Ekonomi

GTO Dış Ticarette Fark Yaratan Projeyi Başarıyla Tamamladı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğiyle gerçekleştirdiği "KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi"ni başarıyla tamamladı. Proje kapsamında 50 firmaya dış ticaret koçluğu ve 108 gence eğitim verildi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, projenin başarısını vurgulayarak, fark yaratan projelere devam edeceklerini belirtti.

GTO Dış Ticarette Fark Yaratan Projeyi Başarıyla Tamamladı
10-02-2024 09:31

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, açılış konuşmasında dış ticaretin ülke ekonomisi için kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, Gaziantep'in bu alandaki önemine dikkat çekti. Yıldırım, ulusal hedeflere ulaşmada kurumlarına düşen sorumlulukları da vurgulayarak, "Fark yaratan ve şehrimize değer katan projelere imza atmaya devam edeceğiz." dedi.

GİZ - PEP Girişimcilik ve İş Geliştirme Bileşeni Yöneticisi Onur Azcan ise dış ticaretin yerel ekonominin toparlanmasında önemli bir unsur olduğunu belirterek, GTO iş birliğiyle yürütülecek projelere desteklerini ifade etti.

GTO ile uzun yıllardır iş birliği içinde olan GİZ - PEP Beceri Geliştirme ve İstihdam Bileşeni Yöneticisi Ali Aslan, KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi'nin işletmelere önemli katkılar sunduğunu vurguladı.

Toplantı, GTO Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürlüğü Uzmanı Altay Oğuz'un proje süresince yürütülen çalışmaları ve çıktıları anlatmasıyla devam etti. TAT Global firmasının CEO’su Salih Balta da projeden aldığı hizmetler ve elde ettiği başarılar hakkında bilgi verdi.

Son olarak, TOBB Gaziantep Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt ve Dış Ticaret Uzmanı Hakan Akın'ın sunumlarıyla toplantı sona erdi. GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak ve GiZ-PEP Proje Yöneticisi Dr. Amer Ghrawi'nin yanı sıra diğer katılımcılar da toplantıda yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER