Mobil

Şahinbey Meclisi’nde Sayıştay tartışması

Şahinbey Meclisi’nde Sayıştay tartışması
01-12-2016 11:39
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısının 1.Oturumu yapıldı. 18 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Sayıştay denetçilerinin raporları tartışması konusunda neden oldu. CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Sayıştay raporlarında bazı hizmet alımlarından dolayı yapılan ödemelerde avansların yüksek bedellerden ödendiğini dile getirdi.

GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı, Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Şahinbey Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumu, yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. Gündeme alınan 18 maddenin 7’si İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 5’i Plan bütçe Komisyonuna, 1’i Dış İlişkiler Komisyonuna, 1’i Gençlik Spor Komisyonu ve Çevre Temizlik Komisyonuna havale edilirken, 2 madde için komisyonlara süre ve 2 madde ise teklif kararı olarak meclis üyelerine sunuldu ve tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi.

“SAYIŞTAY RAPOLARINI NEDEN DAĞITMADINIZ?”

Meclis toplantısının tamamlanmasının ardından gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu Sayıştay raporlarını meclis üyelerine dağıtmamakla suçladı. Kalkan konuşmasında, “Raporlarda dikkat çekici unsurlar var. Mesela belediyemizin bazı avans ödemelerinde yüksek rakamlar ödediğini görüyoruz. Bunun nedeni ne olabilir?” diye sordu. Bu sözlerin üzerine söz alan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Sayıştay raporları kurumun ilgili web sitesinde yer alıyor. Bu ne demek oluyor gizli-saklı bir şey yok. Avans ödemelerinin yüksek olduğu söyleniyor. Bizim iş yaptırdığımız kendi şirketimiz olan Katılım A.Ş. Yani ne demek oluyor gizli-saklı iş yapmıyoruz” diye cevap verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER