Gündem

Kağıt Toplama İşçisi Karabudak, Siyasette 'Yeşil Dönüşüm' Yaptı

Köklü Partilere Dersini Verdi! Köklü siyasi partileri geride bırakarak dikkatleri üzerine çeken Karabudak, siyaset sahnesine beklenmedik bir giriş yaptı.

Kağıt Toplama İşçisi Karabudak, Siyasette 'Yeşil Dönüşüm' Yaptı
04-04-2024 19:02

KARABUDAKTAN SİYASET DERSİ


Gaziantep'te atık kağıt toplayıcılığı yapan ve yerel seçimlerde bağımsız büyükşehir belediye başkan adayı olan Ramazan Karabudak, resmi olmayan sonuçlara göre 3 bin 15 oy alarak köklü partilerin önüne geçti.
Gaziantep'te kağıt toplayıcılığı yaparak tanınan Ramazan Karabudak, yerel seçimlerde bağımsız olarak büyükşehir belediye başkan adayı olarak yarıştı. Karabudak, 3 bin 15 oy alarak dikkat çekti ve birçok partinin üzerinde oy aldı. Diğer siyasi partilerin yönetimlerinde binlerce üye bulunurken, Karabudak'ın bu sayıyı tek başına alması dikkatleri üzerine çekti. 29 adayın yarıştığı Gaziantep’te aldığı oyla 10.sırada olan Karabudak, 19 rakibinin üstünde oy alarak Türkiye’nin gündemini de çekmeyi başardı.


 KÖKLÜ PARTİLERİ GERİDE BIRAKTI

Karabudak, aldığı oy sayısı ile aralarında Demokratik Sol Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Demokrat Parti, ANAP, Vatan Partisi ve Millet Partisi gibi çok sayıda köklü partiyi geride bıraktı. Bağımsız ve parti desteği olmayan bir adayın köklü partileri geride bırakarak  beklenenden yüksek oy alması,arkasında taban desteği olan  başarısız partili adayların kendilerini yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini göstermiş oldu.


PARA VE BROŞÜR DAĞITMAKLA OLMUYORMUŞ


Ulusal basında da da geniş yer bulan Karabudak, çevresinin çok geniş olduğunu ve çok sevildiğini belirterek seçim sonucunu değerlendirerek  10. isim olurken istediği sonucu elde edemediğini, beklediği oy oranının en az 20 bin olduğunu belirtti.
Seçim zamanında medya üzerinden sık sık açıklamalarda bulunan Karabacak, bundan sonraki hedefinin milletvekilliği olduğunu ve buna da inandığını belirtti.
.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER