Yaşam

Koca Çınarın Evinde 100.Yıl ''CUMHURİYET Kabul'' Günü

Türkiye'nin dört bir yanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşanırken,  Necat Özgül Cumhuriyetin 100.yılını evinde özel bir kabul günü ile kutladı.

Koca Çınarın Evinde 100.Yıl ''CUMHURİYET Kabul'' Günü
02-11-2023 21:38

Ailesi 1912 yılında mübadele ile gelip Adana'ya yerleşmiş ve 1927 yılında da Necat Özgül Adana da dünyaya gelmiştir. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu güne  tüm bayramlarda Türk bayrağını asmayı ihmal etmeyen bir vatanseverdir.

  Gaziantep Senatörü Dr. Nizamettin Özgül ile 1945 yılında evlenerek, Gaziantep'e yerleşmiş.1961 yılında eşi Nizamettin Özgül Gaziantep Senatörü seçilince  de Ankara da yaşamlarına  devam etmişlerdir. Ankara da da sivil toplum kuruluşlarında  gönüllü çalışmalara katılarak  topluma hizmet etmiştir. 

1990 yılında  eşi Dr. Nizamettin Özgül ile tekrar  Gaziantep'e dönmüşlerdir. Bugün  96 yaşında  olan  Necat Özgül,  Atatürk'ün ilkelerini Cumhuriyet'in değerini  her fırsatta dile getiren bir Türk kadınıdır. Bu tutkusu ve bağlılığını ifade etmek için Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü nedeniyle evine çağırdığı  dost ve akrabalarına Cumhuriyet değerlerini anlatarak bu önemli görevi kuşaktan kuşağa aktarmayı sürdürüyor.

Necat Özgül ve onun gibi vatanseverler, Cumhuriyet'in 100. yılında da Türk bayrağını dalgalandırarak, bu özel günü coşkuyla kutlamayı kendilerine ilke edinmişlerdir . 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER