgesi’nin geliştirilmesine yönelik adımlar atıldığını ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Ünaldı Bölgesi’nde yeni bir düzenleme ile adım pozisyonunda olan bölgeleri eşit olarak kendi bulundukları arsa paylarına göre dağıtımında ve yol üzerinde olanları birleştirerek, kendi çevresi içerisinde yeni bir bina yapılması için çalışma yapacağız. Bu çalışmadan dolayı sayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler sorunu doğru noktalarda dile getirdiğimiz zaman vekillerimiz dahil olmak üzere herkes sorunun çözümüne katkıda bulunuyor. Irak pazarı yalnızca Penyecilerimiz için değil diğer ihracatçılarımız için çok önemli” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışı yapılarak, Akort Fuarcılık’ın 20.yıl kutlaması gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER