Mobil

Gaziantep'te Kilis protestosu

Gaziantep'te Kilis protestosu
09-05-2016 03:46
Gaziantep

Gaziantep’te yaşayan Kilisler, Kilis kent merkezine Suriye’den IŞİD tarafından atılan Katyuşa roketlerine tepki göstermek için eylem yaptı.

Demokrasi Meydanı’nda öğle saatlerinde ellerinde pankart ve dövizlerle bir araya gelen Kilis-Gaziantep Sivil Toplum Örgütleri Platformu üyeleri, IŞİD tarafından Kilis kent merkezine Katyuşa roketatar mermilerinin atılmasını protesto etti. Yetkililerden çözüm isteyen platform üyeleri, Kilis’te yaşayanların can ve mal güvenliğinin olmadığını savundu. Kalabalık adın basın açıklamasını okuyan Emel Ünver, şunları dedi:

“Son zamanlarda gittikçe artan roket saldırıları nedeniyle, can güvenliği kalmayan şehrimize karşı, tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Yaşadığımız sorunun öneminin ve ciddiyetinin kamuoyu tarafından yeteri kadar anlaşılmadığını, basında yer alan bilgi ve haberlerin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Kilisliler burada canını, malını, moralini kaybetti. Bu şartlar altında Kilisliler olarak devletten nasıl yaşanacağı konusunda yeterli bir açıklama gelmediğini görüyoruz. Kilis 18 Ocaktan itibaren özgürlüğünü kaybetti. Ensar şehirken muhacir olmaya zorlanıyor. Üniversite sınavlarında il olarak ilk beşe giren şehrimizde son 2 aydır eğitim verilememektedir. Çocuklarımızın psikolojisi bozulmuş, moralleri çökmüştür. Esnafımız son 3 aydır siftah yapamaz, çiftçimiz ürününü toplayamaz durumdadır. Kilislilerin Ensar olarak sırtında taşıdığı yük son 5 aydır dayanılmaz hale gelmiştir. Türkiye Kilis’imizin sesini duymalıdır. Kilis halkı devletimiz ve milletimizden bu yükün paylaşılmasını beklemektedir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER