Mobil

Gaziantep’te huzur uygulamaları devam ediyor

Gaziantep’te huzur uygulamaları devam ediyor
09-01-2017 12:41
Gaziantep

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan Huzur Uygulamaları kapsamında 4 otel, 6 restoran, bar ve umuma açık işyerlerinde işlem yapıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde yapılan açıklamada, “Suç ve suçluyla mücadele kapsamında, millî güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, ilimizde oluşturulan huzur ve güven ortamının devamlılığının sağlanması ve olması muhtemel asayiş, terör ve kaçakçılık olayları başta olmak üzere muhtelif olaylara karşı önceden önlem almak, önleyici zabıta hizmetlerini yapmak, şüpheli görülen ve aranmakta olan suç işlemeye yönelik davranışlar ve hareketlerde bulunan şahıslar ile taşınması ve bulundurulması yasak olan her türlü silâh, patlayıcı madde veya eşyanın tespiti ile daha önceden suç işlemiş ve yakalanamamış olan kişilerin ele geçirilmesi amacıyla;

İlimizde bulunan 4 otel, 6 içkili restoran, bar ve umuma açık işyerlerinde yapılan Huzur Uygulamasında; Ruhsatsız faaliyet gösteren, sigortasız işçi ve sigortasız yabancı uyruklu işçi çalıştıran, Canlı Yayın Müzik Belgesi olmadığı halde canlı müzik yayını yapan, TABDK Belgesi olmadığı halde alkol servisi yapan ve kapalı alanda sigara içtiği tespit edilen 7 işyeri hakkında tutanak tanzim edilerek gerekli işlemlere başlandı. Yapılan kontrollerde 2 adet pompalı tüfek fişeği, 4 adet mermi, 1 adet boş şarjör, 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Konu ile alakalı 2 şüpheli şahıs gerekli işlemler yapılmak üzere ilgili birime teslim edildi.

Toplamda 137 şahsın GBT sorgulaması yapıldı. Maliye Müdürlüğü personelince kendi birimlerini ilgilendiren çeşitli konulardan yaklaşık 15 bin TL Para cezası uygulandı” ifadeleri yer aldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER