Ekonomi

“Satış yapamıyoruz”

“Satış yapamıyoruz”
16-09-2015 07:37
Gaziantep

Kurban Bayramı’nda vatandaşların altın alışverişinde bulunmadıklarını belirten Ubeydullah Gündüz, “Satış yapamıyoruz” şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı’na az bir süre kala Gaziler Caddesi’nde hareketlilik başladı. Gaziler Caddesi’ndeki hareketliliğin kuyumculara yaramadığını ifade eden kuyumcu Ubeydullah Gündüz, artan altın fiyatları nedeniyle vatandaşların altın alamadığını söyledi. Kuyumcuların Kurban Bayramı’nda altın satışı yapamadıklarını belirten Gündüz, “Ramazan Bayramı’nda Kurban Bayramı’na göre daha fazla satış yapıyoruz. Bu yıl Kurban Bayramı’nın okulların açıldığı, kışlık erzak ve yakacak ihtiyaçlarının karşılandığı döneme denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar altın alışverişinde bulunmuyorlar” dedi.

ÇEYREK ALTIN 180 TL

Kurban alışverişlerinin yapıldığını ifade eden Gündüz, “Kurban Bayramı’nın denk geldiği bu dönemde vatandaşlar ne yazık ki harcamalardan dolayı altın alacak fırsatı bulamıyorlar. Şu sıralar dünya piyasasında meydana gelen dalgalanmalar nedeniyle altın ve dolar fiyatları her geçen gün artıyor. Bugün 24 ayar altının gramı 109 TL’ye satılıyor. Çeyrek altın 180, yarım atın 360, tam altın ise 720 TL’den işlem görüyor. Dolar 3 TL’nin üzerine çıkarak tarihi rekorunu koruyor. Bu durumda vatandaşlar zorunluluk dışında altın almıyorlar. Fiyatların artması ile birlikte altın almak lüks haline geldi” şeklinde konuştu.

“ALTININ GRAMININ 120 TL OLACAĞINI ÖNGÖRÜYORUM”

Altın fiyatlarına ilişkin öngörü de bulunduğunu ifade eden Gündüz, “Altının  gramının yükselişler devam ettiği takdir de 120 TL’yi bulacağını düşünüyorum. Dünya piyasalarındaki dalgalanmaların devam etmesi durumunda bu öngörümün gerçekleşeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

AYHAN DUMAN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER