Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mavikent ile Gaziantep Havalimanı arasında açacağı yeni yol projesiyle ulaşımda önemli bir rahatlama sağlamaya hazırlanıyor. Hayata geçirilecek proje sayesinde bölgede mevcutta 20-25 dakika süren havalimanı ulaşımı 6 dakikaya düşecek.
Kentin planlı, sağlıklı ve dengeli büyümesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ilçesi Mavikent Bölgesi’nden Gaziantep Havalimanı’na uzanacak yeni ve alternatif bir güzergâh için harekete geçti. Yeni yol ile şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılması, zaman kaybının önlenmesi ve hava kirliliğinin düşürülmesi amaçlanıyor.
Toplamda 3’er şeritli ve 50 metre genişliğinde projelendirilen yol, bağlantı yollarıyla birlikte 13 kilometre uzunluğunda olacak. Yaklaşık 400 milyon TL maliyetle hayata geçirilecek projede ihale sürecinde sona gelinirken, yolun 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Proje tamamlandığında Mavikent ve çevresindeki yerleşim alanlarından havalimanına ulaşım süresi önemli ölçüde kısalacak.
Yeni yol, sadece havalimanı ulaşımını değil, aynı zamanda Körkün Sanayi Sitesi ile planlanan Trikotajcılar Sitesi’ne de bağlantı sağlayacak. Böylece sanayi alanlarına erişim kolaylaşırken, bölgedeki ticari ve üretim faaliyetlerine de hız kazandırılması hedefleniyor.
GASKİ’DEN EŞ ZAMANLI ALTYAPI ÇALIŞMASI
Proje kapsamında GASKİ başta olmak üzere ilgili kurumlar altyapı yatırımlarını eş zamanlı olarak yürütecek. GASKİ mühendisleri tarafından yapılan havza çalışmalarıyla yağmur sularının yol üzerinden hızlı şekilde Sacır Deresi’ne aktarılması planlandı. Ayrıca yeni imar alanları ile trikotajcılar ve ayakkabıcılar sitelerinin ihtiyaç duyacağı kanalizasyon ve içme suyu hatları da bu güzergâh üzerinden projelendirildi.
BAŞKAN ŞAHİN: “YOL MEDENİYETTİR”
Projeyle ilgili sahada incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ulaşım yatırımlarının şehirlerin sağlıklı büyümesi açısından hayati öneme sahip olduğunu belirterek, “Şehri irileştirmeden sağlığı büyütmek için yaptığımız şey öngörü belediyeciliğidir. Ulaşım, şehirlerin can damarlarından biridir. Kestirmeden yolu açarak zaman kaybını, hava kirliliğini ve trafik sıkışıklığını önlüyoruz” dedi.
Başkan Şahin, yol yapılmadan önce tüm altyapının tamamlanacağını vurgulayarak, bölgede yaşayan yaklaşık 400 bin kişinin bu yeni güzergâhtan hızlı ve güvenli şekilde yararlanacağını ifade etti. Projenin yaklaşık bir yıllık hazırlık sürecinin ardından kısa sürede tamamlanacağını belirten Şahin, “Yol medeniyettir. Gaziantep’i geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.