Mobil

''Muhtarların iş yükü arttı''

''Muhtarların iş yükü arttı''
04-11-2016 11:55
Gaziantep

Tışlaki Mahallesi Muhtarı Mehmet Nuri Dinler, Gaziantepli muhtarların özellikle Suriyeli Mülteci ailelerin gelmesiyle birlikte iş yükünün arttığını söyledi.

Gaziantep'in eski yerleşim yerlerinden olan Tışlaki Mahallesi'nde muhtarlık görevini sürdüren Mehmet Nuri Dinler, muhtarların iş yükünün arttığını söyledi. Kent genelinde görev yapan muhtarların Suriyeli Mültecilerin Gaziantep'e gelmesiyle birlikte çok fazla sorumluluk aldığını söyleyen Dinler, bu noktada düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti. Mülteci ailelerin tespiti noktasında çalışmaların sürdüğünü dile getiren Dinler, ''Suriyeli Mülteci aileler sürekli olarak yer değiştirdikleri için yer tespitlerini yapmakta zorluk yaşıyoruz. Her geçen gün mahalleye gelen ve ayrılan aile sayısı değişiyor. Haliyle bu ailelere yardımlar yapılacağı zaman yerlerini bulmakta güçlüklerle karşılaşıyoruz. Muhtarlıklardan Kaymakamlıktan gelen kömür yardımı ve Sosyal Yardımlaşma Kurumu tarafından yapılan yardımlar dışında bir yardım veremiyoruz. Bu yıl sadece kimliği olan ve sisteme kayıt yaptıran ailelere yardımlar verilecek, ancak halen sisteme kayıt yaptırmamış ailelere var. Bunların durumlarının ne olacağını bilemiyoruz. Tışlaki Mahallesi'nde 200 Suriyeli Mülteci aile bulunuyor. 70 kadar aileye ise kimlik alması belge verdik. Bu insanlarda kimliklerin verilmesini bekleyecek'' diye konuştu.

 !#**h10016**#! 

ADRES TESPİTİ KOLAYLAŞACAK

Suriyeli Mültecilerin Adres Kayıt Sistemine alınmaya başlandığını ifade eden Dinler, ''Gaziantep Göç İdaresi'nde başlatılan çalışma ile Suriyeli ailelere kimlikler veriliyor. Bu noktada muhtarlıklara gelen Suriyeli Mültecilerin mahallede oturduğunu tasdik ediyoruz. Ev sahibinin imzasıyla belgeleri hazırlıyoruz. Başvuruda bulunan ailelere gün verilerek geçici tanıtım belgeleri veriliyor. Acil hastası olan ve yeni doğan bebekler söz konusu olduğunda ise kimlikler hemen çıkarılıyor. Kimliği olan aileleri ise ilçe nüfus müdürlüklerine yönlendiriyoruz. Mülteci aileler buralarda Adres Kayıt Sistemi'ne kayıt oluyorlar. Suriyeli ailelerin muhtarlıklarda kayıtları bulunuyor ancak sık sık yer değiştirdikleri için yer tespiti yapılması zorlaşıyor. Adres Kayıt Sistemine kayıt yaptırmaları ile birlikte şimdi Suriyeliler sistemden adreslerine kayıt yapacaklar. Bu noktada iş yükümüzün az da olsa azalacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER