Gündem

Güneydoğu Enerji Forumu konferansı gerçekleşti

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi birlikteliğinde, 2009, 2011 ve 2013’te gerçekleştirilen Güneydoğu Enerji Forumu'nun dördüncüsü düzenlendi.

Güneydoğu Enerji Forumu konferansı gerçekleşti
07-11-2015 07:45
Gaziantep

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi birlikteliğinde, 2009, 2011 ve 2013’te gerçekleştirilen Güneydoğu Enerji Forumu'nun dördüncüsü düzenlendi.

Makine Mühendisleri Odası Yeni Hizmet Binasında gerçekleşen konferansa, konuşmacı olarak, Oğuz Türkyılmaz Makine Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Gurubu Başkanı, Prof. Dr. Tolga Yarman Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi, Osman Özberk GÜNDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Mustafa Hamzaoğlu İL TEKNO A.Ş Proje Müdürü, Prof. Dr. Sermin Onaygil katıldı. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan, Türkiye'nin tükettiği enerjinin 4/3'nü ithal edildiğini belirterek,ülkedeki potansiyel olan yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekti. Türkiye'nin enerji bağımlığı üst düzeyde olan ülkeler arasında yer aldığını belirten Arıkan, "Bildiğimiz üzere üst safhalarda enerji ithal eden bir ülkeyiz. Elektrik enerjisi üretiminde de bu oran yüzde 65’tir. Dolaysıyla OECD ülkelerine baktığımızda son 10 yıl verilerine göre Türkiye de ciddi anlamda bir tartışması var. Bu arz güvenliğini sağlayabilmek adına yenilenebilir enerji kaynaklarımız ve enerjiye dikkat çekmek adına bu forumu gerçekleştiriyoruz. Avrupa da şuanda enerji ve iklim üzerine çeşitli çalışmalar var. Bizimde bu yapılanmadan geride kalmamamız gerekiyor. Avrupa ülkeleri 2050 yılı hedefi koymuş durumda. Bizimde bu planlamanın gerisinde kalmamamız gerekiyor. Özellikle sanayi şehrimizde çağrıda bulunduk, gelin 2050 yılına yüzde yüz yenilenebilir enerji kaynaklarımızı Gaziantep’te uygulayalım. İnşallah Türkiye'de de böyle bir hedef koyma imkanımız olur. Bu forumda özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına ve enerji tüketimi aydınlatma ve sanayideki ekipmanlara özellikle dikkat çekmek istedik. Enerji verimliliğiyle ilgili çok çeşitli çalışmalar oldu. Bu konuda gerekli çalışmalara ulaşabildik mi? Ulaşamadıysak neden ulaşamadık. Özellik sanayide tüketim bazında neler yapmak gerekiyor. Türkiye de nükleer enerji santraline ihtiyaç var mıdır? Nükleer santrale sahip olmak nükleer teknolojiye sahip olmak mıdır? Ulusal güvenlik stratejisi böyle bir stratejimiz olmalıdır" dedi.
Devam eden forum gün boyu yapılacak oturumların ardından sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER