Gündem

Şahin ''Fitne-Fesat'' Derken Kimi Kastetti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin sosyal dokusunu güçlendirmek ve birlik beraberlik mesajları vermek için Düztepe Cemevi Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi'ni ziyaret etti.

Şahin ''Fitne-Fesat'' Derken Kimi Kastetti
24-03-2024 16:43

Ancak ziyaret, sadece birliği ve beraberliği pekiştirmekle kalmadı, aynı zamanda fitne fesatın karşısında durmanın önemini de vurguladı. Şahin'in, toplumu bölmeye yönelik çabaları ve yolsuzluklar konusundaki net tavrıyla, fitne fesatı bertaraf etmek ve şehrin her kesimini kucaklamak için kararlılığını gösterdiği belirtildi.

Yoğun bir Alevi vatandaş tarafından ilgiyle  karşılanan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

“İyilik de  yarışmak, hayırda yarışmak iyi insan olmak için bir Gaziantep modeli oluşturduk.

Bu rabbimin verdiği bir vahdet sıfatı…

Yüce kitap bunu o kadar güzel açıklıyor ki  vahdet sıfatıyla açıklıyor, ben topluluklara ayırdım diyor, Benim burada yaptığım tercih bu..  yüce kitabın içerisine baktığınız zaman; bu bakış bize bir yol gösteriyor. Bu bakışa baktığınız zaman sen ben yok biz varız.

Bu bakışa bakarsanız ayrımcılık yok. Canla başla bu memleket için çalışmamız gerekiyor. Gaziantep Modelinin ruhunda da bu var”

Alevi dedeleriyle de bir araya gelen Fatma Şahin alevi dedelerinin de sorunlarını dinleyerek birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube başkanı Hasan Çolak ise yaptığı konuşmada Alevi Kültür Derneğini ve Cemevini  yöneten  yolsuzluktan dolayı görevden alınan eski yöneticilerin algı haberleriyle alevi toplumunu aldattıklarını ifade ederek alevi toplumuna yakışmayan davranışları ve yolsuzlukları, derneği kendi şahsi çıkarlarına kullanmaları nedeniyle görevi kendilerinden alıp yeniden olağanüstü seçim yaparak yönetime seçildiklerini ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Düztepe Cemevi Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep şubesini ziyaretine Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Halil Uğur, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak ve çok sayıda Alevi vatandaş katıldı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER