Yaşam

HKÜ’de RetrofitBIM2016 Çalıştayı

HKÜ’de RetrofitBIM2016 Çalıştayı
08-04-2016 06:25
Gaziantep

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Salford Üniversitesi ve Cardiff Universitesi işbirliğiyle disiplinler arası dört günlük bir çalıştay düzenleniyor. British Council ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "RetrofitBim Researcher Links Workshop 2016" Workshop'un Gaziantep bölümü Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) gerçekleştirildi.

Türkiye'de; Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından, İngiltere'de ise Salford Üniversitesi ve Cardiff Universitesi, ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında organize edilen workshop günümüzde inşaat sektöründe en önemli yenilik olarak kabul edilen Building Information Modeling (BIM)'i konu ediyor.

BIM konusunda çalışan Türkiye'den ve İngiltere'den alanında tanınmış 100'e yakın araştırmacının ve BIM sistemini projelerinde kullanan Türkiye'de öncü firma uzmanlarının katıldığı workshopun ikinci bölümü İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Workshop'un açılış konuşmasında “Hasan Kalyoncu Üniversitesi uluslararası projelere önem veriyor. İnşaat sektöründe mühendisler, mimarlar, yükleniciler ve diğer tüm tarafların işbirliği ile online olarak yenilikçi projeler geliştirebilmelerini sağlayan Building Information Modeling (BIM) sektörün en yenilikçi uygulaması konumunda. Bu sistem sayesinde enerji verimli binalar bilgi işlem teknolojileri desteği ile inşa edilebilecek. HKÜ olarak Türkiye'de henüz yeni başlayan BIM uygulamalarında çözümler üreterek sektöre öncülük etmek istiyoruz. Tüm katılımcılarımıza başarılar diliyor, RetrofitBIM Çalıştayında emeği geçen tüm ekibe ve yerli ve yabancı katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Workshop Türkiye koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Zeynep Işık ve İngiltere koordinatörü Dr. Yusuf Arayıcı’nın konuşmalarıyla devam etti. Açılışın ardından workshop oturumları ve panel tartışmaları yapıldı. İngiltere ile Türkiye'nin birçok üniversitesinden akademisyenler ile sektör temsilcilerinin katıldığı workshopta, farklı konuların ele alındığı oturumlar eşzamanlı olarak yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER