Spor

GAKATAD Başkanı Mezine Sırakaya’dan, Süper Kupa Gaziantep’te oynansın çağrısı

Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği (GAKATAD) Başkanı Mezine Sırakaya, Cumhuriyetin 100.yılında Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da oynanması planlanan Galatasaray – Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının, Suud’lu yetkililerin Atatürk ambargosu karşısında, kulüplerin dik duruşu ve ortak aldığı kararı destekleyerek, 6 Şubat asrın felaketinin yaşandığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu Gaziantep’te, 6 Şubat 1921 tarihinde TBMM’y

GAKATAD Başkanı Mezine Sırakaya’dan, Süper Kupa Gaziantep’te oynansın çağrısı
29-12-2023 22:39

Sırakaya, Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarımızın Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesine sahip çıkması ve tavırlarının net olması Türk Milletinin ortak sesidir. Galatasaray ve Fenerbahçe takımları, Atatürk hassasiyetini gösterip maça çıkmayarak taraftarlarına en büyük hediyeyi verdi. Ezeli iki rakibin bu ortak noktada sergilediği duruş gerektiğinde Türk Milletinin tek yumruk olabileceğini ve birbirine ne kadar bağlı olduğunu da göstermiş oldu. 100. Yılda ne işimiz var Arabistan’da! Bizim 100. Yılda olmamız gereken yer GAZİANTEP, ANKARA, SAMSUN, İZMİR! ” olmalı. 

ATATÜRK VE TÜRK MİLLETİ YİNE KAYBETMEDİ

Sırakaya, “Atatürk ve Türk Milleti yine kaybetmedi” diyerek,  “yetkililer bu maçın bu noktaya gelebileceğini nasıl öngöremedi merak ediyorum. Suudi Arabistan’ın tavrı ve davranışları net iken sadece para için Süper Kupa eski adıyla Cumhurbaşkanlığı Kupası neden Suudi Arabistan’da oynatılmaya çalışıldı. Galatasaray – Fenerbahçe maçında Fenerbahçe’nin “Yurtta Sulh Cihanda Sulh”, Galatasaray’ın ise ““Ne Mutlu Türküm Diyene” pankartlarıyla sahaya çıkmak istemesi ve pankartların üzerinde Atatürk resmi olmasının Suudi Arabistan yetkililerince krize dönüştürülmesi kabul edilemez. Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir. Tüm dünya bunu bir kez daha öğrenmiş oldu.

Suud’lu güvenlik görevlilerinin futbolcuların Atatürk tişörtü ile sahaya çıkmamaları için soyunma odasında yoğun tedbir alması ve uyguladığı ambargo ise utanç verici, kabul edilemez.  Atatürk tişörtü olan taraftarlar stada alınmazken, yüksek sesle açılan müzik bile taraftarların “Mustafa Kemalin Askerleriyiz” tezahüratını engelleyemedi. Başından beri Suudi Arabistan’da oynanmasını istemediğimiz bu maçın iptal edilmesi ve yaşanan bu kriz karşısında TFF’nin nasıl bir açıklama yapacağını merak ediyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye Gaziantep’ten sesleniyorum. Süper Kupa Finalinin 6 Şubat Depreminin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu Gaziantep’te, Gaziantep Kalyon Stadyumunda oynanması çağrısında bulunuyorum. “Ne mutlu Türküm Diyene”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER