Gündem

Öğretmen açığı: 5 bin

Öğretmen açığı: 5 bin
18-09-2015 02:40
Gaziantep

Türkiye genelinde yapılan 37 bin öğretmen atamasına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, Gaziantep’te 5 bin öğretmen açığı bulunduğunu söyledi.

Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, Türkiye genelinde yapılan 37 bin öğretmen atamalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te en fazla Din Kültürü öğretmeni ataması yapıldığını ifade eden Ersönmez, “Gaziantep’te her geçen yıl artan öğrenci sayısının artmadığını hesap etsek bile geçtiğimiz yıl Gaziantep’teki öğretmen açığı 4 bin idi. Bu yıl aynı sayıda öğretmen açığı devam ediyor. Aynı zamanda öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor. Türkiye’de 160 bin öğretmen adayı, öğretmen atamaları için başvuruda bulunmuş, sadece 37 bin kişinin ataması yapılmıştır. Bu sayı Gaziantep’te ve Türkiye’deki öğretmen açığının ancak yüzde 20’sini karşılayacak oranda öğretmen ataması yapılıyor. Emekli olan öğretmenleri de bu hesaba kattığımızda bu atama açığı kapatmaya yönelik değil mevcut durumu korumaya yönelik bir atama oluyor” dedi.

“ŞAHİNBEY İLÇESİ’NDE 53 ÖĞRENCİYE BİR ÖĞRETMEN DÜŞÜYOR”

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te iki kez atama yapıldığını belirten Ersönmez, “Geçen yıl yapılan atamalar ile tayin isteyen öğretmenlerin büyük bölümü il dışına gittiler. Gaziantep’e yeni atanan öğretmenler geçen yıl tayin isteyen öğretmenlerin açığını bile kapatmıyor. Şimdilerde yeni bir gelişme yaşanıyor. Bu gelişme ile zorunlu hizmetin kapsamı genişlemesine paralel olarak il dışına giden ve il dışından gelenlerin sayısı birbirlerine yakın bulunuyor. 200 kişi kadar bir fark var, geçmiş yıllarda bu fark daha yüksekti. Gaziantep’te eğitim düzeyinin normalleşmesi için 5 bin öğretmene ihtiyaç duyuluyor. Şuanda Şahinbey İlçesi’nde öğretmen başına 53 öğrenci düşüyor. Bu 53 öğrenciye iki öğretmen düşmeli ki Gaziantep eğitimi normale dönebilsin” dedi.

“ÖĞRETMENLER GAZİANTEP’TEN KAÇIYOR”

Öğretmenlerin Gaziantep’ten kaçtığını kaydeden Ersönmez, “Zorunlu hizmet kapsamı genişletilmesine rağmen bin 100 öğretmen Gaziantep’ten ayrıldı. 900 öğretmenin Gaziantep’e ataması yapıldı. Bin 100 öğretmenin Gaziantep’ten ayrılıyorsa bu Gaziantep’in güvenlik, sosyal, ekonomik, eğitim ve öğretim açısından risk taşıdığını gösteriyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER